Anonim

Overlord säsong 2 avsnitt 1 First Impressions - Bra start för anime 2018

Jag har precis avslutat Sankarea-anime och vill starta mangan. Hur mycket av mangan täckte den?

Anime tycktes hoppa runt lite, särskilt den 12: e episoden av anime.

Men fram till den 11: e episoden, den anime täcker huvudsakligen mangan till kapitel 9, så du kanske vill börja läsa från kapitel 10.

Anime och manga är nästan som två olika berättelser, innehållsmässigt. Huvudplottet är "samma" (så mycket av berättelsen finns inte i animeversionen, så det är detsamma angående riktningen som historien är på väg in, men vägen är bara en bråkdel av originalet, mangas väg ), men i mangan är berättelsen klar. Anime täcker ungefär om 30% av det som finns i berättelsen (så om det inte redan gjordes uppenbart, vet att det lilla av berättelsen som anime täcker, det har förändrats något jämfört med manga).

Anime utelämnar helt en mängd saker. Jag nämner bara en. En av de saker som anime utelämnar är en huvudperson. En huvudperson, Darin-chan, utelämnas helt från animeversionen av berättelsen (tankar på att släppa anime vid den tidpunkten när jag hade insett att släcktes av min vilja / avsikt att avsluta det jag startar).

Som det andra svaret säger, täcker anime upp till kapitel 9 i mangan, och det finns 56 kapitel till den. Jag menar, anime är i grunden en kampanj för manga, snarare än en fristående sak (jag tror inte att detta är sant, men det kan vara).

Som slutsats är min åsikt att du inte ska betrakta dig själv som att ha upplevt historien genom att bara ha sett anime. Mangaen är historien, anime är bara .. Något mindre, med vacker musik. Och .. Anime hjälpte mig personligen att värdera historien mer. I mangan var det en massa tropes (cliches) efter varandra. Anime hjälpte mig att överväga historien mycket mer uppriktigt, aspekterna av den som var närvarande i och presenterades med anime ..