Anonim

528Hz 🎹 Pianofrekvensmusik

I början antog jag att det inte var senare, men senare när Suzaku med våld tar Lelouch till Charles, märker Lelouch av någon anledning också att kejsaren också har Geass, vilket får mig att undra om det verkligen finns en sigil som är synlig.

IIRC, Geass är osynlig och omöjlig att upptäcka förutom för andra Geass-användare och de varelser som ger kraften från Geass till människor. Jag kan inte minnas vad de heter.

Detta bevisas ytterligare i R2 när man måste hantera killen som har Geass-avbrytaren. Återigen kunde Lelouch och hans bror Rolo upptäcka honom.

Jag såg typ av några avsnitt nyligen men jag såg båda serierna för en tid sedan.

Nej geass-symbolen i ögat är inte synlig, annars skulle det vara väldigt lätt att identifiera sådana människor. människor skulle freak out om de samma någon med ett så konstigt öga och det händer aldrig.
Det enda konstiga undantaget från detta är Lelouch som reagerade som om han kunde se Maos geass-symbol. Kanske kan andra geass-användare se det (osannolikt) eller kanske var Lelouch bara smart nog att förstå det (troligtvis).

De röda ringarna runt bluffade människors ögon liknar det, det är osynligt för folket i showen. Det beror på att det är "icke-diegetisk" information, vilket betyder att det är information som bara finns för publiken och inte är en del av universum. Code Geass använder mycket icke-diegetisk information, till exempel den röda sfären där "tiden stoppas" av Rolos geass, eller den sfär där Jeremiah använder sin geass, människor kan inte heller se dem. Icke-diegetisk information är mycket vanlig och all berättande stämmer det. Det enklaste exemplet är bakgrundsmusik som berättar för publiken när en scen är ledsen, romantisk, läskig ... det spelas uppenbarligen ingen musik för karaktärerna i själva fiktionen.