Anonim

The Pretty Reckless - Going To Hell (Official Music Video)

I avsnitt 6 av Busou Shoujo Machiavellism omkring kl. 17:15 finns det en scen där Nomura smyger in i flickans rum och hittar en tandborste.

Han blir upphetsad och börjar borsta tänderna med den. Sidkaraktären träffar honom och säger "Är det dags för det här?"

Är detta ett vanligt skämt eller upptåg som en anime-trop? Eller fanns det en viktigare punkt som jag saknar?

Bifogat nedan är en skärmdump av scenen för enklare referens:

4
  • Förmodligen "indirekt kontakt" skämt, liknar att dricka av samma halm, men inte säker ..
  • [machiavellianism] verkar vara det bästa namnet på en tagg som dess primära del av seriens namn. "Busou shoujo" -delen återges med mycket mindre bokstäver i titelkonsten. Namnet "machiavellianism" är det som används i URL: en för showens officiella webbplats: machiavellism-anime.jp
  • [beväpnade flickor-machiavellism] passar bara in i 25 tecken, så det är vad vi går med, trots att ordet "machiavellism" saknas. Synonymer har lagts till för andra varianter av titeln
  • Jag tittar faktiskt inte på den här showen (jag tittade på avsnitt 1 och tappade den), men jag tittade på scenen du hänvisar till. Min anime-känsla berättar för mig att @AkiTanaka är korrekt: det här är den trötta berättelsens trope där om din mun rör vid en sak som har rört en annans mun, är det i princip samma sak som ~ * ~ kysser ~ * ~ dem.

Förmodligen är det en hänvisning till monogatari-tandborstscenen.

1
  • 4 Jag tvivlar på det. Hela skämtet i Nisemonogatari-scenen är att en person borstar någon andras tänder. Detta händer inte i scenen som OP frågar. Den enda likheten mellan OP: s scen och den i Nisemonogatari är att en tandborste är inblandad. Detta är i bästa fall en tuff anslutning.