Anonim

Konsten att anime startar om (och varför de inte alltid fungerar) | Beyond The Bot

I det första avsnittet av Revolutionary Girl Utena, säger en lärare "Du kommer inte att göra narr av mig igen den här terminen", vilket indikerar att Utena inte är ny på skolan. Jag tittar på showen igen, och mina minnen från showen antog att hon var en transferstudent. Detta fick mig att undra varför hon inte blev involverad i mekaniseringen av studentrådet tidigare. Hon fick signetringen när hon var ung och hade redan gått på skolan.

Var det något speciellt med den terminen som utlöste Utenas intresse för Rose Bride och duellerna? Finns det någon information om vad som hände med rådet före showens början? Var detta första gången Saionji vann duellen, och de andra rådsmedlemmarna är inte så kränkande mot Rose Bride, så de lockade inte Utenas uppmärksamhet?

1
  • Du har typ av svarat på din fråga. Utena blir involverad på grund av hur Rose Bride behandlades. Det här är gymnasieelever, så det finns också en del av åldrandet. Hon blir involverad för att hennes tid har kommit, och det fanns sammanhängande skäl att göra det.

Som Gorchestopher H har sagt

här är också ett element av åldrandet. Hon blir involverad för att hennes tid har kommit

detta är korrekt som en av anledningarna dock,

Utena blir involverad på grund av hur Rose Bride behandlades

Detta är halvt sant. Ja Utena skyddar Anthy men det beror på Utenas roll som "prinsen" som skyddar "prinsessan" Anthy. Men kom ihåg att det inte var Utena som stoppade Saionji i början utan Touga. Utena konfronterar emellertid Saionji efter hans inlägg på Wakabas kärleksbekännelsebrev till honom på anslagstavlan så att alla kan se och förlöjliga. Utena inser att det är Wakabas brev när hon ser hennes reaktion.

Att se detta Utena utmanar Saionji men för att studentrådet tidigare på dagen fick höra av "End of the World" att en ny duellist skulle komma, antar han att hon är den nya duellisten och flyttar sin duell till arenan. Det är i deras andra duell Utena skydda Anthy från att vara förlovad med Saionji och missbrukas igen.

När det gäller varför Utena inte blev involverad under en tidigare termin, kan vi ange allt för att Utena bli involverad har sitt ursprung i att hon såg Anthy. Varför Utena bara märkte henne den här terminen verkar relatera till Anthys allestädes närvarande. I Apocalypse Saga när Micky pratar med sin far, skickar hans far telefonen till kvinnan som kommer att bli Mickeys styvmor som vi hör Anthy tala och se hennes Rose Bride Dress, men Micky tar inte upp det här. Mikage luras också att Mamiya lever och vid hans sida men inte bara är hans utseende helt annorlunda utan han är död och det var faktiskt Anthy. Så det är fullt möjligt att Anthy tillsammans med att vara allestädes närvarande också kan göra det så att folk inte märker henne.