Anonim

Love's to blame - Joel & Luke yrics Lyrics Video

I ett avsnitt ser vi Re-ls namn på en datorterminal. Men där "-" är, ser vi att det faktiskt ska vara ett "A" eftersom resten av bokstaven bara syns. Det betyder att hennes namn kan ha varit tänkt att vara riktigt.

Jag undrar: om det finns någon form av betydelse bakom Re-ls namn som ursprungligen varit Real men erkänts som Re-l?

1
  • Kanske är det bara så att du utan tvekan skulle kunna uttala det som avsett.

Hennes namn är skrivet i katakana som リ ル ・ メ イ ヤ (Riru Meiya), lämnar sitt romaniserade namn upp till tolkning ... men det spekuleras att det verkar finnas en viss parallell mellan hennes ID-nummer (124C41 +) och avsnittets titel: リ ル124C41 + / RE-l124c41 + och Re-L som karaktär. Koden är baserad på en sci-fi-roman av Hugo Gernsback, med titeln Ralph 124C 41+. Titeln i sig är ett ordspel som betyder "en att förutse varandra (1 2 4C 4 1 +)".

Det antas att betydelsen av hennes namn baseras på bokens huvudperson, som räddar hjältinnan genom att rikta energi mot en lavin, och sedan fortsätter att göra om modern teknik och de underverk som faktiskt visade sig vara framgångsrika förutsägelser när det gäller den teknik vi har idag. Exempelvis solenergi, transkontinentala flygresor, syntetiska livsmedel, bandspelare etc.

Jag antar att som de flesta (om inte alla) karaktärerna i serien är hon uppkallad efter historiska personer, filosofer och / eller fiktiva karaktärer.

Det finns spekulationer i fansamhället att Re-L kan vara en ofullkomlig klon av Monad Proxy och hennes namn är en reflektion över det.

Jag tror

det var "ReAl Proxy". Daedalus syfte var att skapa proxy.

2
  • 1 Har du några källor som stöder detta uttalande?
  • kanske i meditatio VII var en del av Re-ls namn grått på sjukhuset i Daedalus.

TUNGA SPOILERAR FÖR.

Denna anime är full av gnostisk symbolik och teman. Betydelsen av Re-ls namn är faktiskt mycket kritisk för att förstå poängen med hela showen. Innan jag kan berätta betydelsen av Re-ls namn måste du förstå lite om de gnostiska teman som uttrycks i Ergo Proxy.

Det viktigaste du behöver veta om gnosticism för att förstå innebörden bakom namnen Re-l och Real är att gnostiker strävar efter att uppnå enighet med Gud, där en människa verkligen kan röra det gudomliga.

Detta går bortom dogmatismen för monoteistisk religiös tro. Vad gnostiker söker är en förverkligande av "sann verklighet". För gnostikerna, som var mycket påverkade av neoplatonism och Platons idé att denna verkliga verklighet existerar bortom den fysiska, materiella världen. I den här fysiska världen döms vi till lidande och upprepning av alla våra misstag. Platon trodde sant Verklighet finns i Sinne. För Platon är det som är verkligt ett aning. Denna mest kända artikulation av denna uppfattning om vår plats i världen uttrycks genom Platons berömda allegori om grottan. Till viss del kan vi tänka på illusionens liv att "allt är okej" upplevt av "medborgarna" i kupolstäderna är en parallell till folket som är bundna i Platons grotta. När Re-l och Vincent börjar sin resa utanför kupolen, börjar de snart se saker som de verkligen är och tjänar därmed som en parallell för den person som flydde från sina band och satsningar utanför grottan. När Re-l och Vincent möter de deformerade, tröga och sjuka människorna i en verklig grotta fylld med skadlig giftgas, reflekterar Re-l över sin upplevelse i Romdo. Hon konstaterar att dessa människor i deras försök att gömma sig från den verkliga världen av lidande och smärta har försvagat deras utveckling som varelser. Hon inser att de inte skiljer sig så mycket från folket i Romdo. Detta tjänar ytterligare till att stärka att detta tema i Ergo Proxy hänvisar till Platons grotta.

Gnostikerna tar denna idé ett steg längre genom att hävda att dogmatisk religion fram till denna punkt har ljugit för oss och hållit oss ifrån det sanna Verklighet. Ergo Proxy gör ett bra jobb med att representera denna lögn som berättas för oss av samhället med det sätt som Romdos regering ljuger för sitt folk och hävdar att det är för deras eget bästa. Platon tror att vi kan hitta sanningen i världen utanför grottan, medan gnostikerna försöker bli ett med denna sanning. I slutändan är innebörden av det gnostiska idealet för förening med Gud är något som har tolkats på olika sätt av många olika forskare. Jag har min egen åsikt om hur denna union med Gud ser ut, men jag kommer inte att gå in på det här. Här ska jag bara svara på frågan "Vad är meningen bakom Re-ls namn?"

Vad Ergo Proxy erbjuder oss är en tolkning av det gnostiska idealet om förening med Gud och det sanna Verklighet. Genom sin strävan efter kunskap lär Re-l och Vincent om hur proxyerna skapade kupolerna så att människor kunde fortsätta sina liv på detta apokalyptiska skal på en planet. Vid denna tidpunkt lär vi oss det verkliga, en uppenbar klon av Re-l, är faktiskt en reinkarnation av Monad Proxy. Real uppmanar Vincent att flyga till himlen med henne och överge världen av lidande och smärta nedanför. Men Daedalus berättar för oss att när fullmakter utsätts för solen dör de. Den blå himlen och solen ovanför molnen representerar den sanna gnostikern Verklighet, och denna tolkning stöds ytterligare av Platons användning av Ljus som en symbol för sinnet och sanningen om idéer. Jordens värld, under molnen, är mörk och full av smärta och lidande, men det är också den plats där Vincent, som en fullmakt, kan leva som en fysisk varelse med önskningar, nöje, smärta och allt annat medfört att leva här. Vad detta avslöjar är att Ergo Proxy presenterar gnostikern Verklighet som salighet, fullständig enhet med hela skapelsen, och därmed, glömska. Ja - frihet från den fysiska formen innebär att man avstår från denna fysiska form. Att bli en del av det oändliga är att avstå från det ändliga, och därmed avstå från dödligheten och faktiskt livet. Att förena sig med Gud är att dö, men också att sluta lida. Vi ser detta när Real flyger till molnen och sönderdelas som en suddighet och smälter samman med det större kosmos.

Vincent, som en proxy, upptar ett utrymme mellan denna fysiska verklighet och det sanna Verklighet. Kanske är han som mannen som vågar utanför grottan i Platons allegori. Men Vincent var väldigt knuten till mänsklighetens värld, den ofullkomliga, smärtsamma, mörka och öde världen, men också världen full av skönhet, oskuld och frihet att välja vem du är bland de ändliga. Men vad jag vet är att Vincent i slutet stod inför ett val, och det är i slutändan här vi kommer till betydelsen bakom namnen Re-l och Real.

Real, proxyen, erbjuder Vincent ett val att gå med den sanna Verklighet, om han bara skulle flyga upp med henne i glömska. Re-l, människan, erbjuder Vincent ett val att stanna hos mänskligheten och vara en av de dödliga. De är verkligen kloner av varandra, och deras namn är så nära varandra men ändå väsentligt olika. "Re-l" är fragmenterad, det är nästan hela namnet "Real" men det saknar en bokstav - det är ett ofullständigt namn - precis som den ofullständiga fysiska verkligheten som hon representerar. "Real" är det fullständiga namnet och hon representerar detta sant Verklighet, vilka konsekvenser jag har diskuterat ovan. Verklig kan inte stanna kvar i den fysiska världen eftersom hon är avsedd att flyga till himlen och bli ett med Gud, en insikt som i Ergo Proxys tolkning är glömska.

I slutet gjorde Vincent sitt val. Han valde den ofullkomliga Re-l eftersom han älskade henne. Han valde denna ofullkomliga verklighet för att han älskade den. Han övergav sin chans till enhet med Verklighet eftersom han såg den här världen som en värld som är värt att leva i. Han kunde aldrig överge denna värld.

Detta är bara min tolkning av betydelsen bakom namnen "Re-l" och "Real". Kanske min tolkning är inte vad skaparna av Ergo Proxy hade i åtanke, men det är vettigt för mig. Jag vet också att det finns så många andra detaljer och filosofiska begrepp utforskade i denna anime att jag inte besökte i detta svar. Det är verkligen mitt försök att svara på den ena frågan högst upp på denna sida.