Anonim

Återskapa hem homura du är full

Madoka kom ner för att föra Homura in i lagen om cyklar genom att ta sin själspärla (eller vad Madoka gör), och sedan grep Homura Madokas händer. Plötsligt fyllde hennes själspärla uppenbarligen med "kärlek" och hennes själspärla exploderade och hon blev en demon. Som vad?! Dessutom kunde Homura på något sätt ogiltigförklara Madokas önskan och göra vad hon ville. Inget av detta är vettigt.

  • Hur kan en själsperla smittas av allt annat än sorg / förtvivlan?
  • Hur kunde Madoka inte ta Homura in i lagen om cyklar eftersom det var vad hennes önskan var i första hand?
5
  • Många saker om den sista halvtimme i filmen gav inte mycket mening. Det var som Eva End igen.
  • @Torisuda - Men utan den glatt deprimerande låten.
  • @Torisuda överens. Du kan försöka rationalisera många saker men i verkligheten kan de inte rationaliseras. Det är det enda jag inte bryr mig om i Madoka Magica.
  • @Christian ofcause, du bryr dig främst om doki doki shoujo ai / yuri kärlek i det som alla andra
  • @ Memor-X Lol, nej. Jag menade bara att oförmågan att rationalisera de viktigaste, viktiga händelserna inom serien är en allvarlig undergång.

För på den tiden var Madoka, även om hon kanske återfick sina krafter och minnen, inte allsmäktig.

Det antyder också att isoleringsfältet faktiskt blockerar Madokas allvetande, eftersom hon inte kan gå in i isoleringsfältet som ett koncept.

Källa: Rebellion / Synopsis - Del D (andra stycket)

[Homura] tar sedan Madokas händer och förvånar henne. (Det antyds att Madoka inte har återfått sin allvetande för att hon fortfarande finns på bara ett ställe.) Homura säger att hon äntligen har fångat Madoka när hennes själspärla blir helt svart.

Källa: Rebellion / Synopsis - Del E (5: e stycket)

Nu kan vi anta att om Homura inte hade stört sig, skulle Madoka ha återfått sin tidigare allvetenhet, men medan hon var i isoleringsfältet vet vi inte exakt vilken effekt detta hade på universum.

  • Kanske när Madoka återhämtade sig, kunde hon då ta hand om alla häxor som kan ha fötts medan hon var borta
  • Kanske innan hon lämnade hade hon ett reservsystem på plats för att behålla status quo tills hon återvände
  • Kanske som ett tecken på uppskattning och tillbedjan skulle de Puella Magi som räddades av Madoka fängsla häxor med någon form av magi tills deras gudinna återvände

Hur kunde Madoka inte ta Homura in i lagen om cyklar eftersom det var vad hennes önskan var i första hand?

Det som hände mer än troligt var att Homura skapade en stor paradox som hindrade cykellagen, en universums lag, från att göra vad den var tänkt att göra. Vi har sett en stor paradox som denna innan Madoka gjorde sin önskan, blev en häxa som kunde förstöra universum, men ändå kunde förstöra det också och fortsätta kämpa. Jag misstänker att en tillräckligt kraftfull paradox kommer att få universum att "starta om" och skapa en ny regel för att redogöra för Paradoxen som det gjorde med Madokas önskan.


Hur kan en själsperla smittas av allt annat än sorg / förtvivlan?

Eftersom Soul Gems är själva de magiska tjejerna. Eftersom förtvivlan är en komplex känsla av hopplöshet, ångest och olycka, verkar det vara helt logiskt att en Soul Gem också kan fyllas med kärlek.

När det gäller att bli smittad med kärlek, bör du läsa igenom detta svar som föreslår hur Homuras kärlek blev smittad, för att citera en rad

Homura hävdar att all denna negativa energi kommer från hennes kärlek till Madoka på grund av flera händelser:


[Homura] blev en demon

Bara för att korrigera dig här är hon en självutnämnd demon.

Homura säger att eftersom hon är en varelse som förde ner och fängslade en gud, är det bara lämpligt att kalla henne en demon.

Källa: Rebellion / Synopsis - Part E (6th Paragraph)

Homura blev samma som Madoka, men skillnaden mellan Madoka och Homura är att Homura manipulerade saker så att hon fortfarande skulle existera i universum på samma sätt som hon tillät Madoka också (om än utan hennes minnen eller krafter)

Homura, nu i örhänge och saknar sin magiska tjejring, hävdar att hon bara tog en del av Cycles Law - den del som var Madoka innan hon slutade vara sig själv.

Källa: Rebellion / Synopsis - Del E (7: e stycket)

Så på sätt och vis är Homura och Madoka desamma. Emellertid förkunnar Homura att hon är en demon för att hon är den motsatta kraften till Madokas vilja (Cycles Law) genom att bryta den och vi ser i slutet att om Madoka kommer ihåg vem hon är, kommer Cycles Law att återkräva henne vilken Homura kommer att göra vad hon kan för att förhindra.

2
  • Du säger att när Homura tog tag i Madokas hand var hon inte allsmäktig på grund av isoleringsfältet, men de bröt bara det isoleringsfältet, så nu borde hon inte ha några problem.
  • @Christian Jag citerade avsnittet och sa att det har tillämpats. Hon har inte återhämtat sig helt och jag antar att om Homura inte störde Madoka skulle återfå sin fulla allvetenhet.