Anonim

My Teen Romantic Comedy Snafu Climax - Mid Season Discussion - Yui blir smutsig ... | Oregairu

Det är uppenbart att Yui har varit kär i Hachiman ganska tidigt i berättelsen. Jag har alltid trott att det började direkt efter att hennes fråga med Yumiko har lösts (jag tror att det var avsnitt 2 av anime).

Men problemet med hennes kakor för Hachiman i sista avsnittet av säsong 2 fick mig att tvivla på det. Det är tydligt att de är menade romantiskt, och det antyddes att de som hon gav honom i det första avsnittet också var menade på det sättet, vilket skulle innebära att Yui älskade honom sedan början av berättelsen. Men jag är inte helt säker på om jag förstod det korrekt. Kakorna i det första avsnittet kunde också ha varit hennes sätt att tacka honom för att han räddat sin hund.


När det gäller Yukino är det väldigt svårt för mig att hitta det ögonblick hon började bli kär i Hachiman ("började" eftersom jag tror att hon blev kär i honom långsamt över tiden) eftersom hon inte uttrycker sina känslor lika mycket som Yui , och under större delen av första halvan av säsong 2 hade hennes förhållande med honom "överskuggats" med deras konfronterande principer (kanske inte en bra beskrivning av vad som faktiskt hände, men du får kärnan i det).

Jag tror att Yukino började älska Hachiman strax efter att deras "tvist" löstes i avsnitt 8 (s2). Det stöds ytterligare av den bilden av sig själv med Hachiman från nöjesparken som hon hade hållit bakom sin plysch på sin säng (se avsnitt 2, s3). Tack vare ett Reddit-inlägg har jag insett att pappersarket Yukino snabbt lagt bort efter att vattenfallsscenen är troligtvis den bilden.

Kanske ett annat intressant faktum: enligt ett annat Reddit-inlägg var den plushie den som Hachiman vann för henne. Tyvärr vet jag inte om det är sant eftersom jag inte kommer ihåg att ha sett det i anime. Kanske avbildades den i romanen?

Men kanske älskade hon honom redan innan de löste tvisten men det fanns helt enkelt inget ögonblick då hon kunde ha uttryckt det (ordentligt) på grund av tvisten. Eller kanske en anledning till att Yukino blev så upprörd över honom efter hans falska bekännelse till Hina var att hon bryr sig mycket (och romantiskt?) Om Hachiman och inte vill att han ska skadas längre med sina metoder.

Går längre tillbaka: i slutet av avsnitt 13 (s1) finns det en scen som kan leda till att Yukino redan har börjat bli kär i honom (hon rodnade när Yui påpekade att Yukino också såg Hachiman under sportfestivalen), även om det kunde också tolkas att hon brydde sig om honom som en nära vän.

Värt att nämna är också Yuis monolog efter att ha hittat bilden bakom den plysch på Yukinos säng. Om jag förstod det rätt kände hon redan att hon var "det tredje hjulet" under lång tid. Kanske antyder det att Yukino redan börjat älska honom under säsong 1. Eller så kan det hända att Yui helt enkelt kände sin "goda kemi".

En scen som kan stödja den första är bekännelsesscenen i avsnitt 11 (s3, 18: 40+): Hachiman ber Yukino att tillåta honom privilegiet att förvränga sitt liv. Yukino berättar sedan för honom att båda deras liv redan har förvrängts från början och Hachiman säger vidare att det bara kommer att bli ännu mer förvrängt.

Ett Reddit-inlägg kom till en intressant tolkning: det sa att "förvrängning" här betyder att bli så mycket involverad i den andras liv att den blir förvrängd. Och det enda förhållandet som kan åstadkomma det är ett romantiskt förhållande. Det drog slutsatsen att Yukino faktiskt sa att hon och Hachiman hade varit kär "längst" (så troligt även sedan säsong 1). Men blir livet verkligen bara förvrängt när ett romantiskt intresse (eller förhållande) är involverat och inte redan med t.ex. enkel vänskap?


När blev Yui och särskilt Yukino (började) förälskade i Hachiman? Om det inte finns något tydligt svar på den frågan ur animes perspektiv, ger Light Novel ett svar på det eller åtminstone uppenbara tips?