Anonim

Hur man får kvarts i Subnautica!

Ibland publicerar någon en ecchi / H-bild på internet och användare svarar med en försiktig anime / manga-flicka med en skylt som säger 'LEWD'.

Definition av Lewd:

grovt och stötande på ett sexuellt sätt.

Var kommer detta meme från? vad var originalet oanständig bild?

1
  • KnowYourMeme är alltid bra för frågor om meme-ursprung: D

Etymologi

Etymologiskt sett tar ordet rot från den gamla engelska lǣwede: okunnig, olärd.

På mitten engelska förvandlades det till leud / lewed (hittade de två sätten att skriva det): tillhör det vanliga folket, vulgärt.

Det härleddes sedan till medelvärdet värdelös, avskyvärd, ond, vilket leder till dess nuvarande användning och konnotationer.


Menande

Trots att det finns många lite olika definitioner av ordet oanständig, Bestämde jag mig för att tillhandahålla KnowYourMeme-definitionen eftersom den motsvarar jag Jag definition och inte ord definition:

Lewd är ett adjektiv som ofta används för att beskriva något av erotisk natur, eller på annat sätt obscent eller anständigt. Det används vanligtvis för att representera reaktionen hos en karaktär som är genial eller blyg.


Ursprung

Den första kända jag Jag användning av detta ord är som en hel del Västra memes, på 4chan 2008.

På chansna / jp och / a (Respektivt den japanska kulturen och anime och manga 4chan-samhällen), ordet användes i flera samtal.

2008, chan / jp skapades för att dela den allmänna japanska kulturen från / a som sedan blev styrelsen för Otaku.

/ jp, var meme associerat med bilder av Eiki Shiki från Touhou för att kritisera otäckt animeinnehåll som bedömdes som "inte lämpligt" för tavlan.

Inlägget den 19 november 2008 som sannolikt skapade detta meme, enligt KnowYourMeme, är denna serie och dess reaktion:

Serien:

Reaktionen:


Andra detaljer

Google Trender

Enligt Google Trends, toppen av forskningen av ordet oanständig är 2011. Jag hittade ingen rationell förklaring; Jag kommer att redigera inlägget för att lägga till saker om jag tycker något intressant.

Oanständig men jag godkänner det

En trend framkom från meme oanständig, för att uttrycka det faktum att en användare finner innehållet nedan otrevligt men ändå godkänner innehållet. Det presenteras på samma sätt som oanständig meme, men på pannkartan står det: Lewd men jag godkänner det

Bonus: Gardevoir

Pokémon Gardevoir har blivit ett meme på grund av det feminiserade utseendet det har. Meme används på olika sätt (Tsundere Gardevoir, Shy Gardevoir, Totally NSFW Gardevoir). A otäck version av Gardevoir som ofta används på 4chan: