Anonim

N 번방

Så jag har haft SAO ganska mycket mer än jag trodde jag skulle göra. Min enda sak är, varför har ingen i ALO ens ifrågasatt om Kirito är samma Kirito från SAO? Speciellt hans syster? Jag går ut från antagandet att de skulle ha varit någon form av nyheter när han kom ur spelet och att hans karaktärsnamn skulle nämnas. Jag vet att om jag ser en karaktär med samma namn i flera MMO, frågar jag åtminstone om de är samma person. Jag måste tro att NÅGON åtminstone skulle känna igen namnet.

När jag tänker tillbaka på det kommer jag ihåg att de läste något, till synes internet, inuti SAO, som listade nyheterna om vad som hände i spelet. Så detta var säkert tillgängligt för omvärlden också?

1
  • Om Kirito är välkänd som "The Hero or Aincrad", skulle han ha gjort nyheterna och du förväntar dig att en bild av hans avatar också skulle göra det. Du kanske till och med tror att han skulle prata med nyheterna, göra en bokavtal eller på annat sätt dra nytta av sin hjältestatus.

ALO-spelare

Från Volym 3, kapitel 1, under scenen där Kirito först loggade in på ALO:

Därefter valde jag smeknamnet för min karaktär. Jag tänkte inte mycket på det, men skrev in namnet Kirito .

Detta namn var en förkortad form av mitt riktiga namn, Kirigaya Kazutill, och det var inte många som visste det. De som förstod inkluderade endast räddningsteamet från inrikesministeriet och de med nära anknytning, dvs. Rectos president Yuuki Shoujou och Sugou. Naturligtvis inkluderade det också Egil och Asuna, som ännu inte hade vaknat. Till och med Suguha och våra föräldrar borde inte veta om det.

I SAO-incidenten hade ingen av denna information offentliggjorts, särskilt karaktärsnamn. Detta berodde på att i den världen var det ofta strid mellan spelare och resultatet var ofta en hemsk död i den verkliga världen. Om obegränsad offentliggörande av denna information tillåts skulle det inte vara svårt att föreställa sig att ett stort antal rättegångar inlämnades.

[...]

Med lite ångest insåg jag att namnet var känt för Sugou Nobuyuki, och eftersom det är ett ganska känt namn ändrade jag det från sin romaniserade form till dess kana-form. [...]

Enligt det citerade stycket är namnet Kirito endast känt för räddningsteamet från inrikesministeriet, Rectos president Yuuki Shoujou, Sugou och medspelare i SAO, eftersom karaktärsnamn inte offentliggörs.

ALO-båge äger rum två månader efter att SAO har rensats. Under denna tidsperiod skulle jag anta att det är osannolikt för någon SAO-överlevande att spela en annan VRMMO när de just hade genomgått en liv- och dödsupplevelse.

Därför skulle det vara naturligt för nästan alla spelare i ALO att inte känna till identiteten på den person som rensade SAO och släppa alla spelare fria.

Jag antar att det skulle rensa frågan om varför ingen i ALO någonsin ifrågasatte om Kiritos identitet.

Vad sägs om Suguha då?

Suguha / Leafa

Från Volym 3, kapitel 2, när Kirito kraschade som Leafa / Suguha omgiven av tre Salamanders:

Denna röst utan spänning kom från en lätt mörkhudad manlig spelare när han stod upp. Hans svarta hår stod i naturliga spikar och hans stora ögon gav ett intryck av ondska. Bakom honom sträckte sig mörkgråblå vingar som markerade honom som medlem i Spriggan-loppet.

Jag antar att Kiritos hudfärg och utseende är en tillräckligt stor avvikelse från hans verkliga liv som Suguha inte kunde säga att Kirito faktiskt är hennes onii-chan.

Förutom utseendet finns det också det faktum att Kirito distanserade sig från Suguha, efter att ha vetat att de inte är syskon.

Från volym 4, kapitel 7:

Suguhas anklagelse om att jag hade distanserat mig från henne för att hon inte var min riktiga yngre syster var nästan korrekt. Jag hade sökt på nätet efter mitt familjeregister, men jag hade hittat borttagningsmeddelandet, så jag frågade mina föräldrar om det. Jag var tio år gammal. Jag började lägga lite avstånd mellan Suguha och mig själv, men det fanns ingen specifik anledning.

[...]

[...] När jag gick i femte eller sjätte klass var jag redan beroende av nätspel, utan en blick från sidan gick jag rakt fram. Äntligen fängslades jag i två år, i den virtuella världen.

På grund av att Kirito höll avstånd och SAO-incidenten hade Suguha inte mycket chans att känna Kirito, och det var många sidor av honom som hon inte visste om, särskilt under den tid Kirito var fångad i SAO. Jag tror att detta bidrar till anledningen till att Suguha / Leafa inte insåg att Kirito faktiskt är Kazuto även efter att ha rest tillsammans. Hon grep först när Kirito sprängde ut Asunas namn efter att han inte lyckades rensa Grand Quest för första gången.

Det är enkelt.

Under hela SAO-incidenten:

  1. Familjer som är ganska känsliga för hela låst i en spelberättelse skulle inte nödvändigtvis följa vad som händer i denna värld.De skulle hellre besöka familjemedlemmen på sjukhuset.
  2. Jag är säker på att majoriteten av människorna i världen för första gången var intresserade av nyheterna för att veta vad som händer. Men precis som dagens samhälle om någon hamrar på ett ämne hela tiden - tenderar du att stänga av TV: n / radion när ämnet är på väg att nämnas (eller i vissa fall skulle du zonera ut).

Efter SAO-incidenten:

  1. Skulle detta ämne tas upp av media, skulle de troligen inleda en konversation med alla människor i rummet. (Och hur många som är uppdaterade med tekniken läser tidningen? Därför skulle jag dra slutsatsen att folket i spelet inte skulle läsa mer än en rubrik på en tidning)
  2. Dessa som spelade ALO - var troligtvis bara glada för de som kom ut och sorgliga för de som inte gjorde det. (Eller de skulle absorberas i ALO för att bry sig om SAO)

Om varför Sugu inte kände igen honom: Hon är sannolikt en del av den första gruppen människor som hellre besöker sjukhuset än att läsa tidningarna / titta på nyheterna.

Och om allt som misslyckas med dig, kom ihåg: Det var för historien. Ingen annan anledning behövs. Om alla vet vem din karaktär är finns det inte mycket att skriva i en berättelse är det nu?

1
  • 1 Jag tror inte att människor i omvärlden ens hade någon aning om vad som hände inom SAO. Kom ihåg att Kiritos regeringskontakt (Kikuoka) förlitade sig på hans vittnesbörd för att veta vad som hände i SAO. Om Kirito aldrig hade berättat för Suguha vad hans spelnamn var, skulle hon aldrig ha vetat. (Det faktum att ALO-Kirito ser misstänksam ut som Kirito i verkligheten trots ...)

Tänk på att detta är en anime och så små saker som sunt förnuft kommer inte riktigt i vägen för berättande. Det verkliga problemet med allt detta börjar med frågan som bygger på sunt förnuft och därmed inte kan vinna mot berättelsens behov.

Jag förstår att information om spelare gavs ut, om det var glömda rättsväxter, skulle skrattande kistmedlemmar ha skjutits ner på gatorna för vad de gjorde. GGO skulle aldrig hända. Medan man följde den gemensamma förståelsen av saker skulle allt efter slutet av SAO dock hända annorlunda. Jag tror att det stod att 6000 personer och förändring fortfarande var i SAO när det kom till ett slut. De flesta av dessa människor vaknade samtidigt. Det skulle ha varit stora nyheter.

De flesta av dessa människor skulle inte veta hur de befriades, bara det ena ögonblicket var de i spelet och det andra att efter ett tillkännagivande att spelet var rensat vaknade de. Men de medlemmarna i angreppsteamet skulle de känna till. Läkarna och sjuksköterskorna som tog hand om dem skulle troligen ifrågasätta folk när de sågs och kontrollerades. "Det var fantastiskt! Kirito räddade oss!" eller versioner av detta uttalande skulle passera ofiltrerat under de första dagarna. Om inte från läkare och sjuksköterskor, från spelare till spelare. De flesta av SAO-spelarna var på sjukhus när de vaknade, så det är naturligt att anta att antalet av dem var på samma platser. SAO-medlemmarna skulle prata med varandra om inte personalen.

Kirito var välkänd i spelet om inte vid sitt namn, åtminstone som de svarta svärdsmännen. Att försöka hindra media från att upptäcka historien om hur de flydde i verkligheten skulle vara som att försöka fånga vatten i dina händer. Du får en del av det, men de flesta strömmar igenom. Kanske länkar de aldrig Kirito till hans RL-id, men det höjde bara legenden om Kirito så mycket högre. SAO-hjälten håller ödmjukt sin identitet hemlig?

För ALO använde de samma modell för Kirito i det spelet som de använde för SAO för vår fördel, så vi som anime-tittare kände honom när han var på skärmen. Asuna ser väldigt annorlunda ut i SAO II från sin SAO-karaktär och även om jag aldrig glömmer vem hon är är det en uppmärksamhetsskillnad som jag aldrig märker. Så jag kunde nästan förlåta Suguha för att hon inte kände Kirito i ALO direkt. Siding med de svar som andra gav. Men jag är inte villig att. Han ser likadan ut, oavsett skäl. Kanske vet hon inte säkert att det är honom, och kanske talade han aldrig om vad hans karaktärsnamn var i SAO med henne. Men hon ifrågasätter honom aldrig om hur mycket han ser ut som Kirigaya Kazuto. Det är en ren berättelse över sunt förnuft.

När SAO II kommer och han går in i GGO Det borde ha varit rader av folk som viskade rykten om att han var samma Kirito från SAO, helvete deras borde varit tiotals skulle vara berömmelssökare som kör namn som KiritoSAO, KiritoR1 och många andra försöker tjäna pengar på berömmelse som inte var deras. Om någon sak är den enda anledningen till att Kirito inte skulle få mycket uppmärksamhet i GGO, beror det på att folk antar att han var en annan förfalskare som tjänar in namnet på SAO-hjälten.

Svaret på denna fråga, rent och kort, är Story. Författaren av manga och anime behövde honom till, och ville att han skulle, ha mindre berömmelse och hyllning än han skulle ha om något sådant hände i vår värld. De behövde hans egen syster / kusin för att vara helt oklar om vem han var.