Anonim

Hur man fixar en ridgräsklippare som inte rör sig eller kör - VIDEO

Tidigare har jag använt appar som har föreslagit filmer, böcker eller musik för mig baserat på en uppsättning objekt jag har haft som jag tillhandahåller appen.

Finns det något sådant för anime? I grund och botten letar jag efter något där jag kan skriva in att jag gillar anime X, Y och Z och för att det ska föreslå att jag kanske gillar anime A eftersom det har liknande teman, eller för att andra människor som gillar X, Y och Z har sa också att de gillar A.

+100

Anime-Planet och MyAnimeList har skickat in förslag för användare på en "om du gillade X, kanske du gillade Y" -inställningar.

Som utvecklare själv är det här något jag har velat undersöka och MyAnimeList verkar vara den vanligaste webbplatsen som används för en motor eftersom de tillhandahåller ett API till programmerare.

Anime-Planet-rekommendationer:

Rekommendationer per show:

Uppdatering: Anime-Planet har nu version 1 av a personlig rekommendationsmotor det fungerar som du redan har sett

MyAnimeList-rekommendationer:

Rekommendationer per show

Det finns ett par motorer baserade på MyAnimeList som människor har gjort som AnimeRecs (som är nere just nu) eller mal.oko.im

Det finns också en ny anime katalogist Hummingbird som ger dig en rad rekommendationer baserat på vad du har sett, vilka genrer du gillar, vilka är dina favoriter. Det verkar vara det enklaste att komma åt och är inte enbart showspecifikt.

Hummingbird Förslag:

Andra källor Andra webbplatser som tillhandahåller anime har inbyggda rekommendationer, vanligtvis baseras dessa på vad liknande intresserade också har haft.

Crunchyroll (Tack @David_Starkey):

Amazon:

2
  • 1 crunchyroll har också avsnittet "Tittare gillade också" på animesidorna.
  • MAL har anpassade rekommendationer nu på förstasidan, om du är inloggad, även om jag inte vet om ens anime / mangalistor måste nå en viss längd innan rekommendationer kan genereras ordentligt. FWIW Jag är nöjd med de jag fick, i den mån de inte är det orimlig som rekommendationer.

Bara för att lägga till i listan finns det också anidb som också ger relaterade, liknande och slumpmässiga anime-rekommendationer

Jag älskar den här webbplatsen: http://animesuggestions.com/

Du skriver bara vilken anime du vill, t.ex. "One Piece" eller "Hunter x Hunter", och det visar dig en massa liknande animeringar som du kan välja vad du än vill fånga dina ögon, antar jag.

(Jag försökte det bara en gång och jag sökte "Nagi no Asukara" och hittade "Elfen Lied", och jag gillade det verkligen, okej?)

graph.anime.plus är en utmärkt analysator för din myanimelist-profil.
Utöver att ge dig en hel del information om dina vanor och uppdelningar på vad du har listat verkar det bara trålar genom dina favoriter och drar de mal rekommendationerna (det skulle vara jävligt coolt om detJag har hittat ett jävla coolt verktyg hittar likasinnade och rekommenderar saker som du inte har sett som de gillade).

En annan sak som den gör på samma flik är att visa relaterade objekt som du inte har sett än, vilket kan ge en uppföljare eller cool OVA du missade



AniPlan gör båda dessa också

Ja, det finns motorer som det. Ett bra exempel skulle vara om du är ägare till en utfylld Myanimelist. Om du har det kan du gå till mal graph mal.oku.im och se rekommenderat. Jag bifogade min egen rekommenderade som ett prov för detta. http://mal.oko.im/d3ullist/recs,anime

Till slut beror allt på din egen smak s.

1
  • 1 Som huvudet ser det ut som att webbplatsen stängs inom de närmaste två månaderna ...

Det finns inte riktigt dedikerade "förslagsmotorer" för anime. din bästa insats är att leta igenom platser som [MyAnimeList] eller [AnimePlanet]. Annars kan du gå igenom något sådant, bläddra igenom något som har genrer du gillar och leta efter om det är högt rankat.

I slutändan finns det många webbplatser du kan gå till som ger dig information om serier, rekommendationer, förslag etc., men inget med ett dedikerat system. Använd bara en massa andra webbplatser, så går du inte fel.

1
  • Det finns en massa rekommendationssidor (t.ex. Hummingbird iirc, Tastekid) som också kan innehålla anime-rekommendationer.

AniDB har också en rekommendationsfunktion. För att kunna använda den måste du lägga till serier och avsnitt du tittat på i din AniDB MyList. Viktigast, du måste också Betygsätta serien från 1 till 10 (10 är bäst).

Systemet använder sedan någon dold algoritm baserat på vad du röstade och vad andra röstade och därigenom förutsäger dina röster för serier som du ännu inte har sett. Du kan till och med ta bort rekommendationer från prediktionslistan om du säger att jag inte kommer att titta på det, sluta säga att jag ska betygsätta det med en 9 .

Observera att för att rekommendationer ska fungera bäst bör du försöka rösta på ett sätt som sätter din median till 5,5 och liknar en standardfördelning. Medan systemet korrigerar röstar för övergripande serieklassificeringar, kommer du också att få överdrivna röstförutsägelser om du använder överdrivna röster (som 13, som uppenbarligen är större än 10).

lägga till ett annat svar eftersom detta är ett drastiskt annorlunda sätt att göra det

Du kan använda affinity.animesos.net för att söka efter andra personer som delar din smak (baserat på mal affinitet).

Wow, någon med> 95% affinitet! Klicka på deras namn för att se deras profil och klicka sedan bara på länken "~ shared".

Jag rekommenderar att du sorterar efter poäng och först tittar på vad ni två enades om och vad ni inte kunde mäta var deras smak kommer att gälla för er, och sedan bara rulla ner till avsnittet "Unikt för [dem]" för att lägga till några av sina favoriter till din plan för att titta på!


Upplysning dock; se hur affinitetssökningen sa att vi bara delade 11, men mal säger att vi delar 79? Mal inkluderar de oscorerade posterna som objekt som kan vara vanliga mellan människor.

Här är en länk till jämförelsessidan, vi kanske inte är ett bra par för att extrapolera våra åsikter till varandra.
Så jag stötte på sökkraven för att bara använda personer med 50 delade titlar, och det tappade min närmaste matchning till 69% affinitet, men ta en titt på vår jämförelsessida.

Detta borde vara en mycket mer användbar matchning för att hitta ny anime, speciellt om jag jobbar mig ner i resultatlistan och ser eventuella titlar som fortsätter att dyka upp i många folks listor. Lycka till!