Anonim

kråka _ - Sasuke

Jag vill veta om det finns någon stad / land eller kultur som har förbjudit någon manga / anime eftersom det motsätter sig deras tro?
Jag har läst artiklar som säger att Pokémon är emot kristendomen; finns det dock fler?

3
  • Jag antar att bokstavligen allt är förbjudet i Nordkorea.

Ha ha ha ha ha OH JA.

Kina: Death Note, Code Geass (tillfälligt), Blood-C, Psycho-Pass, Attack on Titan, Deadman Wonderland och mer och annat med yaoi-innehåll

Frankrike: Tillfälligt förbjudet Kinnikuman för att ha en heroisk karaktär som bar ett hakakors

Iran: I princip är allt förbjudet såvida inte ministeriet för islamisk kultur godkänner det (osannolikt att det kommer att ske med anime / manga)

Japan har till och med förbjudit några: "Barfota Gen" och "Midori (Shoujo Tsubaki)"

Nya Zeeland: Highschool DxD och Puni Puni Poemy förbjöds för "anstötligt material" (För att vara rättvis förbjöd de också Power Rangers, eftersom föräldrar klagade på att deras barn skadades när de försökte imitera showen)

Singapore: Allt med yaoi-innehåll

Och det är bara ett urval ....

5
  • 1 Det skulle vara trevligt om du gav några av källorna till detta. Ja, jag vet också att det fanns många av dessa som var förbjudna, men att ha förmågan att objektivt bevisa att det skulle gå långt för att förbättra detta svar.
  • 2 "Japan" har aldrig förbjudit "Barefoot Gen", såvitt jag vet. Vissa skolor gjorde det, men det här är en helt annan fråga. Skolor förbjuder böcker hela tiden (inte att det här är en Bra sak, men jag tycker inte att det är riktigt anmärkningsvärt).
  • Jag är nyfiken på om de platser som förbjöd något Yaoi också förbjöd något Yuri
  • Kan jag få en källa för både Iran och Singapore svar som du har gett. Det skulle hjälpa mig mycket.
  • @HarshMahaseth Iran baserade sig på en googlesökning om "Ministeriet för kultur och islamisk vägledning." Singapores förbud baseras på avsnitt 377A i Singapores strafflag som är ett fullständigt förbud mot manlig homosexualitet i landet.

Först och främst vill jag säga att jag hittar ditt påstående I know of Christianity and Pok��mon. ganska konstigt. Allt om jag vet i vissa strömmar av kristendomen är det missnöjt (talar som någon med en religiös uppväxt) det har aldrig varit rättvist förbjudet av religiösa skäl, och troligen inte av ett land / en kultur som helhet.

De flesta serier blir inte förbjudna för att motsätta sig religiösa övertygelser. De sänds inte ens alls! Ett exempel på detta skulle vara Iran.

Iran ger först en noggrann screening av allt som sänds på TV av ministeriet för islamisk kultur. Allt även om de inte tillåter mest animeinnehåll är det inte ett ban (handlingen att förbjuda enligt lag), men censorship (praxis att officiellt granska böcker, filmer etc. och undertrycka oacceptabla delar), som ibland är serien som helhet.

Varje form av media i Iran behöver tillstånd från islamiska kulturministeriet för distribution, som anger en godtycklig uppsättning regler som kan ändras när som helst av regeringen. Dessa regler inkluderar alla former av pornografi eller sexuella bilder (särskilt inriktade på visningen av den kvinnliga formen, som i islam-religionen är tabu), politiskt material som inte överensstämmer med regeringens mål och någon form av kommunikation som kritiserar islam. Dessa begränsningar kringgås ofta av fysisk piratkopiering och piratkopiering på Internet, användning av parabolantenn och olagliga marknader för begagnade böcker. Källa - TvTropes

Allt om det finns gott om censorer på grund av religiösa skäl. Jag kunde inte hitta någon som på rättvisa förbjöd en serie av religionsskäl.

2
  • 1 När La Pucelle Tactics lokaliserades till USA från Japan avlägsnades allt som hänvisar till kristendomen, såsom Croix's gun och förtrollningsanimationerna och helvetet döptes om till The Dark World med skälen till förändringen som här anges som religiösa överträdelser. men detta är mer censur än att förbjuda (även om citatet verkar antyda att spelet skulle ha förbjudits om de inte gjorde ändringarna)
  • @ Memor-X Det är inte censur om ett företag väljer att redigera sitt eget arbete frivilligt. Om de fruktar protester eller bojkotter och gör ändringar i spelet för att undvika dem är det deras val. Det finns inget olagligt med att sätta helvete eller kors i ett videospel, många spel har dem, så det var inget som hindrade dem från att släppa spelet oförändrat. Det skulle inte ens ha ändrat sitt ESRB-betyg, som bara är oroligt för språk, våld och nakenhet.