Anonim

Hej måndag - Borde ha försökt hårdare med texter

Nighteye var på väg att dö och de hade en tjej som kan spola tillbaka någon till sitt tidigare tillstånd, göra dem yngre eller reparera sina skador.

Varför försökte inte hjältarna använda Eri för att spola tillbaka Nighteye för att hindra honom från att dö?

Det finns flera orsaker bakom detta:

  1. Sarkasm. Som @Kerkhof & @ConMan sa, hon kan inte kontrollera sina krafter och kan göra mer skada än bra. Vi vet fortfarande inte omfattningen av hennes karaktär så att hon kan förvandlas till en baby på tre sekunder om hon kanske tappar kontrollen.

  1. Eris tillstånd. Efter striden med Chisaki ses hon i en djup sömn / "koma" som tillstånd och de kunde inte göra något för att väcka henne så att hon inte kunde hjälpa även om hon ville.

  1. Tid. Vi ser i kapitel 161 att Night-Eye dör ögonblick efter att de alla rusade till närmaste sjukhus, så även om Eri var medveten och frisk och även om de kunde hitta ett sätt att använda Ari: s krafter för att hjälpa Night-Eye, skulle det Vi har varit ett lopp mot tiden och det fanns inga försäkringar om att de kunde göra det.

  2. Trauma: Alla i visste hur mycket Eri led. Och hur hon skyllde på sig själv för allt. Att se detta folk bestämde sig för att inte berätta för Eri om Night-Eye's Death. Eftersom hon är för liten för att förstå / bearbeta allt detta. Hon kanske till och med börjat hata sig själv eller gå berserk. (Sammanhang: Anime)

Som Eraserhead säger när han eskorterar Deku till Nighteye's rum är Eri's Quirk inte under kontroll och kommer troligen att förstöra någon snarare än att läka dem, varför han säger "Vi kan inte lita på hennes Quirk" - specifikt kan de inte använda sig av det för att rädda Nighteye.

0

Jag tror att det beror på att de sätter henne i karantän. Av anledningen är att hon inte kan styra sin makt, vilket kan leda till att han återställer honom till ingenting.