Anonim

\ "Samma ställning \" Situationsspekulation

Vi ser vanligtvis inte "Stativ" med samma förmåga. Hur utvecklar Jotaro en makt som liknar Dios i den sista striden. Och nu, varje gång han använder sin ställning, ropar han "Star platina the World" som om han antog Dios makt. Vad hände i den sista striden med Dio?

Medan Star Platinum har en dålig vana att dra nya förmågor under hans ländduk (jag tittar på dig, Star Finger), Jag tror inte att det är fallet här. Jag tror att det antyddes att Star Platinum hade Tidsstopp förmåga hela tiden.

När Jotaro konfronterade Dio fick han snabbt reda på att deras ställningar var mycket lika när det gäller hastighet, räckvidd, styrka, storlek och vad inte. Och när Kakyoin tänkte på världens hemliga förmåga gick det upp för Jotaro att Star Platinum kan ha en liknande skicklighet.

Naturligtvis kunde han inte utlösa det lätt. Först kunde han bara se glimtar av den stoppade tiden, sedan kan han röra sig i den ett ögonblick och först i slutet klarar han slutligen att stoppa tiden på egen hand.

Inte alla standfärdigheter är kända för sina användare instinktivt. Till och med Dio upptäckte Tidsstopp av misstag under träning. Han var också tvungen att träna sin förmåga att förlänga dess längd och sin rörelse i den.

Även om de aldrig förklarats faktiskt, är den mest troliga anledningen till att deras monter är av samma typ deras makabra familjeanslutning. Jotaro delar en blodlinje med kroppen Dio currenlty posesses (genom världens första vampyr till mänskligt huvudtransplantation).

För att uttrycka sig enkelt:

2
  • Jag såg en teori på ett annat forum, att Dio kunde använda all JOJOs ställningskraft. Det fanns en scen där Dio använder Hermit lila för att spåra korsfararna. Jag var mindblown och det var faktiskt vettigt!
  • @Anthony Du har faktiskt semi rätt. DIO använder verkligen en version av Hermit Purple (Namngivna The Passion i JORGE JOESTAR, men det kräver inte att DIO bryter en kamera eftersom DIO är mer skicklig i att använda den. Han kunde också använda den med en kristallkula för att visa Polnareff en bild av J.Geil, I JORGE JOESTAR, tar den här versionen av Hermit Purple formen av en krona med taggar och kan se användarens förflutna och framtid för sina blodsäktingar, som inkluderar släktingar från andra universum. I JoJo-ljuset roman "JOJO'S BIZZARE ADVENTURE OVER HIMMEL", kallas stativet även Eremitlila.