Anonim

Noir - Let It Go ft Caitlin (albumversion) - Noir Music

Varning: innehåller spoilers.

I avsnitt 23, när Black Star närmade sig Eruka, var han under en illusion. När det gäller sjätte sinnet (själsvåglängder) medgav Black Star att han var immun mot galenskapens effekter. Så varför när han använder det förtrollade svärdet påverkades han av galenskapens illusioner?

3
  • Var sägs det exakt att han är immun mot galenskap? Jag kan inte hitta det ...
  • i denna wiki. "Black Star svarar dock att han har en tråkig sjätte känsla och därmed inte kommer att känna galenskapen."
  • Ok, hittade det. Förvänta dig svaret snart: P

Det tog mig lite tid att hitta det. Du hänvisar till detta:

Att veta vilken typ av person Black ☆ Star är, skulle jag inte ta hans uttalande varken för allvarligt eller för bokstavligt.

Det är känt att det är möjligt att övervinna galenskap om man har mod och ett starkt hjärta. Black ☆ Star har definitivt sådana. I själva verket visas det i Baba Yagas slott mini-båge (om du ursäktar mig för att kalla det en "mini-båge"), att Black ☆ Start verkligen kan övervinna Madness, åtminstone till någon punkt. Observera att i den minibågen, efter att Black ☆ Star har uppmuntrat de andra karaktärerna, kan de också övervinna galenskap efter att de har härdat sina sinnen.

Vi vet också att senare Black ☆ Star

får förmågan att använda Madness Release (Hakkyou, 発 狂) ändra sin våglängd till en av Madness.

Men enligt samma wiki som du hänvisade till har även han en möjlighet att glida in i galenskap om han använder denna förmåga för länge. Här anges också att ju starkare galenskapens våglängd är, desto svårare är det att övervinna galenskapen.

Med tanke på ovanstående är en annan viktig anmärkning att Black ☆ Star var ganska långt borta från Madness-källan i Baba Yagas Castle mini-båge, medan du i avsnittet nämner att han var precis nära den; mer än så var källan själv kishin.

Så jag tror att även om Black ☆ Star verkligen har någon form av motstånd mot galenskap, var hans uttalande i det avsnittet delvis skrytande, delvis överskattade sig själv och underskattade fienden, vilket så småningom lät honom mottaglig för de (ganska kraftfulla själva) illusionerna.

7
  • Om ju starkare våglängden är, desto svårare att motstå galenskapen. Hur kommer det sig att ”döden” inte överväldigades av den? När allt kommer omkring har han den mest kraftfulla våglängden.
  • @Hashirama, menar du Death the Kid i samma avsnitt? Han fastnade i hallucinationen precis när han kom in i kishin-rummet (det finns i kapitel 21 i mangan), men lyckades inse att det var en hallucination efter en tid
  • Nej nej, jag menar "Döden" (hans far).
  • @Hashirama, hur är Shinigami relaterat till just detta avsnitt? Ändå är Shinigami utan tvekan den mäktigaste karaktären i serien, så han borde definitivt kunna motstå kishins galenskap. Han har också redan mött och slagit kishin tidigare.
  • Shinigami relaterade till den första kommentaren (se den första meningen jag skrev).