Anonim

Civila drar över K-9 polis för fortkörning | Ursäkt? \ "Jag är polisen \" (Del 3 av 3)

Det här är en fråga som kommer upp i mitt sinne varje gång jag tittar Death Note eller pratar med någon annan om Death Note och det stör mig.

I början gick Light ur hans sätt att döda den ena FBI-agenten på bussen och fick därför L att misstänka honom och startade hela händelseförloppet för att så småningom upptäcka förekomsten av dödsnot. Om ljus inte hade dödat den FBI-agenten och bara fortsatte skriva ner namnen i anteckningsboken i sitt rum, ingenting skulle ha hänt.

Var dödandet av FBI-agenten något som skaparen lade in bara för att utveckla historien eller finns det en verklig legitim anledning till varför Light var tvungen att göra detta?

Snälla, killar, ge inte ett teoretiskt svar som "Det var på grund av Lights personlighet" eller "Ljus ville berätta för världen att inte följa L" eller något liknande, om det är på grund av detta så gjorde skaparen det bara för att avancera tomten.

2
  • Jag kände mig hotad vid den tiden. FBI-agenten rensade sitt namn men han visste inte det och tänkte på honom som ett hot. så han dödade honom och alla andra
  • Men planen han använde för att döda den FBI-agenten var smart och smart. Han väntade till och med några dagar innan han dödade honom. Enligt mig var det verkligen ett bra drag eftersom han kunde stoppa alla FBI-agenter men sedan var L också smart.

Det var ett försök att försöka förstöra hela utredningen mot honom samt förhindra att viktiga fakta rapporterades.

Vid denna tidpunkt hade L använt lite taktik för att bestämma några saker om Kira. Bland dem att Kira bodde i en viss region i Japan och att han hade tillgång till polisinformation. Med tanke på det var listan över misstänkta kort. Och med tanke på hur L drog slutsatsen att Kira förmodligen var student, med tanke på tidpunkterna för mord, etc., skulle listan bara bli kortare. Ljus behövde eliminera L och utredningen så snart som möjligt så att han kunde döda fritt.

Ljus, genom Ryuk, fick reda på att någon följde honom och undersökte honom. Men han var inte medveten om vem det var. Han samlade sedan bussplanen för att tvinga sin följare att avslöja sin identitet och lärde sig att han var en FBI-agent.

Nu när han visste att FBI-agenterna var i Japan följde Light en liknande väg i logik som vad L tog, att de måste utreda de som står nära den japanska polisen. Han antog också korrekt att polisen inte visste om FBI: s utredning. Han bestämde sedan att om den japanska polisen blev medveten om FBI och därmed L: s utredning av dem, skulle det orsaka misstro mellan L och polisen. Detta skulle förhoppningsvis ta bort lokal hjälp L skulle få. Dessutom kan det också skrämma någon annan från det internationella samfundet från att störa Kira. I vilket fall som helst, att minska antalet människor som Light tvingades kämpa med ökade sina chanser att komma ut ur allt detta levande.

Ljus visste också att han skulle vara under större misstankar efter att FBI-agenten avslöjade sig. Dessa FBI-agenter skulle aldrig alls avslöja sig som FBI-agenter. Det skulle vara något misstänksamt, särskilt för L, att man tvingades göra det. Som sådan, om L skulle få reda på att FBI-agenten var tvungen att avslöja sig för Light som redan var misstänkt, skulle det ytterligare öka misstanken om Light som Kira. Ljus visste detta och behövde därför döda FBI-agenten innan den informationen rapporterades.

Så genom att döda FBI-agenten uppnådde Light några saker. En satte han polisen i strid med L. För det andra minskade han antalet utredare. Och för det tredje kunde han förhindra att kritisk information rapporterades.

1
  • Ditt svar öppnar också fler frågor än svar, men allt du sa är giltigt och med tanke på vilken typ av person som Ljus var, kan jag definitivt tro detta utan att helt trycka allt på hans "personlighet". Han beräknade det igenom och såg det som ett rätt drag som inte skulle ge några tips till L och ta hand om många problem. Jag kommer att acceptera detta svar som rätt svar men jag tror nu att det inte finns någon "legit" anledning att diktera varför Light var tvungen att döda FBI-agenten.

För att avskräcka andra FBI-agenter från att förfölja honom i framtiden.

Dessutom hade Light alltid tänkt att locka L till honom i sin egen takt, så att han kunde komma in i den japanska arbetsgruppen, se L själv och på något sätt ta reda på tillräckligt med information om honom (han säger att han på något sätt skulle få L / Ryuga att "lita på honom") att han kunde lära sig hans namn och döda honom.

1
  • 1 Att avskräcka andra FBI-agenter från att förfölja honom? Hur skulle någon av FBI-agenterna eller L veta att det var ljus? Hur skulle någon veta att en anteckningsbok var anledningen till att människor dör? Jag kan få hela FBI jaga mig men allt jag behöver göra är att stanna i mitt rum och skriva namn. Hur skulle någon hitta mig? Det är en falsk illusion att Ljus var i någon verklig fara innan FBI-agenten dödades, först efter kunde L spåra honom. Denna logik är bristfällig.