Anonim

Rädda mig! Lollipop (English Dub) Avsnitt 7

För några av karaktärerna var det ganska uppenbart vad deras önskningar var:

  • Saigas önskan att fånga livet i sin kamera
  • Katsuya Shiroganes önskan att vara så flexibel som gummi
  • Kamiyas önskan om mat.

Men för andra är det inte så uppenbart:

  • Fader Kanda hade makten att kontrollera belysning, men det är inte klart varför.
  • Ran Yurigaokas kraft att få sina tatueringar att leva upp verkar strida mot hans stolthet över att ha perfekt hud.

Vilken önskan hade var och en av euforierna som gjorde att deras krafter kunde manifestera sig?

0

Som @Hakase har nämnt kommer sannolikt pappa Kanadas makt att baseras på hans religiösa tro. Många religiösa texter - bibliska eller nej, nämner slår som vanligtvis visas som blixt.

När det gäller Ran Yurigaokas makt är en vanlig fras bland tatueringsartister det hud är en duk . Med sin besatthet av hud anser han förmodligen att det också är konst - och tatueringar är en ytterligare förlängning av det.

Troligtvis trodde karaktärsdesignerna helt enkelt att dessa krafter skulle vara de mest imponerande för de personer de hade, och det diskuterades inte väsentligt om anslutningarna var exakta.

Jag skulle säga att snarare än att fånga livet i allmänhet, var Saigas önskan som krigsfotograf att fånga livet i dess sista ögonblick eller precis före förstörelsen. Det fanns en flashback som visade några av scenerna som Saiga sköt med sin kamera som förändrades drastiskt ögonblick senare. Detta förklarar varför inte bara människor dör utan också livlösa föremål exploderar efter att ha fotograferats av euforisk Saiga.

Fader Kanda ville antagligen personligen utfärda helig vedergällning, ungefär som att Gud kan slå syndare med blixtar. När det gäller Ran vet vi inte riktigt vad han tyckte att "perfekt hud" betyder, trots allt var dessa killar ganska vridna innan de fick euforiska krafter.

Det här är alla gissningar btw, och jag tror inte att det finns för mycket djup i karaktärerna för att gissa felaktigt.