Anonim

Topp 10 romantik / skolanime

Det är första gången jag någonsin har sett en anime-serie som släppt alla sina avsnitt på en dag och inte ett avsnitt varje vecka, som det normalt är fallet.

Varför gjorde producenterna detta?

1
  • det är inte första gången som någonsin händer. Monogatari-serien har gjort det tidigare.

Jag tror att CrunchyRoll och andra streamingföretag tittar på modellen med full release mer nu när det är en vanlig funktion i Netflix.

Netflix har gjort en hel del internt arbete med kvarhållningsanalys - både för att hålla betalda prenumeranter och för serietittare själva (eftersom det kommer att öka abonnenternas njutning och minska deras övervägande att lämna). Jag kunde inte hitta några siffror om detta, men jag antar att nedladdningshastigheten för serier är lägre när avsnitt släpps på en gång - tittarna kan se mer än ett enda avsnitt i sin första visning, vilket innebär att de kommer att vara mer involverade i handlingen när de sätter sig ner för att titta på något.

Så som Crunchyroll-modellen fungerar var avsnitten endast tillgängliga för premiummedlemmar under de första veckorna av släppet - detta kan också ha övertygat användarna att prenumerera.

Medan Netflix har gjort detta främst mot icke-animerade verk, är Re: Life inte den första instansen av denna medföljande release. Voltron: Legendary Defender släpptes i denna form tidigare i år.