Anonim

「MV」 カ ン タ ラ WhiteFlame feat KAITO & MIKU

Bechdel-testet frågar om ett fiktion verk innehåller minst två kvinnor som pratar med varandra om något annat än en man. Kravet att de två kvinnorna måste namnges läggs ibland till. - http://en.wikipedia.org/wiki/Bechdel_test

Jag skulle vilja veta om den här serien klarar testet och vad var scenen som fick serien att klara testet.

Tyvärr, även om bechdeltest.com finns som en databas för filmer som passerar och inte klarar testet, kan för närvarande ingen motsvarighet hittas för anime / manga.

Manga klarar testet i det andra kapitlet: huvudpersonen möter en gammal kvinna som ligger utanför som berättar för henne att hon har stukat benen, så hon hjälper kvinnan hem till kvinnan, där hon uppmanas att stanna för natten, som huvudpersonen lämnades hemlös i det första kapitlet.

Det är så långt jag läste, så det kan finnas fler konversationer som passerar.

Tänk på att även om Bechdel-testet har använts som en indikator på könsförskjutning eller feministiskt lakmustest i fiktion verkar det inte riktigt mycket förutom närvaron av kvinnliga karaktärer. Massor av verk med starka kvinnliga karaktärer misslyckas med Bechdel-testet, och eftersom Bechdel-testet inte tar hänsyn till längden, komplexiteten eller ämnet för konversationen kan arbeten med endimensionella kvinnliga karaktärer passera lätt så länge två kvinnor talar till varandra om skor eller matlagning eller hur de inte förstår matematik eller politik eller något.

Femtio nyanser av grått klarar testet, men har blivit sprängt för att förhärliga kränkande relationer. Filmen 12 arga män, allmänt betraktad som en av de bästa filmerna genom tiderna, misslyckas eftersom den fokuserar på en jury från 1950-talet som kvinnor inte tjänade på. Hela Sagan om ringen serien misslyckas med testet eftersom ingen av de kvinnliga karaktärerna någonsin får chansen att prata med varandra, och Pacific Rim misslyckades också för att den kvinnliga huvudrollen var den enda anmärkningsvärda kvinnan i filmen.

Pacific Rims misslyckande med att klara Bechdel-testet inspirerade till ett liknande test uppkallat efter den karaktären, Mako Mori-testet, som klaras när filmen har:

  1. minst en kvinnlig karaktär;
  2. som får sin egen berättelsebåge;
  3. det kretsar inte kring att stödja en mans berättelse.

Oavsett vad du tänker vinna på dessa tester är det bästa sättet att bedöma ett arbete att uppleva det själv.

1
  • 4 Det finns faktiskt ett stort antal anime som faktiskt skulle misslyckas med "omvänd Bechdel-testet" (mestadels i den söta-flickor-gör-söta-saker-genren). Kantai Collection har en enda manlig karaktär (Admiral), och han talar bokstavligen inte ett ord någonsin. Men Kantai Collection passerar Bechdel med glans. Gör det Kantai Collection till ett feministiskt mästerverk? Självklart inte. Sammantaget är Bechdel-testet dumt till att börja med, och särskilt dumt när det appliceras på anime.