Anonim

3432 【04】 Broken Heart Story of Inanna イ ナ ン ナ の 失恋 + 恋 し 、 振 ら れ て 、 復讐 し て ・ ・ ・ av Hiroshi Hayashi, JP

Efter att ha sett Shinsekai Yori är det fortfarande något som stör mig.

Enligt vad jag förstod mottog rådet Maria och Mamorus ben från Squealer / Yakomaru efter att de hade gått ensamma i naturen, bakom Holy Barrier. För mig skulle det innebära att benen togs emot bara en kort tid efter att de flydde.

Om de verkligen var döda vid den tiden (rådet säger att benen var DNA-kontrollerade), när fick de då sitt barn? Missade jag / missförstod något?

3
  • Jag är ganska säker på att Maria och Mamoru har ett barn tillsammans, och sedan dödar Squealer på något sätt Maria och Mamoru och ger sina ben till rådet. Barnet växer sedan upp för att känna igen queeraterna som samma art vilket förklarar varför dödsfeedback inte fungerar när hon dödar människa utan arbetar när hon dödar Kiroumaru.
  • @nhahtdh Jag trodde att benen gavs för att få rådet att tro att de var döda, för Saki och satoru hade 3 dagars försening för att få tillbaka dem och de ville inte. De fick ett barn innan korsar den heliga barriären ??
  • De gör det efter att ha passerat barriären. Mellan tidsövergången finns det en period på 12 år: från när de var 14 till när Saki och Satoru är 26.

Efter att Maria och Mamoru flydde från Kamisu 66: e distrikt genomgår historien en tidshopp 12 år framåt, där Saki och Satoru är 26 år gamla1.

Som vi alla vet bekräftade Asahina Tomiko, chefen för etikkommittén, i avsnitt 18 Maria och Mamorus död. Efter att de fått benen från Yakomaru / Squealer har de kontrollerat att benen är från mänskliga och att det inte finns några inkonsekvenser i ålder och kön. De bekräftade ännu mer genom att göra DNA-test och matcha tandprotokollet från Harmony School. Därför, när Saki och Satoru är 26 år gamla, både Maria och Mamoru har avlidit.

Det nämndes dock inte när de fick benen i anime (eller kanske har jag missat det).

Jag hittade bara referens i mangan2 (volym 4 kapitel 13), där det nämndes att benen återställs 2-3 år efter att de försvunnit.

Därför är det säkert att dra slutsatsen att Maria och Mamoru under 2-3 år hade ett barn tillsammans, då Maria och Mamoru dödades av queeratsna och fick sina ben tillbaka till distriktet. Deras barn uppfostrades av queeratsna, vilket fick barnet att känna igen queeratsna som hans / henne3 egen art och göra det möjligt för honom / henne att fritt massakrera andra människor. I anime visas att barnet är ungefär tio år gammalt, vilket matchar tidslinjen för berättelsen.

1 Detta bekräftas av Wikipedia, både den engelska och den japanska versionen. I sammanfattningen av kapitel 5 i den japanska versionen: 12 år gått, Saki och Satoru är nu 26 år gamla. (12 26 )

2 Det finns många skillnader mellan manga och anime. Men den viktigaste delen av berättelsen kvarstår: Maria och Mamoru lämnar distriktet, deras barn som uppfostrats av queerats hjälper senare queerats att attackera byn.

3 Barnet är manligt i romanen och kvinnligt i anime. Enligt citera på Wikipedia.

Det gick två år mellan det ögonblick de flydde och det ögonblick som benen togs emot.

När Saki var 14 år flydde Maria och Mamoru. När Saki var 26 år visste hon att rådet tog emot benen 9 eller 10 år tidigare.

Åtminstone levde de i två år. Det är tillräckligt med tid för att skapa ett barn.

2
  • Är det inte konstigt att rådet tycker att allt är okej trots att de bara fick benen två år efter? (dvs letade de inte efter en snabb lösning? vad gjorde de under de två åren (vet vi ens?)?
  • Eftersom de är 14 år gamla. Jag tror.

Jag menar att det bästa svaret är uppenbarligen vad författaren gick efter, men det har ett tomthål i det, eller åtminstone är det inte riktigt trovärdigt .. Barnen sa att de skulle rapportera Maria och T-vad han än heter så död, Squealer föreslog att de skulle säga att en lavin dödade dem ... Verkligen? En lavin som dödar två barn med supermakter? Och utöver det måste de se att det faktiskt händer, så för att den här historien ska fungera måste de ha hittat dem först, då antar de att de kommer tillbaka (osannolikt, men hej, kan göras trovärdiga), eller de springer iväg igen (scenariot som skulle ha hänt om de hittade dem). I det första scenariot skulle lavinen som händer inte ha en tidsbegränsning, så säker, en lavin som slumpmässigt går skulle vara trovärdigt antar jag. Men det skulle behöva döda ENDAST de 2, igen, utan att tänka på sina krafter och allt, MEN även medan de andra två barnen, som också har övermakter, ser allt hända? Nej, ingen skulle köpa det, styrelsen skulle veta något. I det andra scenariot skulle lavinen behöva ske exakt samma ögonblick som de bestämde sig för att springa iväg, vilket är verkligen bekvämt, eller hur? Och igen, två barn med supermakter gör ingenting, de andra två barn med supermakter som bara ser det hända. Nej.

Låt oss säga att styrelsen köper sin historia, men att söka efter dessa ben skulle vara högst prioriterat, barnen skulle förmodligen tvingas visa dem var det hände, vilket skulle begränsa området tydligt. Nu börjar de sökningen från det området och fortsätter att bredda det. Om de inte hittar det på ungefär en månad med sina psykiska krafter ljög barnen uppenbarligen, något bort, de undersöker, konsekvenser. Men låt oss föreställa oss att i den här världen där vuxna är paranoid som fan, paranoid nog för att döda oskyldiga barn, till och med sina egna ibland, låt oss bara föreställa oss att de fortsätter att leta för evigt utan att ifrågasätta det och sedan gräva upp benen om två år. Var skulle Squealer placera dem? En Queerat kunde inte dölja dem djupare än de supermaktiga människorna grävde inte redan. Så om de hittade benen i lager över vad de sökte, skulle det vara uppenbart att de placerades där nyligen. Återigen, låt oss föreställa oss att paranoida människor inte skulle märka detta, och att djupet av det inte spelar någon roll. Squealer kunde antingen placera dem där barnen sa att de såg lavinen, eller någonstans slumpmässigt i hela den snöiga biomen. Första fallet blir det uppenbart att benen inte var där för 2 år sedan eftersom det redan har undersökts grundligt. För det andra fallet ljög barnen och benen var inte i närheten, de kom till botten av det (hypnos etc.), luktade något fisk som händer med Squealer, konsekvenser.

Så det finns inte ett enda sätt att denna lögn kan döljas från brädet, och i sin tur gör mig bedrövad eftersom det gör historien orealistisk :(.

Om någon skulle dö i en lavin skulle deras kropp inte ruttna eftersom den skulle hållas frusen tills snön började smälta, så de skulle inte hitta ben, de skulle hitta hela kroppen intakt. Tja, mestadels. Det har förekommit fall där människor hittat frysta kroppar som var 500 år gamla. Skulle ett utbildat samhälle med tillgång till all tidigare kunskap om civilisationer missa det faktum :)? Tvivlar på det, eftersom vem som helst kan dra av det med enkel logik. Kom ihåg att frysning till döds troligen hände i deras civilisation ofta, så att de skulle vara ännu mer medvetna om detta faktum än vi.

Redigera: - Bara omatchat avsnitt 18, tydligen var Squealer den som gav dem benen? Så jag antar att jag inte ens behövde försöka utveckla de andra teorier som hade mer potential att träna, anime bestämde sig bara för att gå med den som inte är möjlig åtminstone. En Queerat-upptäckt av ben djupt i snön när superkraftiga människor inte kunde, okej.