Anonim

Rise of the Tomb Raider [MA15] Ut nu Trailer

I anime nämns eller avbildas vissa arter av Pokémon som ätbara (av människor eller andra Pokémon), som Magikarp och Farfetch'd.

Äter människor faktiskt Pokémon? Om så är fallet, vilka andra arter har nämnts eller avbildats som ätliga, antingen i anime eller manga?

4
  • 33 Av alla frågor jag någonsin kunde ha föreställt mig, måste jag säga att detta är den absolut galnaste. (Och nu, mest plågande.) +1 ^ - ^
  • Modern bonde gör ett övertygande argument om Pokémonens matpolitik
  • I kapitel 22 äts dock en människa (röd) nästan av en pokemon (Weepinbell).
  • de är icke-Pokémon-varelser i Pokémon eftersom vissa Pokémon kallas "ko-Pokémon" och vad inte.

I november 2012 fick Game Informer chansen att fråga en långvarig Gamefreak-producent vad affären är med att äta i Pokémonvärlden.

Är alla i Pokemon värld en vegetarian? Äter människor Pokemon? När de äter biff äter de en Tauros?

Masuda: Det finns mycket frukt och grönsaker i Pokemon-världen. Det finns också en mängd olika snacks och olika godisar och vad som helst som kommer från olika regioner. Pok mon-världen är mycket mer tekniskt avancerad än vår egen värld, så kanske finns det förmodligen en hel del olika livsmedel som vi inte ens kan tänka på.

Källa: Pok mon's Burning Questions

2
  • 30 Ett nedslående svar, men ett definitivt och officiellt! Bra gjort! +1.
  • 1 I spelet gör de: polygon.com/2019/11/15/20963329/…

Vissa gör, andra inte.

Det nämndes av en utvecklare en gång att Pok mon-världen är bättre utvecklad än vår och de flesta är vegetarianer. Det kan dock ses att vissa människor äter kött, så jag tror att du kan säga att de äter Pokémon.

Följande inträffade inte i anime utan i Pok mon-världen

I den andra generationen av Pokémon-spelen (guld, silver, kristall) säljer Team Rocket svansar av Slowpokes, vilket är en delikatess - det betyder att de också äts.

Bara för att jämföra: I anime visas aldrig att Pokémon också dödas - jag tror det är bara för att det är gjort för barn;).

1
  • 3 Mangan hade en scen med en massa svansfria slowpokes bundna. Var inte en vacker syn om du frågade mig.

Ja det gör de. Precis som i den verkliga världen äter vi något djur och vi håller några som husdjur.

Ätbara pokemoner: Basculin, Slowpoke.

Människor som äter Pok mon


Kött visas ofta i anime, men även om det aldrig har visats att det kommer direkt från Pok mon har ingen annan matkälla ännu förklarats. Det är känt att vissa Pokémon producerar ätliga livsmedel och biprodukter som mjölk, nötter och frukt. Dessa kan skördas säkert med liten eller ingen skada eller obehag för Pokemon. Det har emellertid nämnts att vissa Pokémon jagas och används för sitt kött: Farfetch'd i synnerhet är kända för att göra en god måltid, särskilt när de kokas med purjolök, och jagades nästan till utrotning på grund av detta, i slutändan vilket leder till deras sällsynthet.

Under en berättelsebåge inom Gen II-spelen och deras omarbetningar börjar det nyligen reformerade Team Rocket stjäla Slowpoke, klippa av svansarna och sälja dem sedan som en sällsynt delikatess. Det anges att svansen inte äts utan sugs eller tuggas lätt på; liknar det sätt på vilket en person skulle njuta av kaprifol.

När du besöker Canalave-biblioteket avslöjas det i Sinnoh Folk Tales att Pokemon som fångats från havet äts och sedan kastas benen tillbaka i vattnet. Det nämns också att Pokémon som ätits kommer att återvända helt köttig. Ash och Brock föreställer sig en kokt Magikarp.

I Pokémon Ship Wreck är Ash och vänner tillsammans med Team Rocket strandade mitt i havet utan mat. Så småningom, på grund av deras hunger och deras allvarliga karaktär, började Ash och Brock diskutera och fantisera om att äta James Magikarp. Tyvärr för dem och särskilt Meowth gör Magikarps kroppssammansättning det nästan oätligt. Misty utarbetar detta och säger att Magikarp inte är annat än skala och ben, så det skulle få lite näring.

I New Plot, Odd Lot !, Harley har en flashback där en klasskompis (som ser ut som maj) stal sin "snackie", som liknade lilla Octillery, som liknar bläckfisken som serveras i vissa verkliga restauranger. Det är okänt om dessa var faktiskt Octillery, eller bara mat tillagad och formad för att se ut som dem.

Det är möjligt, baserat på formuleringen som används i Cherubis Pok dex-inträde, att människor, inte bara Pok mon, har ätit Cherubis bolliknande bihang tidigare. Enligt sin Pokémon Black 2 och White 2 Pokédex-post är Basculin också anmärkningsvärt god, vilket indikerar att människor också har ätit dem.

1
  • Slowpoke-svansar var galna dyra i spelet.

Tja, det här är en barnserie. Så jag tvivlar på att faktiskt äta Pokémon någonsin skulle inträffa i serien.

Men det visades en gång att Ash (även Pikachu) åt kött en gång. Av vad? Använd din fantasi :)

Jag har sett Ash och Brock äta kött men jag tvivlar på dess pokemon. Jag tror att köttätande är att göra det mer relaterat till verkliga livet men egentligen inte betyder något.

Jag vet att det här är en gammal tråd, men i spelet "Hej, du Pikachu!", Visar Ash mamma att laga en skaldjursgryta bestående av allt som fångats av spelaren. Kom ihåg att detta spel gjordes för små barn och innehöll deras röst- och mikrofontillägg som gjorde det möjligt för barnet / spelaren att "prata" med en pikachu. Jag tror att eftersom Pokémon är japansk baserad, att äta "skaldjur" pokemon ansågs aldrig vara på sin plats. När det gäller Misty spelar ner och äter en Magikarp, hon är en vattenpokemon-tränare / gymledare och har en anknytning till dem. Så hennes förklaring kunde ha varit en bluff bara för att rädda James Magikarp från ett grymt slut.

Från Chanseys pokedex-inträde!

Chansey lägger näringsmässigt utmärkta ägg varje dag. Äggen är så läckra, de slukas enkelt och ivrigt av även de människor som har tappat aptiten.

Så anledningen till att Chansey är sällsynt ... Folk äter äggen: o

1
  • Så är Chansey en monotreme som Platypus?