Anonim

DBZ BT3 - Z-Fighters Moveset (Musik: WIN TÅG KAMP!)

Jag tittar på Dragon Ball Z Kai och tänkte aldrig riktigt på det - Om Bulma kunde packa tillbaka sin grotta i kapslar, varför kunde hon inte sätta Dragon Ball (arna) i huset, då packa upp huset?

Den resulterande kapseln skulle vara tillräckligt liten för att orsaka förvirring för alla som hade drakaradaren, eftersom den skulle vara i närheten (om den fortfarande dyker upp), men kunde döljas i någons ficka eller till och med sväljas / återupplivas vid behov. Det kunde till och med fungera som en "denna radar är på fritz, vi har ingen av bollarna att lämna över, de är fortfarande där någonstans" ursäkt om de är i hörnet.

Var det helt enkelt ett fall av att karaktärerna inte tänkte prova det eller finns det något som skulle förhindra att drakbollarna krymptes ned / lagrades i en kapsel? Och på den noten, kan du lagra en person / ett djur i en kapsel?

Jag har inte stött på ett gediget svar än, men http://dragonball.wikia.com/wiki/Capsule kan ha en förklaring.

I artikeln nämner de att en kapsel inte kan lagras i en annan kapsel (eftersom "resultaten var katastrofala") så i det avseendet är det möjligt för ett objekt att påverka en kapsel, åtminstone negativt. Jag undrar då om lagring av en Dragon Ball skulle ha en negativ inverkan på den, eftersom överste Silver i Dragonball sa att bollarna var okrossbara (och av okrossbara, kanske omodifierbara och därför inte kunde lagras)

Det nämns också att "organiska lik" lagrades i kapslar, men inga friska varelser. För mig låter det som om inget "djurförsök" har inträffat (möjligen för att många av universums invånare pratar djur och det skulle vara moraliskt / etiskt fel) men jag vet inte.

Så det här kan vara ett partiellt svar, men det skulle vara trevligt att ha en "officiell" bekräftelse på varför dessa saker inte har ägt rum tidigare.

2
  • Jag tror att detta verkligen är den bästa förklaringen. Det är värt att notera att artikeln nämns att objekt måste "anpassas" för att fungera i kapslar. Det kan vara så att dragonballs helt enkelt inte kunde anpassas eftersom de är oförstörbara. Det finns dock inget kanon som jag kunde hitta som förklarar kapslarnas natur längre än den artikeln.
  • Jag trodde ursprungligen att "anpassad" modifierade objektet för att ha en knapp som gjorde det möjligt att gå tillbaka till ett kapselläge (t.ex. inte långt efter att Bulma träffade Goku, stannar de i ett Capsule Corp.-hus för natten. I slutet, Bulma slår en knapp på utsidan och huset "imploderar" tillbaka i en kapsel. Men du kan också ha rätt, genom att ett objekt måste modifieras så att det kan vara kapsel-kapabelt. Men DET väcker frågan, vad som händer om en artikel inte är anpassad? (t.ex. dina kläder, organiska lik etc.). Jag tror att vi har grävt ett djupare hål här ..