Anonim

I slutet av avsnitt 220 av detektiv Conan, "Klienten full av lögner", dyker Heiji upp och förklarar orsaken bakom det falska namnet "Reiko" för Conan att det var att dölja det faktum att hans mamma är från Osaka.

Men det förklarar inte varför hon måste ljuga om att hon är bra på matlagning och hennes allergi mot damm. Om hon skulle dölja sin identitet behöver hon inte ljuga om matlagning och allergier. Conan skulle inte kunna ta reda på det även om han visste att hon var från Osaka eftersom det var hans första gång som han träffade Heijis mamma.

Varför var hon tvungen att gå så långt? Eller var det en del av hennes test för Mouri att ta reda på hennes verkliga identitet?

Även om det är fallet, slår jag vad om att ingen kommer att kunna dra slutsatsen att hon är Heijis mamma, för det första är det omöjligt att ens känna till en persons sanna identitet bara genom att känna till hennes hobbyer eller färdigheter. Om hon inte har en distinkt kvalitet där Hattori är kända för.

För det andra visste Conan inte ens något om Heijis mamma. Testet var egentligen för Shinichi men eftersom han inte var där försökte hon Mouri istället. Oavsett hur bra Conans avdrag var, var det omöjligt för honom att avslöja hennes verkliga identitet som Heijis mamma och hennes verkliga avsikter. De blev till och med förvånade när hon avslöjade sin sanna identitet som Heijis mamma eftersom Heiji inte ens såg ut som henne.

Så varför var hon tvungen att ljuga om alla saker?

3
  • hon testade inte Mouri för att räkna ut sin riktiga identitet, utan bara för att ta reda på att hon ljög.
  • Men hon förklarade inte varför hon ljög om att hon kom från Osaka, jag antar att hon kanske tänkte att Mouri på något sätt kommer att inse sin relation till Heiji (vilket är ganska omöjligt som du sa)
  • ja jag tror inte att Mouri verkligen känner henne som Heijis mamma .. Heijis mamma vet om Mouri som visas i scenen där Mouri var på sjukhuset och besökte Heiji

Hennes första tre lögner om hennes matlagningsförmåga, allergier och det faktum att hon är gift var avsedd från henne för att testa Mouri om han märkte det eller inte, för att inte dölja hennes verkliga identitet som Heijis mamma. Men hennes tredje lögn kom oavsiktligt från henne när hon skulle säga kallt kaffe. Kanske gjorde hon det av misstag och måste täcka det med att säga "Reiko".

Så hon ljög för att testa Mouri, inte för att dölja sin verkliga identitet.

En annan möjlighet är att hon kanske inte visste om Heiji berättade för sin vän om hennes hobby och andra eller inte, och hon gjorde det för att hon inte ville veta att hon är Heijis mamma och göra alla sina lögner förgäves.

1
  • åh ja du har rätt. lögnen var att testa om Mouri skulle kunna räkna ut att hon ljög eller inte. men jag tror inte att hon tänkte ljuga om sina hobbyer för att dölja höra identitet. Jag menar även om de visste att hon har dessa hobbyer och hon kommer från Osaka, finns det många kvinnor runt hennes ålder från Osaka som har samma hobbyer som henne. det är möjligt att dra slutsatsen att hon kommer från den här platsen som arbetar med denna yrke och gillar detta och att MEN det är verkligen omöjligt att dra slutsatsen att hon är Hattoris mamma, med tanke på att Heiji såg väldigt ut som sin mamma.