Anonim

Episk sångmusik: CALLING OUT | av Christian Reindl (feat. Atrel)

Om man har kommit med ett anime-manuskript, var eller vem ska du skriva till om du vill veta om idén är av intresse och faktiskt kan bli något? Eller skulle det göras som en manga först?

Kan du också gilla "patentera" manuskriptet, så att om det verkligen skulle vara av intresse för någon, ändrar de inte bara hälften av innehållet om de känner för det?

Först och främst tvivlar jag på att de skulle titta på några manus som inte är skrivna på japanska. För det andra är jag ganska tveksam om du skulle ha mycket framgång genom att helt enkelt lägga en idé till en studio som en person utanför branschen. Det finns dock många platser för att få en idé till en anime, så småningom, men dessa platser kräver att personen som kom på idén skulle producera något.

Jag pratar naturligtvis om att skapa någon form av ljusroman, manga eller komisk på egen hand. Dessa saker behöver inte ens stödas av någon form av publiceringsföretag. Japan har blomstrande samhällen för att publicera den här typen av original kreativa verk online, till exempel Pixiv. Det finns en hel del shower nu som började livet på detta sätt: Wotaku ni Koi wa Muzukashii och Rise of a Shield Hero, för att nämna ett par.

Om Japans TV-bransch är något som Amerika, är de mest ointresserade av idéer. Idéer är ett dussin ett dussin och kan göras eller brytas av deras utförande. De är mycket mer intresserade av någon form av konceptbevis för att idén kommer att lyckas.

När det gäller att förhindra ändringar av din idé måste du se till att placera det i alla slags kontrakt du undertecknar för att ge dem tillstånd att använda ditt arbete. Jag skulle gissa att det skulle vara extremt svårt att dra igång om inte ditt arbete är bevisat och populärt, så att du har tillräckligt med kraft genom popularitet att din idé är bra utan förändringar. Jag känner att jag oroar mig för det här är att lägga vagnen framför hästen.

En artikel om Anime News Network med titeln "Hur gör jag min idé till en anime?" bör vara en bra läsning, åtminstone för mig är det, som inte drar några slag på att leverera verkligheten i animeindustrin i allmänhet. Detta gav mig en allmän uppfattning om hur saker verkligen fungerar. Innan du oroar dig för om dina idéer kommer att ändras eller inte, bör du oroa dig för om du inte ens kan lägga upp dem till studior eller något.

Artikeln ovan kretsar huvudsakligen på en punkt: ingen bryr sig om dina idéer. Det här kan vara ganska oförskämt eller något för dig, men enligt författaren, som är grundaren av Anime News Network, finns det många idéer i branschen. Det är ett företag, så vad de bryr sig om är vad allmänheten vill, så om din idé inte passar den nuvarande trenden, kommer den troligen inte att se dagens ljus.

Dessutom, för att citera från artikeln,

... även om du är ett kreativt geni är dörren till att skapa en anime helt enkelt inte öppen för dig av flera skäl.

  1. Du talar inte japanska.
  2. Ingen vet vem du är.
  3. Du har ingen marknadsstrategi.

Det här är de tre viktigaste sakerna du bör oroa dig för. Naturligtvis, som anges i det andra svaret, kan du lägga upp ditt originalverk online för att få publik och popularitet. Men du bör förstå att det inte är så enkelt som du tror.Så innan du oroar dig för om du behöver göra det manga först eller om din ursprungliga idé inte kommer att ändras, försök att oroa dig för hur du får anime-studior att se att din idé ens är värt att bli en anime.

Jag håller med Kai och W. Ares svar och medan deras svar beskriver varför du inte ska få dina förhoppningar upp, vill jag lyfta fram några exempel på animer som visar att detta inte nödvändigtvis är omöjligt.

Först upp är Heroman och Reflektionen. När du tittar på författarna kommer du att märka att de båda skrevs av Stan Lee, skapare av många välkända Marvel-serier.

Som en andra metod tar jag upp Neo Yokio, en anime som kritiserades hårt men visar en annan möjlighet: Netflix. Netflix har investerat mycket pengar i att inte bara få anime på sin plattform utan också producera dem. Den här skapades av bandets sångare, men jag skulle vilja tro att Netflix kunde öppna upp möjligheten för västerländska människor att bli mer engagerade i japanska studior.

Slutligen kan du göra din manga och hoppas att den tar fart. Som Kai nämnde har de hundratals, förmodligen tusentals idéer de kan överväga. Utanför att vara i branschen (och ha visat framgång) är det enda riktiga sättet att få dina idéer till en anime genom att din idé är en framgång i förväg.

Några exempel i denna sista kategori inkluderar Strålande, Det levande slottetoch Berättelser från Earthsea. Observera dock att i fallet med Earthsea, det ändrades nog, för Earthseaförfattare att inte riktigt betrakta det som sin historia längre.

Detta leder oss till Strålande. Det här är en serie som tar mycket inspiration från manga och tack till artisten av One Punch Man, det blev plockat för att bli en del av Euromanga Collection. Ett säkert antagande kan vara att detta blev en anime tack vare att ha antagit framgång i Japan.

Jag tror att allt detta visar är att det inte handlar om att ha en bra idé, utan som W. Are sa, vilket ger studion en anledning för dem att göra det i första hand. Och som mina exempel visar kan denna anledning vara att du är en person med stort inflytande, får rätt kopplingar eller att din idé har framgång i sitt medium (vare sig det är en serie, en roman eller kanske något spel).

Jag skulle inte få upp dina förhoppningar med bara manuskriptet / idén, men jag vet att det inte ligger utanför möjligheterna för ditt arbete att få en anime-anpassning.