Anonim

Vad är sammanlagd efterfrågan? Lär dig om dess komponenter och kurva

Hyperdimension Neptunia är en anime som bygger på konsolkriget. Dess karaktärer är baserade på spelkonsolerna, nämligen Sony Playstation, Microsoft XBox, Nintendo Wii och den skrotade Sega Neptune.

Nu går vi vidare till Kantai Collection ett tag. Precis som Hyperdimension Neptunia är KanColle baserad på riktiga saker. Medan Hyperdimension Neptunia är baserad på konsoler är KanColle baserad på krigsfartyg. I Kantai Collection finns det en korrelation mellan storleken på flickans motstånd och fartygets förskjutning, vilket visas i följande diagram från dess Wikia-sida.

Nu, som vi vet, har CPU- och CPU-kandidaterna i Hyperdimension Neptunia alla olika varierande dimensioner. Frågan är, finns det något samband mellan Oppai-dimensionen och den baserade konsolens attribut som KanColle har?

Jag tror inte att det finns en officiell anledning till varför byststorlekarna varierar. Det finns dock en korrelation med CPU-byststorlekarna och den riktade demografin för deras respektive konsoler eller åtminstone den typ av spel som är associerade med konsolen.

Till exempel är måldemografin för Wii "alla". Detta innebär att spel till konsolen måste kunna spelas för barn. Det måste vara familjevänligt. Nintendos samling av spel, som Pokémon och Mario, är också familjevänliga. Detta förklarar varför Rom och Ram själva är barn och varför Blanc är A-storlek. De visas lika mycket yngre än de andra gudinnorna.

För Noire är måldemografin en "yngre publik", eller åtminstone var det år efter den ursprungliga utgåvan. Detta förklarar varför hon är mitt i sorten. Plus, de bästa spelen för konsolerna inkluderar mogna spel som Call of Duty och mer familjevänliga spel som Little Big Planet.

För Vert, eftersom de bästsäljande spelen har mer mogna spel som Gears of War eller Halo, är det vettigt varför hon har den största bysten. Spelen är för en mer äldre publik och det är därför vettigt att hennes byst är mognare än de andra.

Jag kan inte förklara varför Neptuns byst är som de är eftersom konsolen hon bygger på är fiktiv. Det kan vara så att den dramatiska ökningen av byststorlek indikerar hur hennes konsol demografiska skulle variera.

Samma teori håller dock inte bra för karaktärerna baserade på utgivare och utvecklare. IF har gjort spel som inte passar alla och hon har en A-storlek. Kanske är deras byststorlek irrelevant eftersom deras karaktärer baseras på karaktärerna från spelen som publicerats eller utvecklats av respektive företag.

2
  • Blanc, Rom och Ram är lolis. Hur är lolis "familjevänlig"?
  • 2 @SakuraiTomoko Jag säger inte att de är det. Jag säger att eftersom spel på konsolen riktar sig till alla måste de vara familjevänliga och därför måste de vara vänliga mot barnen. Och på grund av det kan det tyckas att Nintendo-spel är riktade mot barn. Lolis är eller åtminstone ser ut som ungar.

Jag tror inte att det finns någon korrelation, baserat på det faktum att byststorlekar förändras när de är i hårddiskform. Ibland dramatiskt. Neptunia själv uppgraderar från en blygsam A till en E-kopp när hon förvandlas till Purple Heart.

Innan :

Efter:

Med detta sagt vet jag inte mycket om serien eftersom jag bara spelar det första spelet.

Kanske har någon annan mer kunskap än jag och kan också svara. Här är en kalkylbar lista över några av karaktärens byststorlekar för andra svar forskning.

De ursprungliga 4 CPU: s koppstorlekar är sannolikt baserade på RAM-storlekar för sina respektive konsoler.

Xbox 360 hade 512 MB enhetlig ram, medan PS3 hade 256 var och en av video- och systemramar (vilket ofta gav ett falskt intryck till spelare av "hälften så mycket som Xbox"), hade Wii en relativt ynklig 88 MB ram. Neptun ... finns inte som konsol så det är svårt att säga här.

Så har F / G-koppar för Vert / Green Heart (mest), C / C-koppar för Noire / Black Heart ("hälften" av Xbox) och A / A-koppar för Blanc / White Heart (nästan ingenting jämfört med Xbox ). Vi har A / E för Neptun som ... inte har något att kartlägga till. All koppstorleksinformation hämtad från måtten i HDN1 visuella guide.

Efter den första matchen är koppstorleken inte korrelerad med något särskilt utöver karaktärstereotyper (söt "loli" plutia vs stor "sexig dominatrix" irishjärta). Seriens tolkningar av konsol -> karaktär har förändrats mycket genom åren (se bytet från franska färgnamn till ... ganska slumpmässiga namn för kandidaterna för att rikta planetnamn för de icke-Nepgear Planeptune-kandidaterna).

Förändring av koppar är inte heller en konstant fråga. Endast Neptunus, Plutia och Peashy blir betydligt större (Peashy verkar vara ett helt spelrelaterat skämt, "den minsta blir störst"), Vert, Blanc och Uzume blir märkbart men inte imponerande större, Noire och Nepgear förblir ungefär desamma , och Uni krymper faktiskt (en hänvisning till PSP Slim med all sannolikhet). Ändring av koppstorlek verkar i grunden slumpmässig och var förmodligen designarens (Tsunakos) preferens, särskilt bortom de första 4 processorerna ..