Anonim

Slutet av 4: e stora ninakriget | Alla Tailed Beasts är gratis | Alla tidigare Hokage tillsammans | [Eng Dub]

När det gäller Madaras eviga Mangekyou Sharingan finns det tre kanonberättelser om hur han fick det.

Den första versionen nämns av Itachi, samtidigt som Mangekyou förklaras för Sasuke. I den här versionen berättar han att Madara tog sin brors ögon. Itachi visar scenen för Sasuke genom Genjutsu, där Madara lägger fingrarna över Izunas öga och Izuna är förvånad över handlingen. Detta skulle innebära en kraftig utvinning.

Den andra versionen berättas av Obito, som fungerar som Madara. Han förklarar för Sasuke att Izuna villigt gav ögonen på honom (Madara), för att skydda klanen från berömmelsens faror.

Den tredje versionen berättas av First Hokage, Hashirama Senju, när han reinkarnerades av Orochimaru. Han berättar att Izuna gav efter för såren (under den stridande perioden) orsakade av Tobirama Senju. Och det antas att Madara tog sin brors ögon efter att han dog.

Så vilken version är den faktiska? Eller är det en blandning av alla tre?

5
  • Jag är ganska säker på att den senaste versionen, Hashirama, är korrekt. Normalt berättas en historia över tiden på olika sätt för att alla hör den annorlunda. Vilket skulle vara vettigt för varför Obito och Itachi skiljer sig från varandra och från Hashirama (för efter år hörde de det annorlunda?). Jag är inte säker på det, Hashirama kan också ha fel.
  • Men Madara tränade Obito själv. Det är där mina tvivel kommer från.
  • Bra poäng, men kan vi verkligen anta att Madara aldrig ljög för Obito? Han hjärntvättade honom ganska (på ett sätt) för att arbeta med honom. Jag skulle inte se poängen med att han ljög om detta, men vi vet aldrig.
  • Jag antar. Jag kan inte tänka mig någon förändring i Obito eller hela planen om denna detalj ljög om ...
  • Itachi ville att Sasuke skulle hata honom så att han kunde bli starkare och visade honom en kraftfull version av historien.

Baserat på de uppgifter som berättelsen tillhandahåller har vi inte tillräckligt med information för att göra ett avdrag. De enda vittnen till evenemanget var Madara och Izuna.

Medan detta innebär att Madaras konto har större trovärdighet än någon annan, har Madara rykte om att lura människor, som Obito, med komplexa banor av lögner och iscensatta händelser. Som ett resultat kan vi inte betrakta honom som en pålitlig informationskälla.

i alla fall, baserat på information som tillhandahålls i Naruto Data Book (nummer 4, sidan 37) om Izuna, gav Izuna villiga ögon. Så vi kan dra slutsatsen att Madara talade sanningen, åtminstone i det här fallet.

För åtkomst till den japanska databoken hänvisar jag till: https://www.reddit.com/r/Naruto/comments/2l976c/spoilers_the_complete_4th_databook/

För översättningen: https://aminoapps.com/c/anime/page/blog/naruto-data-book-izuna-uchiha/WltX_uRVgmj1rLGwaPw7envXJ0MEjo

2
  • Egentligen har det funnits ytterligare en person som bevittnat hela händelsekedjan ..
  • 1 Det finns en person i Narutoverse som jag finner en mindre tillförlitlig informationskälla än Madara. Och du hittade honom.

Madara älskade Izuna mer än någon annan. Izuna var hans dyrbara lilla bror, han skulle aldrig ta ögonen med våld. Han tog dem efter att Tobirama dödade Izuna för att inte låta hans död vara förgäves.