Anonim

Så Obito kan överföra någon av sina kroppsdelar som är i kontakt med fienden till Kamuys tidsrymd och få det att se ut som om han inte kan beröras.

Men sedan i några av slagscenerna, till exempel kommer jag ihåg när han kämpade mot Guy och Naruto, han var på väg att röra Naruto men killen sparkade honom bakifrån så att han inte stelnade och lät sig passera genom Naruto och lät Guy spark sparka genom honom. Nåväl vid den tiden, varför behövde han ens transportera handen också? Kunde han inte bara transportera den del av kroppen som skulle sparkas av Guy och sedan röra vid Naruto?

Varför transporterade han fingrarna med Kamui också? Det var helt onödigt och han kunde ha tagit ner Naruto om han inte gjorde det ..

Obito / Tobis kamui är hans mangekyo sharingan-förmåga som förmodligen låses upp när han såg Rin dö. Det är en rymdtid-ninjutsu som tillåter honom att överföra föremål till sin egen fickdimension, inklusive delar av sin egen kropp. Medan Obito överför någonting mellan ordinarie rymdtid och sin egen rymdtid, är hans objekt som inte överförs vunerabelt

För Obitos förmåga

wiki-länk

Här är den fullständiga beskrivningen på tobi

Tobi hade visat förmågan att öppna upp sin översta halvdel helt och använda sig själv som en slags kostym för att omsluta någon. Följ den här länken för att få detaljer .. wiki-länk

3
  • Åh förlåt!! Så Tobi är den maskerade hashirama-klonen? Åh ... jag menade Oboto..Jag redigerade frågan !!
  • ok låt mig redigera mitt svar
  • Den sista biten handlar om Zetsu och inte Tobi, jag skulle utelämna det från svaret

Kamui är en allt eller inget teknik. Så även om det är rimligt att tro att han bara kunde aktivera det för delar av kroppen, kan han inte göra det.

Detta öga kan dock använda en unik variation av teleportering som liknar immateriellhet. När den är aktiverad, vrids sömlöst någon del av användarens kropp som överlappar med ett annat objekt till Kamuis dimension, vilket gör att det verkar som om användaren kan fasa igenom fasta objekt

När immateriell aktivitet är aktiv är han helt immateriell. Hans kropp är fortfarande i den verkliga dimensionen tills den överlappar varandra, men absolut överlappning kommer att skicka den överlappade delen till Kamui-dimensionen. Han kan inte attackera eller attackeras alls, och kan inte inaktivera den medan den överlappas med något (eller han kan och det orsakar honom allvarlig skada, vi ser det aldrig hända). Inga kända tekniker kringgår detta. Han har aldrig skadats av någon i den verkliga dimensionen medan den var aktiv. dess enda svaghet är att hans överlappande verkliga kropp sitter i Kamui-dimensionen och är sårbar som normalt för alla attacker från Kamui-dimensionen, men om hans huvud inte finns där kan han inte se det.

Kort svar: vi vet inte.

Långt svar: till skillnad från något av de andra svaren säger Obito förmågan att bara transportera en del av sig själv.

Som visas ovan kunde Obito bara transportera en del av sin torso till kamui-dimensionen, där Kakashi kunde attackera den och orsaka skada.

Så om han kunde göra det, varför gjorde han inte det? Så vitt jag kan säga har vi ingen förklaring. Kanske hade han inte så bra kontroll över det innan denna punkt. Kanske behövde han bara göra transporten mycket snabbt och han hade inte tid att bara transportera en del av honom. Kanske är det ett tomthål.

1
  • Ahem, det var det överlappade avsnittet som naruto stansade. Det teleporterades sömlöst till Kamui-dimensionen eftersom narutos chakraarm befinner sig i det utrymme den ockuperade. "När den är aktiverad, någon del av användarens kropp som överlappar ett annat objekt". Han kan inte välja vilka delar som går, vilken kontakt som helst gör det åt honom medan han är aktiv.