Anonim

MIN (REALISTISKA) ÖGONSKYGGPALETTESAMLING

Det finns en scen i EoA där Asukas Eva sjönk ner i sjön. Inuti Eva muttrade Asuka ord som dessa:

Jag vill inte dö, jag vill inte dö, jag vill inte dö

Efter det gick Asukas Eva "troligen" berserk. Och hon såg sin modersfigur i hennes ögon. Och efter det sa hon

Mamma, nu vet jag innebörden av A.T Field. Du skyddade mig alltid.

Varför plötsligt uppträdde hennes morfigur och Asuka kunde slå specialstyrkan? Var hennes mamma Eva 02 själv? Vad är meningen med "nu vet jag innebörden av A.T Field"?

1
  • om du har sett ganska mycket hela Eva och inte är rädd för spoilers, ta en titt på det här avsnittet på wiki: wiki.evageeks.org/Evangelions#Notes

Det finns lite info om detta i "Varför används barnpiloter" -frågan, men specifikt har Asukas mamma Kyoko alltid varit i Evangelion.

I avsnitt 22 ser vi tillbakablicket från Asukas mamma som har gått igenom ett kontaktexperiment som liknar vad Shinjis mamma, Yui, gick igenom med Unit-01. Liknar hur Shinjis mamma är "inuti" Enhet-01, Asukas mamma är "inuti" Enhet-02. Jag har lagt "inuti" i citat eftersom det förmodligen inte är i bokstavlig mening. Kanske är det deras "själar" eller "intryck" eller något som finns i evangelierna. Det är inte helt klart varför detta mor-barn-band krävs i showen, även om vi vet att idén kom från Sadamoto, den ursprungliga mangaka. Vi vet också att det är något av ett viktigt funktionellt krav tills Gendo (och så småningom Seele) lyckades få Dummy Plugs att fungera (t.ex. Unit-03, Mass Produced Evangelion-serien från End of Evangelion).

När det gäller "betydelsen av A.T.-fältet" finns det en hel del spekulationer om hur allt fungerar. Den första ledtråden är från Kaworu under slutet av avsnitt 24 där han gör en ganska kryptisk infodump på Evangelions mekanik, själar och A.T. Fält:

Kaworu: Eva is made of the same body as me. Because I'm also born of Adam. When the unit doesn't have a soul, I can unite with it. The soul of Unit 02 is shutting itself up now. Shinji: AT Field! Kaworu: Yes, you Lilims call it that. The holy region that must not be invaded by anyone. The light of the soul. You Lilims are aware of that. Aware that the AT Field is the wall of the soul that everyone has. 

Så A.T. Fält genereras av en "själ" (återigen, förmodligen inte något som är bokstavlig), och en "själ" finns i varje Evangelion, och i detta fall, speciellt Unit-02, Asuka's Evangelion. Jag minns också att Unit-02 tidigare inte svarade efter den enorma psykiska attacken från Arael som drabbade både Asuka och Evangelion (t.ex. hennes mamma). Detta gjorde det möjligt för Kaworu att ta kontroll över Unit-02 under avsnitt 24 och varför han säger att själen har "stängt upp sig". Asuka har insett att:

  1. Hennes mamma har varit i Evangelion hela tiden
  2. Hennes mammaproblem var förgäves eftersom hennes mamma har varit med henne hela tiden, hon var inte ensam i det hela taget
  3. Att hennes mamma använde sin själ för att skapa Unit-02's A.T. Fält som skyddade Asuka

Vid den tiden går Asuka i kick-ass-läge med / på grund av sin nya förståelse; ett förnyat band med sin mamma / Evas själ, en ny förståelse för vad A.T. Field är verkligen och förmodligen en förbättrad kontroll av hur man använder det (vilket framgår av hennes kamp med de massproducerade evangelierna)