Anonim

TOPP 10 Anime liknande: Sword Art Online

Nyligen har jag hört massor av teorier om att Sword Art Online och Accel World är relaterade på grund av att de hänvisar till NerveGear och liknande i Accel World.

Jag har också hört att handlingen i Accel World gjordes av Kirito.

Finns det någon form av bekräftelse på detta? Eller pålitlig spekulation?

4
  • Spoiler! I en sidovy uppträder Kirito också i Accel World.
  • @looper vilken sida berättelse ^^ ge mig länkar: D
  • Det är Versus-Crossover i Vol. 10 C. 3 av Accel World Light-Novel.
  • JA för i manga för sao dyker han in i framtiden och fikon silverkråkar. plus, kawahara är samma författare i mangan.

De är i samma universum. Sword Art Onlines Nerve Gear utvecklades i Accel World som en föregångare till implantaten som ses i Accel World.

Allt annat än det är sannolikt spekulation, tills någon lätt roman avslöjar mer detaljer.

1
  • gissa då gissar jag måste vänta med att ta reda på mer :)!

Författaren, Kawahara Reki, sa inte tydligt om de är i samma tidslinje eller inte. Under intervjuerna med Sakuracon Festival svarade han så här:

När du skapade Alicization-bågen in Svärdkonst online, var den teknik som användes i Alicisationsbågen överförd som en grund till Accel World?

Det är sant att tekniken som används i Alicization kan vara, eller är grunden för tekniken som används i Accel World, men vid denna punkt, som jag sa, kan det vara liknande tekniker som har en liknande teknologisk kedja, men det har inte klargjorts att det faktiskt är samma värld. De två världarna kan bara ha ett liknande tekniskt framsteg. Som jag nämnde tidigare, om jag tydligt skulle säga att de två världarna är desamma, är antalet saker som behöver lösas för att en sådan sak ska vara klart möjligt, siffrorna är tiotusentals gånger större än jag ens kan hoppas på att göra just nu! Ser en film som Hämnarna, där det tog en massa egenskaper till en sammanhängande titel, måste jag säga att den kreativa personalen på den filmen är ganska fantastisk.

Originallänken är "Intervju med Kawahara Reki" på Sutoraiku Anime.

1
  • Riktigt fantastisk intervju. Bra att det finns mer information tillgänglig;). Detta är fortfarande inget definitivt svar, men hur han pratar om det planerar han faktiskt att länka det (det är så jag känner att han sa det) Tack så mycket för att du lagt till informationen

En annan punkt att lägga till detta som jag ännu inte har sett är att när Haruyuki letade upp den äldre generationens teknik, visar de en bild. Vid första anblicken såg jag likheterna, och det var när han faktiskt sa "Nerve Gear" (i avsnitt 22) som jag freaked.

Jag säger inte att det är definitivt att det är kopplat, men det är verkligen helt möjligt. I slutet av den första säsongen av SAO fick han fröet som skulle göra det möjligt för andra människor att skapa sina egna världar och spel som andra kunde komma in i. Om världarna inte är anslutna skulle jag bli väldigt besviken, men åtminstone skulle det göra stor fanfiction.

Sword Art Online och Accel World finns i samma universum men vid olika tidpunkter. Liknar Batman Beyond att vara i framtiden för Justice League och Batman the Animated Series. SAO-tekniken är den första generationen av tekniken i Accel World.

SAO och AW är besläktade eftersom de har samma författare och också i det ena kapitlet av SAO och AW (kontra) möts och duellerar. (faktum)

Du kanske också tror att tidslinjen också ser ut så här: SAO kan vara den första generationen (nervutrustning) tills tekniken förbättras tills AW-perioden (neurolänkare) skapas. (åsikt)

Tidslinjen för det förflutna och framtiden möttes och de har en duell på grund av den maskinen Kirito använde och Silver Crow använder det accelereringsprogrammet. (åsikt)

1
  • 3 "är relaterade eftersom de har samma författare" - detta är inte nödvändigtvis sant. Medan vissa författare kan ha några länkar mellan olika verk de gör, är det inte alltid fallet (t.ex. Hiromu Arakawas Silver Spoon och Fullmetal Alchemist).