Anonim

Paranoia Official Trailer HD

I det inledande avsnittet av Digimon Adventure, Attackerades Taichi av Kuwagamon. Nu undrar jag om det bara var Kuwagamon som kände sig territoriell eller såg det Taichi och Koromon som mat? Som vi vet från avsnittet där Taichi, den andra Digi-Destined och deras digimon åt middag på herrgården, äter de också kött: vilket innebär att vi kan anta att andra digimon kan uppvisa samma kostvanor.

I Digimon World (PS-spel) visades att kött i digimonvärlden produceras från gårdar på ett fruktliknande sätt. Medan digimon som bor i ett samhälle och har en gård säkert kan tillgodose deras kostbehov från dessa gårdar, hur är det med dem som inte gör det? Till exempel skulle Leomon i Digimon Adventure jaga andra Digimon att äta?

Jag har aldrig sett någon annan Digimon-anime än Digimon Adventure 1 (Agumon & co.) Och 2 (Veemon & co.) Så jag är inte säker på om digimon som kommer senare i serien skulle uppvisa samma kostvanor eller till och med har behov av att äta alls. Digimon in Digimon Adventure 2 bör uppvisa samma kostsätt eftersom berättelsen äger rum i samma digimonvärld.

4
  • Om jag minns rätt, i den näst sista episoden av Digimon Xros Wars äter Bastemon Tyutyumon (spelet katt-och-mus) och i det sista sväljer Mervamon en Minotarumon.
  • Jag tror att det inte fanns Digimon-djur i den digitala världen. T.ex. Mot slutet av serie I, när alla jagades runt havet av Metal Seadramon, trodde jag att det fanns fiskar. Wiki nämner också Metal Seadramon som ger Scorpiomon musslor att äta som belöning. Så Digimon kanske fortfarande äter varandra, men till skillnad från fallet med Pokemon kan de vara köttätare utan nödvändigtvis äter varandra.
  • Cherrymon äter andra digimoner
  • jag men digimon "äter" andra digimon för att bli starkare?

Vad du behöver förstå är att Digimon är nästan biologiskt desamma i alla serier och därför bör de dela samma kostvanor som varandra trots att de är från olika serier. Behandla inte heller mat i den digitala världen som mat, de är data. Därför, när en materialiserad Digimon äter mänsklig mat, kan de smaka på den och njuta av den, men inte växa av att äta den.

För att en Digimon ska växa / digivolve, konsumerar de data och tränar, vilket i sin tur 'uppgraderar' sina egna personuppgifter, får erfarenhet och nivåerar upp om du vill, vilket Tactimon visar i When Worlds Collide säger att han tränade för att utvecklas och växa och när han absorberade data från den mänskliga världen blev han mer kraftfull. Keramon från Digimon Adventure fungerar också som Tactimon i viss utsträckning och konsumerar data tills han går in i Chrysalimon.

Digivolution för Digimon liknar åldrande för människor - det är i allmänhet en enkelriktad resa där en Digimon kommer att växa till en ny form när de åldras och får stridserfarenhet och data. Att flytta från en form till en annan blir dock svårare. Därför kommer väldigt få Digimon någonsin att naturligt gå över till sina sista mest kraftfulla former.

Detta fastställer förutsättningen att för att en Digimon ska kunna växa behöver de data och eftersom hela deras värld är gjord av data kan de bara äta sin omgivning, men det är naturligtvis ganska värdelöst eftersom små bitar av data inte ger någon användning vid odling enligt Beastmon som konsumerar Tyutyumon men inte digivolving. Men naturligtvis, om du äter tillräckligt, som Lucemon från frontier, som konsumerade hela den digitala världen och alla dess invånare, blir du all mäktig.Men inte alla data är ätbara i Tamers som visas av Guilmon i Goliath.

Ledsen om jag avvikit för mycket men till slut, JA, Digimon äter andra Digimon för deras data för att växa mer kraftfullt eftersom all data du konsumerar från den andra Digimon uppgraderar dina egna data. Anledningen till att Digimon väljer att äta andra Digimon som Digimon ger mer data än att äta vanliga, vanligare former av data, till exempel gräs.

Mindre Digimon är oförmögna att rovbinda andra Digimon effektivt eftersom hatchlings innehåller väldigt lite data och ofta skyddas av kraftfulla Guardian Digimon så att de vanligaste rovdjursarterna är åtminstone Champion Level eller högre. Några exempel inkluderar MachineDramon och Arukadhimon från Xros Wars.