Anonim

Calvin Harris - Blame ft. John Newman

Gång på gång med de senare dragonball-episoderna och lkater dbz, dbzsuper, ...) ser vi ki-krigare driva upp innan de släpper loss sina sanna krafter / starkaste attacker.

Nu undrar jag dock ... eftersom det verkar som om powerup infördes först senare när ki-sensing och ki-undertryckning infördes: Behöver ALLA ki-krigare driva upp för att släppa loss sina starkaste attacker / full kraft? Eller är det bara nödvändigt när du undertrycker din kraftnivå för att starta först?

Svaret på denna fråga skulle vara ett Ja när det gäller Dragon Ball Z och a Ja Nej när det gäller Dragon Ball Super.

Ki ( "Kee", lit. "Spirit"), även känd som chi / qi, Y ki ( ) [1] eller helt enkelt energi ( Enerug ), är den livskraftenergi som används av Dragon Ball-karaktärer. Källa

Så enligt definitionen vore det vettigt att ju mer Ki / energi släpps, desto kraftfullare är en kämpe eller desto kraftfullare är deras attack. Till exempel, om det finns en strålkamp mellan två kämpar, kämpen som höjer sin energi / ki mer kommer ut på toppen. Ju större mängd energi som en krigare släpper ut, desto större är maktnivån. Så ja! Realistiskt skulle alla karaktärer behöva släppa sina ki till maximalt för att släppa en kraftfull attack.

Anledningen till att jag sa Ja Nej när det gäller Dragon Ball Super beror på att vi ser lite motsägelse till den traditionella Dragon Ball Z på grund av införandet av God Ki. God Ki involverar ki-kontroll på hög nivå där användaren inte får låta Ki läcka ut ur kroppen så att motståndaren inte kan känna sin styrkan. I Super Saiyan Gud och Super Saiyan Blue form, är det inte möjligt att direkt känna ki för kämpen. En erfaren fighter kan dock mäta motståndarens styrka och formen tenderar att utöva enormt tryck på den som kämpar mot den. Anledningen till att jag säger Ja och nej beror på att även om denna uppfattning om Gud Ki är närvarande, finns det gamla traditionella konceptet som jag förklarade tidigare även när det gäller gudformerna. Till exempel, när Goku har en strålkamp med Merged Zamasu, styrker han mer för att övermäla sitt angrepp, detsamma gäller när Goku är arg med avseende på Chi Chi och Goten's död. Allt detta är i deras Super Saiyan Blue-former. På samma sätt ser vi i Goku-turneringen att Goku startar helt och släpper in alla sina ki Avsnitt 122 innan han möter Jiren. Vegeta gör detsamma när han driver upp sin Final Flash mot Jiren.

Så realistiskt ja, ju mer ki en kämpe har desto starkare är de. Naturligtvis kräver inte alla slagsmål att krigare släpper all sin energi på en gång för att ta emot varje fiende. Så ja, baserat på motståndaren och hans styrka, tvingar den motsatta kämpen antingen upp eller ner baserat på att släppa ki.