Anonim

Mentor Äldste Kai (Old Kai) Master Quest - Dragon Ball Xenoverse DLC Pack 3 [POTENTIAL UNLEASHED]

När Frieza transformerade första gången sa han att hans stridskraft i det förvandlade staten var en miljon. Men när Piccolo kommer att slåss mot Frieza genomgår Frieza sin andra omvandling efter en liten stund. Vad var anledningen?

  1. Bluffade Frieza när han sa att hans stridskraft i det förvandlade staten var en miljon?
  2. Blev Piccolo verkligen väldigt stark efter sin fusion med Neil att hans stridskraft nådde en nivå som var jämförbar med Frieza?
  3. Var Frieza rädd för att förlora, vilket ledde till att han trodde att omvandling skulle vara ett bra alternativ?

Och sedan, efter några avsnitt, genomgår Frieza en ny omvandling efter att ha sett hur mycket makt Gohan hade. Så började Frieza få panik?

Eftersom Piccolos kraftnivå var högre än hans, som anges i Dragon Ball Wikia -

Tack vare hans fusion med Nail är hans kraft något högre än Friezas. Genom mycket av striden har Piccolo överhanden, men Frieza förvandlas igen till sin tredje etapp och tjänar ännu en kraftökning.

Frieza är inte den typ av ondskefull herre som gillar att utrota livsformer bakom ett skrivbord, han är killen som vill titta på ångest i en smutsig apas ögon innan han suger livet från dem, eller att få dem att titta medan han dödar deras familj /arter. Utan tvekan tack vare otaliga år som var mycket överlägsna än någon som någonsin kunde utmana honom, hade Frieza blivit jämförbar med en katt som lekte med en mus. Som sagt, när han går upp mot en motståndare, vet han att de inte kan slå honom, och att de är fast beslutna att göra något för att stoppa honom med samma bravado som alltid.

Han skapade sannolikt alla dessa omvandlingar så att han kunde slåss mot en motståndare på lika grunder, bygga deras förtroende för att de kommer att "rädda sin ras" eller "hämnas sin ledare", bla bla bla, tills han förvandlas till nästa mäktiga nivå och dränerar allt hopp från fienden innan de släppte dem på knä, så det var inte han som "panikade" utan bara spelade sitt lilla Frieza-spel.

Denna psykekontroll är supereffektiv mot någon som Vegeta, som kan tappa sitt humör i minsta hån mot sin stolthet. Utan denna kontroll över Vegetas känslor skulle Frieza säkert ha fallit länge tidigare. Sedan träffade han Goku, apan med styrkan från en Saiyan, och humor för en människa. Han försökte dessa spel och efter varje uppstart ökade Goku sin styrka för att matcha. Eftersom Goku inte förstod något av politiken eller skiten kring herren Friezas imperium, var han immun mot dessa hånar, och han har aldrig varit rädd, särskilt för en överlägsen fiende. Så här spelade Friezas sinnespel mot sig själv och ledde till hans egen bortgång.

Så för att svara på dina frågor:

  1. Det är mycket osannolikt att Frieza bluffade, men jag har ingen scouter så jag kan inte säga säkert.

  2. Ja, genom intensiv träning och hans fusion med Neil var Piccolo helt matchad om inte starkare än Friezas nuvarande tillstånd.

  3. Inte rädd, men i själva verket bestämde han sig för att det var dags att krossa hans fiendes förhoppningar och sätta stopp för det.

Och den övergripande frågan

Varför behövde Frieza den andra omvandlingen?

Eftersom det blir tråkigt att vara universums onda överherre, så han skapade nedåt, inte uppåt, alla förändringar för att leka med sitt byte innan han biter ut halsen.

Piccolo hade startat upp avsevärt under King Kais träning, och ja, att smälta med Nail gjorde honom mycket.

Piccolo / Nail kämpade på mer eller mindre lika mark med Frieza, men det var för nära för Frieza, så Frieza förvandlades igen.

2
  • 2 Men jag har inte läst det någonstans uttryckligen. Kan du ge en autentisk källa för samma?
  • Enligt dragonball.wikia.com/wiki/Frieza_Saga ser ditt uttalande fel ut.