Anonim

visste du 😲😲😲

Jag tittade bara på anime igen och det verkar som om Kyon bara är ett smeknamn. Har vi någonsin fått veta vad han egentligen heter? Kanske från ljusromanen? Och varför har Kyon ett sådant smeknamn? Har det någon mening?

Nej, det gör vi inte.

Från snabb googling verkar det som om det inte har avslöjats ännu, inte ens i ljusromanen. Men det verkar som om några tips finns.

Från "Kyon" på Wikipedia:

Namnet Kyon är faktiskt ett smeknamn som ges till honom; hans riktiga namn har ännu inte avslöjats i serien. Hans syster är ansvarig för att sprida dess användning bland sina skolkamrater, till stor förlägenhet och irritation, och han saknar att bli kallad Onii-chan ( , bokst. "Äldre bror") av sin syster. I den nionde volymen av ljusromanen (Dissociation of Haruhi Suzumiya), antyds hans riktiga namn i ett samtal mellan honom själv och Sasaki, en tjej som hade känt Kyon sedan gymnasiet, som sa att det var ett mycket majestätiskt namn som inte passade honom.

Hans systers namn har inte heller avslöjats än.

Tråd i MyAnimeList som diskuterar detta - det finns många tips och gissningar som diskuteras där.

2
  • ett mycket majestätiskt namn, jag skulle vilja höra det
  • @ShinobuOshino kanske dess enhörning?
  • Allt vi vet om hans namn är att det är majestätiskt / ädelt. Som tidigare nämnts uttalade Sasaki, någon som kände Kyon tidigare, detta, men hänvisade ändå till honom som Kyon.

  • Liksom, baserat på vad som sagts tidigare, kunde hans efternamn börja med "Sa" eller "Shi", förutsatt att den andra moran i hans efternamn är efter "Ka" så att han sitter bakom Sakanaka Yoshimi. Baserat på Haruhis efternamn "Su" zumiya, är det säkert att anta att hans efternamn också börjar med "S"

  • På dessa två punkter måste allt vi drar slutsatser passa under dessa två punkter. Även om John Smith passar under den andra, vilket betyder att hans namn i Japan skulle vara Smith John, passar det inte den första.

  • Haruhi, skulle inte heller veta vad han heter direkt, eftersom ALLA inklusive lärarna hänvisar till honom som "Kyon", detta betyder att "Kyon" på något sätt måste relateras till hans faktiska namn.

  • En snabb titt på Bing, säger Kyon är ett gammalt grekiskt ord, som betyder "Hund", som verkligen passar hans hundliknande uppförande mot Haruhi.

  • Spekulation Baserat på all denna information, eftersom hans namn måste vara relaterat till "Kyon", måste hans namn vara majestätiskt / ädelt, och hans släktnamn börjar med "S", det är möjligt att hans familj kan vara Shimazu eller ett liknande släktnamn från Sengoku-eran. .

  • Spekulation Dessutom kan hans förnamn helt enkelt vara Kyo.

1
  • * Spekulation - Jag är ledsen att det bara irriterade mig, särskilt eftersom du stavade det rätt första gången.

Det finns många konversationer och spekulationer om vad han egentligen heter och anledningen till ... vi får aldrig veta vad det är. Smeknamnet Kyon kom från sin moster, och hans syster fick smeknamnet att spridas till alla andra, mycket till sin oro.

Om jag kommer ihåg rätt får logiskt avdrag oss att veta att hans efternamn börjar med ett "S", baserat på var han sitter i början av deras förstaårsskola. Allt annat utöver det är dock spekulation.

Den enda andra platsen som hans namn nämns i detalj är den plats du nämnde i din ursprungliga fråga: när Sasaki kommenterar det.

Jag kommer att ge lite information för dig ...

I ljusromanen (kapitel 10b) kallade Tsuruya honom "Kyorosuke", och om vi ersätter "r" med "n", Voil ! hans riktiga namn är "Kyonosuke". Anledningen till att han blir smeknamnet "Kyon" beror på sina föräldrars ekonomiska problem.

Källa:

  1. Jag såg någons kommentar på haruhisuzumiya.net om detta ...

    Kyorosuke är ett smeknamn för Kyonosuke. Tsuruya ersatte precis yono med yoro , precis som de flesta av hennes uttalanden med nyoro

  2. Mina egna tankar

Det finns en teori om att John Smith är hans riktiga namn, men jag tror inte att det verkligen är det. Ja, hans namn nämns inte någonstans än. Kyons syster är också "Kyons syster" för tillfället ^_^. Att inte avslöja namn kan också leda till att han spelar en viktigare roll i universum än vi tror. Han måste vara någon form av Kami eller något <_ <

3
  • 1 Jag antar att teorin om John Smith bli hans riktiga namn är ganska omöjligt, om det verkligen är hans namn, så skulle Haruhi börja känna igen honom från början för att hon som klasskamrat bör känna sitt riktiga namn från första början
  • John Smith är knappast vad jag kallar ett majestätiskt namn enligt @ nottodisushittoagens citat
  • 1 Tja, Shinobu gör mening, men John Smith kan räkna nobel (i översättning jag läste det kallades "Nobel", inte majestätisk) eftersom det är av utländskt ursprung.