Anonim

[AKROSS Con 2014] Kyssifur - Nummer 2

Det är inte som att jag gillar tsunderes eller något annat, jag är bara intresserad av animehistoria okej ?!

Jag har precis varit på webbplatsen, så får inte fel idé!

Hej, j-berätta bara vem den första tsunderen redan var, Baka!

REDIGERA: För förtydligande letar jag efter den första kända karaktären som uttrycker tsundere kvaliteter, snarare än den första karaktären som var märkt tsundere.

1
  • När du utvidgar omfattningen till mer än bara anime och manga är jag ganska säker på att du kan hitta exempel på den karakteriseringen långt tidigare. Det finns inget nytt under solen, särskilt när det gäller att skriva fiktion.

Enligt The Otaku Encyclopedia: An Insider's Guide to the Subkulture of Cool Japan, Lum Invader från Urusei Yatsura är möjligen den första tsunderen som existerar (och också potentiellt källan till alla moe)

Urusei Yatsura startade mangadistribution 1978 och Lums kalla exteriör (men i själva verket var snäll och kärleksfull) fick henne titeln.

Emellertid förefaller Sayaka Yumi från Mazinger Z (1972) tidigare i historien än Lum, trots det populära stödet för Lums påstående. Sayaka, även om den i allmänhet är en trevlig karaktär, är brutal och fräck mot huvudpersonens tillgivenheter - trots att han har en förälskelse på honom.

1
  • 3 Lum är tsundere ?? aldrig!!! Lum är väldigt tillgiven för ataru och är inte blyg för att visa det, hon blir arg för att ataru bokstavligen söker efter andra kvinnor.

'Tsundere"är en ganska ny term som kom i popularitet 2005, och en tidig redogörelse för dess användning var 2002.

Således, för att tillämpa termen på alla karaktärer som skapats före 2002 eller så, a tsundere skulle kategoriseras som sådana retroaktivt. I det här fallet var karaktären inte tekniskt tsundere när den skapades, eftersom mangaka / regissören / vem som inte medvetet hade begreppet tsundere i åtanke vid den tiden (vi kan säga att karaktären blev tsundere efteråt, sedan tsundere var inte en sak då karaktären "levde och andades").

Karaktärstypen har funnits länge, men japanska fans kanske inte håller med om vem som är den tidigaste karaktären som etiketten kan appliceras på. Det är troligt att termen inte skulle bry sig om att tillämpas på karaktärer från dunkla serier eller på stödkaraktärer från tidiga anime-verk helt enkelt för att dessa karaktärer inte är kända, även om de passar definitionen. Så det är mycket diskutabelt att förklara vilken karaktär som är tidigast tsundere, såvida inte japanska fans nöjer sig med en allmänt överenskommen lista över vilka äldre karaktärer räknas som tsundere.

Att bedöma detta baserat på engelskspråkiga källor skulle vara att förlita sig på otakus åsikter från icke-japanska världsbilder / kulturer för att avgränsa vilka karaktärer som är retroaktiva tsundere och som inte är det. Detta är problematiskt eftersom 1) tsundere är ursprungligen ett japanskt begrepp och bör därför huvudsakligen utarbetas av människor inom den japanska kulturen, som ännu inte allmänt är beslutade om en standarddefinition av tsundere (från den japanska Wikipedia: ["Eftersom ursprunget [ av ordet] är internet-slang, det finns en mängd olika definitioner, så [betydelsen] är inte bestämt. "]) och 2) ju längre tillbaka i animehistoriken vi går, desto mindre exporterades anime till icke-japanska publik, vilket innebär att urvalet av tidiga karaktärer som globala fans har utsatts för sannolikt är mycket mer begränsat än antalet karaktärer som länge japanska anime-fans känner till. Det betyder att den tidigaste karaktären som en internationell fan kan komma ihåg kanske inte är så gammal den tidigaste karaktären som en japansk fan kunde känna till. Så det verkar ambitiöst / pretentiöst att anta att en internationellt känd karaktär faktiskt råkar vara den tidigaste tsundere, eftersom en annan karaktär som aldrig blev känd eller populär utanför Japan på 70-talet (till exempel) kan vara en tidigare tsundere än någon känd karaktär.

3
  • 1 Jag skulle argumentera för att termen kan vara retroaktiv - tsundere karaktärsattribut kom från tidigare serietecken, som enligt dagens standard skulle vara tsundere. Skulle det inte vara korrekt att kalla en grottmans yxa en yxa? När det gäller att lämna denna fråga till japanska källor hänvisar många engelskspråkiga resurser till japanska källor själva, så jag förstår inte varför de är ogiltiga - till exempel påståendet om att Lum är källan till tsundere trope kommer från en intervju med Comiket arrangör Koichi Ichikawa. Om du vill vara pedantisk om detta bör många frågor på denna webbplats tas bort.
  • @Toshinou Kyouko, jag hade inga problem eller problem med den fråga du ställde, jag ville helt enkelt ge ett härdat svar. Om det finns en Comiket-intervju som hänvisar till Lum, bör den citeras istället för den engelska Wikipedia så att läsaren lätt kan se bevisen för vad du förklarar. Om du har en hänvisning till att Sayaka Yumi överenskommits allmänt av japanska fans (och bortom), skulle det vara bra (den länk som tillhandahölls gav inget argument om hur vi kunde veta om hon var tidigast eller om det kunde finnas en annan tidigare karaktär som kvalificerar sig).
  • Det är inte en fråga om vem fansen känner igen som en eller inte. Allt detta kan mätas objektivt och är inte begränsat till medlemmar eller en subkultur eller den andra. så 1) Tsundere som en personlighet kan definieras objektivt, 2) lista över tecken i anime / manga verk kan definieras objektivt och en personlighetsanalys av dem kan göras. Bortsett från att sakna något tidigare / dunkelt arbete kan man definiera tidiga tsunderes. -1

Pipiko, så kallad "Pipi", var den första Tsundere i en anime-show som heter "Triton of the Sea (Umi no Toriton) 1972" publicerades av Osamu Tezuka. Hon hittades i norra havet på en sval plats. Hon ville bli drottningen av Nordsjön eftersom hon var den sista sjöjungfrun (faktiskt är hon fortfarande en dålig Tsundere sjöjungfru! XD).

Hon är inte särskilt artig mot en heroisk ung pojke som heter "Triton". Triton räddade henne från ett havsmonster, men plötsligt hatade hon honom. Varför beror det på att efter att han starkt räddat dem, hejdade alla andra sälvänner honom att bli en del av Nordsjön. Proteus berättade för Pipi att hon var Triton för hela havet och att hon måste hålla fast vid Triton, men hon bryr sig inte om att bli Triton även om hon hatade Triton för att lyda hans order. Pipi har planerat ett trick för att bli av med honom. Hon ringde Bach (Hans en vän till Pipi) och sa att hon kommer att använda en ö-illusion för att lura Triton. Hon ringde Triton och tillsammans för att hitta ön. Pipis planarbeten försökte bli av med honom.

Pipi kidnappades av Minotus. Triton sa till henne att vi måste komma bort från den här platsen, men hon lyssnade inte på honom. Proteus berättade för dem att de måste komma bort från denna plats innan Minotus utreder oss. Pipi och Triton flyttade till en ö full av delfiner och japp, hon är en sådan hatare av Triton. Hon förklarar att fly från honom för att åka hem. Triton ropade på henne att inte gå tillbaka dit och det är farligt!

Nästa dag saknade hon sin familj och alla sina sälvänner. Hon hatade sömnen under palmerna och sanden. Triton sa "Är det något du ville att jag skulle göra?"

Pipi envisade honom ett tag och visar sitt ilskauttryck. En sekund senare svarar hon: "Jag kände mig obekväm att sova här och det finns inget att göra på den här platsen, det är för tråkigt!" hon lät ett hmpt-ljud vända på huvudet och ignorera honom. Triton bestämmer sig för att skapa ett hus åt henne. Han förstör alla palmer med sitt dödliga svärd. Pipi skriker och berättade för honom att inte använda sina dödliga vapen. "ÄR DETTA VAD DU VILL FRÅN MIG, HUH !!!"

Triton använde ett annat sätt att bli av med palmerna. Han kallar alla sina delfiner för att dra ut palmerna.

Några minuter senare misshandlades Pipi av Iru och Karu. Fin som skyddar henne från dem för att sluta missbruka henne. Pipi kastade tyvärr en sten mot dem, hon straffades av Triton! Hon hatade Triton och den andra och lyckades simma tillbaka dit hon hör hemma. Triton hittar henne även om hon får djupa problem.

En gång hittade han henne. Hon kämpar med honom och hon sa att hon ville släppa honom. Triton mot havet monster och knivhögg i magen. Triton och Pipi återvände nu till ön där de slutade bygga ett hus åt henne.

Nästa morgon ringer Pipi till Triton och hon vill spela ett racingspel. Triton var trött på henne och sa nej tack. Hon började spela otrevlig för honom.

Pipi: "Åh, för du är människa, men du har ingen svans hahaha!"

Triton stänkte på Pipi med ett irriterande ilskauttryck. Hon ropar tillbaka på honom och sa "BAKA !!!!"

Lucas, den vita delfinen kom till henne och bad att Triton hade gått för att hjälpa människan att besegra Doriate. Pipi var glad att han gick (hon hatade honom 93%).

I avsnitt 10 "Come back Pipi" såg Triton Pipi sitta på den steniga poolen. Hon irriterade honom och drog fram ett hallon åt honom. Hon var en sådan Tsundere för honom och han ogillade henne. Pipi berättade all sin information om sin gamla vän från norra havet. Triton skrattar åt henne med ett flinande ansikte. Hon simmar sedan bort från honom för att inte prata med honom längre.

Pipi blev upprörd över honom och med kom en liten gul fisk förbi henne. Pipi är bara trevligt mot havsdjuret istället för en människa. Hon hjälper den lilla fisken att hitta tillbaka till sitt hem. De spelar tagg och har kul tillsammans och tyvärr var de nästan fångade av Poseidons vakter. Vakterna visste inte att de var på. Pipi och den lilla fisken gömmer sig från dem och klarade sig inte för sitt hem. De går tillbaka till ön där Pipis nya hem var. Hon tackar den lilla fisken och plötsligt visar Triton sitt arga uttryck. Han skrek till henne. "VAR HAR DU VAR, PIPI !!!".

Pipi vill inte säga om att hon lämnar delfinerön och vände huvudet utan att titta på honom.

Triton var till och med korsad mot henne för att vänta på hennes svar. Han gick fram och ropade på henne.
Hon sa till honom att hon försökte lämna denna plats och gå tillbaka dit hon hör hemma. Han smackar henne och skriker på henne att inte gå tillbaka, även om han sa 10000000000 gånger till henne !!!! Han frågade henne att hon måste hålla fast vid honom och han sa till och med att hon är Triton. Pipi vill inte vara en dumhet Triton.

Hon gråter hela dagen i sin hydda. Alla hennes kamrater sjöng för henne för att muntra upp henne, men hon hatade fortfarande Triton. Hon vill att han ska lämna denna plats.

Pipi hittade ovanliga enorma rosa skalband från finens rygg. Fin sa till henne att vara försiktig eftersom detta skal tillhör Tritons familj. Hon sa till henne att lyssna på skalens ljudeffekter. Det var hans familjeljud. tänkte hon ett ögonblick. De sa till henne att sanningen är att hon är Triton. Pipi kastade ett skal långt bort från ön och hon tvekar inte för den Triton.

Efter det kom Triton tillbaka från att besegra Doriate. Han sa till henne att hon var en Triton. Han berättade för henne att hennes familj och sjöjungfrugrupper alla var döda av Poseidon och att Triton lämnade var det första samhället som överlevde. Hon berättade en lögnare för Triton och hade nog av de samtalen. Triton lät henne tveka om vad hon hade gjort från början.

Nästan till sista avsnittet av Umi no Triton, hon är nu bättre o vet allt om Tritons regler.

Tja, allt jag har att berätta om Pipiko. Hon är den första Tsundere-sjöjungfrun i anime-serien.

Här är bilden av henne

Termen är relativt ny så det är svårt att säga vilken karaktär som gör eller inte räknas.

Men den äldsta karaktären jag känner till som passar definitionen är 1813: s Mr Darcy från Pride and Prejudice. Om du har läst det vet du mycket väl att han passar karaktärstypen.

Med hänsyn till föregående affisch är imo mer Tsun än Dere.

Det låter som om hon bara hatar honom direkt.

Jag markerar vanligtvis den första faktiska Tsundere som Akane Tendo. Återigen, inte skapad med arketypen i åtanke eftersom den inte fanns ännu.

Men även i den första öppningen, Don't Make Me Wild Like You, lägger hon ut både sina klagomål och hennes tillgivenhet för honom, och hur hon bara inte är redo att möta allt det ännu, så låt oss bara försöka vara vänner tills vidare.

I showen är hon den stereotypa tsunderen - retas och plågar Ranma, kallar honom en pervers och en crossdresser, tvingar honom i besvärliga situationer - men samtidigt är hon den första som dyker upp med en vattenkokare med varmt vatten när han behöver det, den första som bär honom hem när han inte kan gå, den första som blir avundsjuk när en annan kvinna till och med är fjärrvänlig mot honom.

Det faktum att han själv inte är mycket bättre än henne i det avseendet förstärker bara hennes enda tsundertendenser till så extrema nivåer att hon bokstavligen sitter på nivå med alla moderna tsundere som var avsedda att vara en. Faktum är att de flesta av de typiska tsundereegenskaperna, om inte alla, finns i Akane Tendo - från hårfliparna (när hon fortfarande var lång) - till pussningen - retningen av huvudpersonen - som måste sparas av honom men aldrig omedelbart tacksam - den ödesdigra romantiken mellan de två - ännu mindre använda tropes som tsundere är oförklarligt attraktiva för alla andra manliga i showen utom huvudpersonen (som ändå gillar henne).

Sammanfattningsvis har alla därför ett annat svar som passar deras idealiserade koncept för tsundere-konceptet, och ingen annan förstår det rätt. Det bästa sättet för dig att bestämma den ursprungliga tsundere är att titta på klassisk anime själv.