Anonim

Danganronpa: Trigger Happy Havoc PC Let's Play - Part 20 | Första utförandet (First Class Trial 5/5)

I denna definition av "videospel" utesluter jag medvetet visuella romaner. Med "videospel" menar jag i allmänhet allt du kan spela på en konsol (t.ex. Chrono Trigger, Final Fantasy, Kingdom Hearts, Fire Emblem, etc ...).

Så de flesta anime som sänds varje säsong är anpassade från någon form av källmaterial, som en manga, en lättroman eller en visuell roman. Varför anpassas inte videospel så ofta? Visst, det finns några där ute (Valkyria Chronicles, MapleStory, Devil May Cry och naturligtvis Pokemon, för att nämna några), men totalt sett brukar anime anpassad från spel vara mycket mindre frekvent än de som är anpassade från LN eller VN.

Varför är detta? Varför får inte större titelspel (som tidigare nämnda Chrono Trigger eller ett av de många Final Fantasy-spelen) anime-anpassningar i full längd? (Jag räknar inte heller med de små OVA: erna eller sidorättningsserierna som inte har något att göra med den faktiska berättelsen i spelet heller).

7
  • Jag misstänker att en del av det kan bero på att handlingen i ett videospel kanske inte fungerar [lika bra] i en animerad serie, medan en manga kan ha samma plotstil och element som en anime. Det är inte svårt att ta en manga och animera den, för berättelsen "överförs" ofta till skärmen (med vissa kursförändringar), men spel är ofta olika i plotstil och ibland mer öppna, vilket gör det svårare att sätta på skärmen. Det är mina tankar ändå.
  • Det kanske inte bara finns någon efterfrågan på det - ett spel är ofta "tillräckligt" för publiken och de tycker om det precis som det är. Och ibland gör inte spelutvecklarna det vilja en animerad serieversion av deras spel.
  • Spel handlar om spel. Och spel är kroniskt svårt att förvandlas till icke-interaktivt medium.
  • Jag är förvirrad över varför detta stängdes som genererande svar som främst är opinionsbaserade. OP uppgav att "anime anpassad från spel tenderar att vara mycket mindre frekvent än de som är anpassade från LN eller VN" och frågade "Varför får inte större titelspel anpassningar i full längd?" Jag debunked uttalandet med statistik som anime anpassad från spel är mer frekvent än anime anpassad från VNs, och svarade det stora titelspel får anime-anpassningar i full längd med ökande frekvens. Ingen av delarna av svaret förlitar sig "nästan helt på åsikter."
  • Jag ser ingenting om denna fråga som är "främst opinionsbaserad". Det är verkligen en mycket svår fråga att svara på, men det betyder inte att faktiska (eller på annat sätt motiverade) svar inte kan ges. Jag har öppnat den här frågan ensidigt. vänligen posta på meta om du tycker att detta var olämpligt.

Data om anime anpassad från videospel skiljer inte alltid ut genrer som du vill (du verkar främst vara intresserad av RPG, men data om anime-anpassningar kan i allmänhet gruppera RPG tillsammans med andra spel som barnspel, dejting-sims, visuella romaner , etc.), men enligt sidan 8 i Anime and the Visual Novel: Narrative Structure, Design and Play at the Crossroads of Animation and Computer Games av Dani Cavallaro (Jefferson, NC: McFarland, 2010) och Manga, anime och videospel: Mellan anpassning, Transmedia-förlängning och omvänd sanering av Stefan Werning,

manga och anime baserade på digitala spel uppträdde mycket senare [än videospel]; till exempel serier som Ödet övernattning / natt (2006) har utvecklats som anpassningar av befintliga visuella romaner. . . . Svärdkonst online (2009-2014), Accel World (2012) och Btooom! (2012) är uppbyggt kring ett fiktivt videospel. Detta fenomen kan delvis förklaras i samband med filmer som refererar till (digitala) spel som plotelement eller till och med som berättande strukturer. . . . anpassningar av populära spelfranchises som Super Mario bröderna. (Rocky Morton & Annabel Jankel, 1993) eller gatukämpe (Steven E. de Souza, 1994, figur 2) producerades först för en internationell publik [med andra ord, inte producerad för japansk demografi].

Och enligt M lanie Bourdaas " Följer mönstret : Skapandet av ett encyklopediskt universum med Transmedia Storytelling," (Anpassning 6, nr. 2, 2013: sidorna 206 och 211) och Werning,

Även om många av anime-serierna representerar anpassningar av lätta romaner, täcker spelen vanligtvis inte canonic historierna från romanerna utan plockar upp lösa ändar och utarbetar karaktärerna, ofta på ovanliga sätt och därigenom lägger till till multiplicity av franchisen.

Wikipedia's Lista över anime baserade på videospel visar att antalet anime anpassade från videospel har ökat dramatiskt under det senaste decenniet. Med "fullängds" anime-anpassningar, om du menar en TV-anime av vilken längd som helst, inklusive den aktuella trenden med serier som totalt är 10 till 12 avsnitt, har antalet dessa varit kraftigt ökande jämfört med situationen på 90- eller 80-talet. Det är inte överdrivet att förutsäga att andelen producerad anime som är videospelanpassningar sannolikt kommer att öka under det kommande decenniet.

Se senshins svar på Är anime som inte är baserad på manga vanligt ?: under 2000-talet har anime anpassat från videospel upprätthållit en betydande del av all producerad tv-anime och har ökat i procent sedan 2006. Du kan se i diagrammet att videospel har anpassats till anime oftare än visuella romaner har gjort. Se även Varför sänds anime på fyra säsonger per år med ~ 13 avsnitt? och vad är anledningarna till att producera kortformad anime?

2
  • 1 Intressanta data. Diagrammet hjälper särskilt. Jag var faktiskt mestadels inriktad på konsol-RPG: ar och borde nog ha formulerat frågan som sådan. Det enda jag oroar mig för data är, som du nämnde, hur "spel" klassificeras (jag skulle till exempel betrakta en "dejting-sim" som ett VN). Wikipedia-länken innehåller också ett antal titlar som är baserade på VNs eller är OVAs / spinoffs.
  • 1 Med "fullängds" -anpassningar avsåg jag att mena en (12-13 avsnitt) eller två-kurs (24-26 avsnitt) -serier, snarare än enstaka eller flera avsnitt OVA eller specialerbjudanden. Tyvärr, jag borde ha förtydligat detta i frågan.

Logiskt sett är det ett spel - därför är dess roll att få människor att spela det. Anta att du gjorde en anime baserad på den, vilket kan leda till att människor spelar spelet, men det skulle också resultera i att varje vecka betalar för animatörerna att arbeta med det (även om de redan tjänat mycket pengar på själva spelet). Det finns ingen anledning att göra en, eftersom det potentiellt skulle kunna ge spoilers, vilket ses i titlar som Final Fantasy och Kingdom Hearts, som båda har djupgående berättelser. Kom ihåg att göra ett spel är mer komplicerat och svårare än att animera.