Anonim

Filmora | Sam Kolder Drawing Zoom Transition Tutorial # 4 | Hur man redigerar med Filmora

3D-animation kan dominera animeindustrin eftersom Knights of Sidonia (bilden ovan) är en av de första animerade tv-serierna i 3d. Så betyder det att handritad animation gradvis bleknar?

1
  • 5 Värt att läsa: anime.stackexchange.com/questions/8273/…

Nej, jag tror inte det. 3D-animering är inte att föredra framför den utdragna 2d. 3D är något helt annat än anime & tecknad utdragna utseende. När de fungerar hand i hand, som i Ghilbi-filmer, är det bra.

Japans animeringsmetod är ganska föråldrad. De är en av de enda som fortfarande använder cels. Handlingen att rita ut varje ram på en cel (Cels, är material som kan dras på och staplas för en animeringseffekt). Digitaliseras sedan till datorer för att färgas och skuggas. Ibland kan fortfarande se färg för hand. Mestadels av firande skäl eller speciella tillfällen t.ex. Little Witch Academia.

Även om det bara kunde göras på datorer väljer de att inte göra det. Jag antar att övergångsperioden skulle påverka alla "nu". Men det skulle vara bra för framtiden.

4
  • Om de fortsätter att använda den handritade metoden, varför gör de det inte på digitala sätt istället för att använda penna och papper?
  • @ user18661 Från specialerna där de visade att detektiv Conan skapades använde de digitala pennor och dylikt, om det är vad du menar.
  • @MichaelMcQuade men det används inte i stor utsträckning, om de kan färga och skugga karaktären digitalt varför gör de det inte digitalt med en surfplatta och använder sedan penna och papper för att animera?
  • De använder inte papper. De använder cels. Cels är denna typ av material. Som jag talade om ovan. Cels används vanligtvis eftersom de staplar på varandra och bygger ramar. Vilka riktningar och huvudanimatörer kan se snabbt över. Istället för att gå mot datorer och kontrollera flikar etc. Det är bäst om de bara gjorde allt detta i digitalt format. Men övergångar skulle kosta mycket pengar och makt. Som anime är ett sådant flyktigt media. Det är svårt att hantera, en sådan förändring.