Anonim

Nicki Minaj - Endast ft Drake, Lil Wayne, Chris Brown

I en av anekdoterna i McDull, Prince de la Bun, McDull kommenterar (lite efter 19 minuter) om hur hans ensamstående mamma tar J.K. Rowlings framgång som uppmuntran för henne att fortsätta berätta om sina historier. Således måste den "nuvarande" delen av filmen ha inträffat efter att den första Harry Potter-boken publicerades (så tidigt efter 1997). Omnämnandet av (en ofta använd fras av regeringen i Hong Kong) bekräftar detta ungefär sex minuter (åtminstone enligt min läsning av denna kinesiska Wikipedia-artikel). Dessutom ser vi klockan 1:04:48 att gravplottet som fru Mak har reserverat har ett mobilnummer på skylten, vilket kan pressa datumet ännu senare.

Vad jag har problem med att räkna ut är vilka år de delar av filmen som berör Fru Maks yngre år där hon interagerar med McDulls far (McBing) motsvarar. Jag kan förvänta mig att avsnittet som kommer innan McBing träffar fru Mak har en lösare korrespondens med den faktiska historien, eftersom det är mer uppenbart fantasi, men den del jag berörs verkar uttryckligen äga rum i någon äldre version av Hong Kong.

  • Cirka nio minuter in finns det gamla bilder av arbetare på en fabrik (med fru Maks ansikte ovanpå en av arbetarens, eftersom detta är tänkt att vara ett minne om hennes yngre år), men jag kan inte identifiera året för den.

  • Efter 47:00 ser vi förstörelsen av en flytande restaurang, men jag är osäker på om detta ska motsvara något. Båten brinner fortfarande när McBing lämnar fru Mak, så det verkar som om hela sekvensen (mellan honom som möter henne och han lämnar) ska ske inom en kort tidsperiod. (Då är det kanske bara ett fantasielement?)

  • Det finns några affischer på väggarna (av kändisar som jag inte känner igen) efter 47:30.

  • Vid 49:23 ser vi en polismedlem stå på en upphöjd plattform för att rikta trafiken. Enligt vad jag känner till försvann denna praxis definitivt under 2000-talet i Hong Kong, och jag tror inte att den användes mycket (om alls) på 1990-talet.

  • 50:49 betalar McBing spåmannen med en massa koloniala en-dollar-sedlar. Wikipedia berättar att 1 HKD-anteckningar fasades ut 1960. (Att detta används alls och att det finns en kopia av Den lilla prinsen på hyllan 55:45 indikerar att detta ska vara efter andra världskriget.)

Finns det en konsekvent känsla av när denna period motsvarar, om alls? Jag börjar få intrycket att vissa bevis till och med kan vara motsägelsefulla: om McDull fortfarande är i dagis under den "nuvarande" perioden (se 2:05) och hans far verkligen är McBing, skulle det vara konstigt för McBing att ha lämnat före 1990 (vilket verkar strida mot några av de andra detaljerna). Men det tänker mig att jag kanske inte känner till det historiska sammanhanget för att kunna bedöma ordentligt, så jag letar efter bekräftelse.

2
  • Obs! Jag antar att detta är ett ämne per detta, och jag skriver till stor del detta för att "testa vattnet" för att se hur mycket folk kanske vet om icke-japanska verk.
  • Själv är jag mycket okunnig om kinesiskt och koreanskt arbete, men jag har sett id-förfrågningar som letar efter vad som verkar som ganska obskyra koreanska manhwa får svar, så jag hoppas att det också finns någon här som kan något om kinesiskt arbete och kan ge dig en svar på denna fråga.