Anonim

Hittills har vi alltid sett Gojo-sensei, hans öga har täckts av någon lapp / bandage / ögonbindel. Är det anledningen till att han är blind och därmed vill dölja en fruktansvärd skada som han troligen fick från en strid? Och i så fall hur kan han fortfarande slåss perfekt.

Om inte varför föredrar han att täcka ögonen, även när han är i strid. Hur kan han fortfarande röra sig perfekt med ögonbindeln, det är definitivt inte helt transparent.

Satoru Gojo ses alltid bära sin signatur svarta ögonbindel och annars ett par mörka glasögon inte för att han är blind utan för att det är en del av vem han är; det är distinkt och har blivit ett av hans karakteristiska drag.

Författarna ville symbolisera vikten av hans ögon, som ser ofta mer än de ser mindre. Dessutom fungerar detta också som ett hinder och ett sätt på vilket Gojo lyckas hålla sig distanserad från andra medan han undervisar.

Beviset han ser är att tillhandahålla under kapitel 0-1 Cursed Child Arc när han konfronterar Getou, vi ser hans glasögon praktiskt taget falla av honom i den här scenen eftersom det är omöjligt för honom att förbli blind. Därför fungerar hans glasögon som ett försvar för att behålla sina känslor och göra det möjligt för honom att hitta balans med sig själv.

3
  • ah så det är prequel volymen till den aktuella bågen i anime
  • Jag får inte "ögonen som ser mer än de ser mindre" peka på
  • Hans ögon ser ofta mer på grund av hans mångåriga erfarenhet av strid, han kan läsa andra så att han inte längre ser dem som enskilda människor. Detta är ett problem med tanke på att hans position är en piedestal i anime, där han måste vara empatisk mot sina elever. Gojo uppfattar oändligheten istället och hur varje enskild människa på jorden har en rik inre värld fylld med sina egna trängsel och fördomar.