Anonim

Eftersom du aldrig kan ha för många hundvideor | #CreateNewTraditions

I anime insåg Vegeta att de enda sajianerna som levde var honom, Nappa, Raditz, Goku och Goku son Gohan. Senare fick vi reda på att Vegetas bror Tarble levde (om det här är kanon, förresten, nämnde Vegeta aldrig honom tidigare) och nyligen att Broly och hans far Paragus också. Men i Dragon Ball Minus som verkar vara kanon

Freezer frågar en av sina soldater innan han dödar alla sajianer hur många sajianer som återvände till Planet Vegeta, hans soldat svarar att de flesta av dem ska vara tillbaka om en månad eller så men det tar lite längre tid för varje enskild saiyan att komma tillbaka, och Frysaren säger att han inte kan vänta så länge, han kommer att genomföra sin plan om en månad.

Betyder det att det finns flera andra sajianer vid liv?

2
  • Vi pratar bara om huvuduniverset som den tidigare serien har rätt (dvs. Dragonball Z)? för i andra universum (visas i Super) finns andra Seiyan som Caulifla och Kale
  • Räknar inte med de andra universum. I det ursprungliga universum

Svaret hittades på reddit. Jag tar ingen kredit för att jag skrev detta. Jag fick precis reda på att både frågan och svaret i den här länken svarar på den här frågan.

  • Argument

Under hela DBZ finns en löpande gag av Vegeta som säger "Jag är prinsen av alla Saiyans" trots att vi bara ser en handfull i serier och filmer (Goku, Bardock, Borgos, Broly, Fasha, King Vegeta, Nappa, Paragus, Raditz, Tarble , Tora, Turles, Vegeta, Bulla, Gohan, Goten, Pan, Trunks). Tillsammans med uppfattningen att Saiyan-rasen är ganska utrotad förutom huvudpersonerna. Men detta är fel och inte troligt med tanke på vad Saiyans roll var under Frieza.

Så Saiyan-Tuffle-kriget slutar i 730-åldern. Vid denna tidpunkt i deras historia är Saiyans bara brutala utan teknik tills Arcosians anländer och handlar med teknik i utbyte mot att de erövrar planeter. Strax efter att ha sett hur bra Saiyans är i strid / dödande annekteras de under Frieza och hans Planet Trade Organization under 731 års ålder och blir en del av hans militär. Och låt oss anta att det tar ungefär ett år för planeten att vara fullt utvecklad, vilket framgår av återblickarna och i filmen Bardock - Fadern till Goku. Så planeten är igång i 732-åldern.

Så Frieza har Saiyans att göra sitt smutsiga arbete för att erövra planeter över hela universum för sig själv eller till salu. Hans behov / krav / behov är så stort att Saiyans skickar sina barn till planeter med svaga invånare för att erövra. Detta fortsätter tills Frieza förstör planeten i 737 års ålder. Så i 5 år skickar Saiyans sina ungar till ändarna av universum för Frieza. Nu är den enda frågan hur många som skickas dagligen. I filmen Bardock- Fadern till Goku kan du se en lång hall där rymdbälgen är där barnen skickas ut. Från scenen kan du se ~ 14 skida från de två sidorna och vi kan säkert anta att hallen har mer. Och i filmen Broly- The Legendary Super Saiyan får du en bättre titt på plantskolan och du ser ~ 8 sängar med spädbarn och igen kan vi anta att det finns fler.

Så Saiyans hade inga problem att skicka sina barn till dessa planeter, eftersom alla spädbarn som var anständigt starka skulle stanna kvar på planeten för att uppfostras som eliter. De svaga skickas bort utan undantag, t.ex. Tarble skickades bort för att vara för svag trots att han var från kungligt blod. I avsnitt 124 "Z Warriors Prepare" säger kung Vegeta till Vegeta "De svagaste av vårt folk skickas till planeter långt borta, där de inte står inför något hot från våra fiender" medan de står framför ett fönster som pekar på rymdkuddarna (bär barn) lämnar planeten. I scenen kan du se ~ 60 spacepods lämnar. Och låt oss anta att detta händer minst en gång i veckan och att Planet Vegetas år liknar jorden eftersom hela serien hänvisar till tiden på samma sätt som jorden gör.

Så med tanke på allt detta har du:

60 Saiyaner skickas ut varje vecka under 5 år

60x52x5 = 15600 Saiyans i universum

Och vad händer efter att Frieza förstört Planet Vegeta? Han ljuger om vad som hände för att täcka över sina spår och berättade för människor att en komet förstörde planeten. Han bryr sig inte om att jaga och döda de återstående Saiyansna för att han dödade de starkaste av dem på planeten med undantag av Vegeta, Nappa och Raditz. De svagaste är inget hot mot honom och utspridda över universum (utom Goku). Och alla accepterar i stort sett detta, även Raditz har intrycket av att det hände i andra avsnittet "3 år sedan förstördes vår planet av meteoriter". Och av Saiyans som skickades var några kvinnor, eftersom alla Saiyans älskar att slåss och kvinnor hjälpte också till att erövra planeter (Fasha en kvinnlig Saiyan var på Bardocks team). Saiyan-loppet är levande och bra, bara åtskilt med ett avstånd.

  • Åsikt

Jag tror att det definitivt finns fler Saiyaner runt, men jag föreställde mig att efter Frieza förstörde planeten skickades team för att hitta rester av loppet. Som när de besegrade Bardocks grupp men letade efter förlorade Saiyan-barn istället. Vissa hittades, andra inte (som Goku).

Det finns definitivt fler där men de flesta är förmodligen för avlägsna för att komma över. Det lämnar saker öppna för fler Saiyan-möten.

Jag skulle också tro att det finns många hybrider där ute. Jag har en känsla av att sajianer inte tog moralisk våldtäkt.

4
  • Detta är en fullständig kopia från Reddit-inlägget du länkar till. Du kanske vill ändra detta så att det mer är en sammanfattning av den teorin, särskilt om du inte var den ursprungliga författaren.
  • @Chrygore det är verkligen en fullständig kopia och klistra in, svaret är inte på SÅ så jag säger det eftersom det är intressant att vara här, det är absolut inget fel med det.
  • Jag håller inte med. Det här svaret lyder som om det här är din egen teori, och det faktum att du lägger källan i en liten länk längst ner kommer i bästa fall att vara otrevlig och i värsta fall plagiering. Jag rekommenderar åtminstone att lägga in svaret i ett block citat och mer exakt länka din källa, kanske i början av ditt svar.
  • 2 Tyvärr, men Stack Exchange har en riktlinje för att referera till material skrivna av andra och det sista stycket säger: "Do inte kopiera hela texten från externa källor; Använd istället deras ord och idéer för att stödja dina egna. Och ge alltid ordentligt erkännande till författaren och webbplatsen där du hittade texten, inklusive en direktlänk till den.'