Anonim

Kaguya vs. Hagoromo, Hamura, Naruto och Sasuke [AMV] [HD]

När svansdjur (bij ) extraheras från deras Jinchuuriki, dör Jinchuuriki.

Alla sju Jinchuuriki dog efter att Akatsuki extraherade bij en från dem. Gaara återuppstod av Chiyo genom att använda jutsu "One's own life reincarnation".

Så varför dör Jinchuuriki när bij extraheras?
Vilka är orsakerna bakom Jinchuurikis död efter extraheringen av bij ?

1
  • Det är antagligen på grund av förseglingsprocessen, jag gissar att de flesta förseglingsformler för tailed odjur är oförmögna att helt separera Tailed Beasts chakra från dess kärl. Med tiden länkar Jinchuurikis-chakrat och sammanflätas med dess tailed odjur, och jag skulle antaga att att dra av tailed beasts chakra också drar ut en hel del av dess fartygs chakra, vilket sedan får Jinchuuriki att dö av chakrautmattning. Detta förklarar förmodligen varför Uzumakis håller längre men ändå dör. Eftersom de har mycket stora chakra reserver, som fortfarande är lite tror jag

Anledningen är inte tydlig, förmodligen kommer det aldrig att vara, nu när Naruto är planerad att avslutas i år.

Sage of Six Paths sa till sig själv att oavsett vad, om ett Tailed Beast extraheras från någon, de dör.

Jag tror att det är kanonmaterial och ett faktum i Narutoverse. Jag antar att vi bara måste göra fred med det.

På ett personligt sätt, enligt min mening, när någon blir en Jinchuuriki, det enorma chakrat av Tailed Beast träder in i ninjans kropp och blandas med ninjans.
Föreställ dig att ninjakroppen är vatten och ninjas chakra är en nypa socker upplöst i vattnet. Processen att förvandlas till en Jinchuuriki skulle vara som att tillsätta salt (= Tailed Beast's chakra) till blandningen. Nu för att extrahera Tailed Beast's chakra är det omöjligt att göra det utan att torka upp ninjan först, dvs. Ninja måste dö.

2
  • 2 Jag gillar analogin med salt- och sockerlösningen på vatten. +1
  • Chakra-blandning är inte spekulation om att du är död på det. Jag tror att Jiraiya förklarade hur Narutos tätning byggdes tillbaka när han först tränade honom. I själva verket är det gjort så chakrat blandas långsamt med Naruto över tid och blir hans naturliga chakra.

Efter några sökningar, diskussioner om forum och svar som publicerats här kom jag med följande slutsats, som baseras på innehållet i mangan fram till kapitel 692 och innehåller spoiler.

Låt oss börja med termen Jinch riki. Uttrycket Jinch riki ( (Hitobashira-ryoku); bokstavligen betyder "Makt för mänskligt offer") innebär att människan offras när Biju är implanterat eller förseglat inuti. Med andra ord, när en människa blir Jinch riki, offras deras kropp för Biju.

Biju, även känd som Chakra monster, är en levande form av chakra. Den enorma mängden chakra är förseglad, men kan användas med hög träningsnivå som hur Killer B (Hachibi) gör. Biju fungerar som en del av kroppen eller kroppens chakra och när allt chakra förloras dör personen, så läkning och återställning av chakra bör hålla Jinch riki vid liv. Fallet är dock annorlunda när Biju extraheras: den väsentliga delen att leva, livskraften, är också förlorad. För att lägga till argumentet beskriver den här frågan att livskraft är nödvändig för att vara vid liv och varför Juubis Jinch riki inte dör efter extraktion av Biju. Uppståndelse av Gaara efter extraktion av Shukaku förbi Chiyo genom att använda "One's own life reincarnation" jutsu visar att livskraften är nödvändig för att hålla sig vid liv.

Även Hagoromo sa, "Madara var en gång en Jinch riki. Så nu när han inte längre har en Biju i sig, finns det ingen som räddar honom".


Jinchūrikis död efter extraktion av Biju är oundviklig, såvida det inte finns sätt att ge livskraft som nämnts ovan eller på andra sätt. Om det fanns någon säker Biju-utvinningsmetod, varför elit shinobi från olika byar, Uzumaki klan, Tredje Hokage som kände nästan alla jutsu av Konoha, kände inte en sådan typ av jutsu eller försökte uppfinna den? Det finns många förbjudna Jutsu som är kraftfulla och extraordinära. Hur kan detta vara möjligt att ingen kunde uppfinna det? Uzumaki-klan dör också, men de motstår och kan leva längre än andra Jinchūriki.

Naruto var i dödsstadiet och räddades efter putten Kyuubi. Annars var Narutos död oundviklig.

Jinchuuriki dör inte nödvändigtvis när deras Biju extraheras.

Jinchuruuki kan överleva utvinningen av Biju i följande fall:

  • Jinchuuriki har tillräckligt med livskraft (som Uzumaki-klanen - att vara Ten Tails Jinchuuriki ger tillräckligt med livskraft för värden)
  • Jinchuuriki får omedelbar läkarvård
  • Säker Biju-extraheringsmetod används

Huvudorsaken till en Jinchuurikis död beror på värdkroppens försvagade tillstånd och värdens starka beroende av Biju-chakrat för dess överlevnad. Sådana fall är:

  • Att flytta Biju till nästa värd när nuvarande värd håller på att dö - de är redan försvagade
  • När Biju tvingas extraheras av andra. I sådant fall kommer Jinchuuriki att tvingas (slås till nästan död av Akatsuki-medlemmar) för utvinningsprocessen

Vi har inte sett något annat fall där extraktionen av ett Tailed Beast orsakade deras värd död.

2
  • Det är inte sant. Uzumaki-ninja kan hålla en liten stund istället för att dö direkt. Men de är dömda ändå. Läkarvård hjälper inte, Sakura bevisade det. Den tekniken är fyllmedel. De endast fall där Jinchuuriki inte dör var om Juubi extraherades från honom, och Gedo Mazo lämnades inne, vilket ger livskraft.
  • Uzumaki kan hålla sig vid liv, i anime kan vi se Minato säga att han vill att Kushina ska ta hand när naruto blir äldre. Hon dog för att skydda naruto från nio svansattacker

Det finns ett par förklaringar. 1) Jinchurikki är offer för att innehålla (och kontrollera) Bijuu. Det verkar som om de hakar fast vid Jinchurikkis livskraft. Vi måste förstå att det inte fanns några Bijuu-djur till att börja med. De var Juubis chakra. Hogoromo gjorde dem till nio olika enheter genom att utöka sin egen livskraft.

Det är fullt möjligt att Bijuu ersätter Jinchurikkis livskraft när de väl är förseglade i någon. De motstående Uzumaki- eller Senju-släktingarna kan inte dö omedelbart, men de kommer att dö ändå.

Chakra är något som blandas med livskraft och som förklaras i Naruto, om du tömmer ditt chakra, dör du. Metoder för Bijuu-extraktion skiljer inte mellan en Bijuus chakra och en persons egen. Det tömmer allt på en gång. Och eftersom Bijuu i grunden är chakra, orsakar extraktionen dödsfall för värden.

Bee kunde hålla sig vid liv efter extraktion genom att ansluta till en bit av Gyukis svans innehållande dess chakra. Naruto fick Kuramas chakra annars skulle han också ha dött.

1
  • om du tömmer ditt chakra dör du det är sant, men restaurering av chakra efter Biju-extraktion kan inte återställa Jinchuririkis liv

Kanske processen för att extrahera den enorma mängden chakra från en Jinchuuriki är för beskattande på kroppen. Det verkar för mig att deras chakra inte förväxlas eftersom Naruto inte alltid använder Kuramas chakra.

Det är enkelt. Ninjaen delar sin kropp och chakra med odjuret, så när allt dras ut tömmer det båda parters chakra. Och du vet vad som händer när ditt chakra går ner till noll, eller hur? (Killer Bee säger detta)

tänk på en människokropp som en chakrabehållare. när du lägger en biju inuti kroppen måste den långsamt växa för att lagra all den massiva mängden chakra. om jag inte misstar att sätta in en biju kan döda värden (eftersom hans kropp inte kan anpassa sig tillräckligt snabbt till det extra chakrat) och det var en av anledningarna till att minato och kushina inte lade hela kyubi inuti naruto.

nu när biju tas bort måste kroppen också anpassa sig till förlusten av chakra.

låt mig uttrycka det på det här sättet. när du föddes var ditt chakra ett glas vatten. när du smälte med bijuen blev du långsamt en ballong. det var smärtsamt och du kunde ha pop men du lyckades. nu tog de bort 99% av vad du var. hur skulle ballongen se ut? nästan helt utarmat. kom nu ihåg att du fick ett slag och använder redan en stor mängd chakra för att hålla dig vid liv och sakta läka. när du hade biju-chakrat som var lätt men nu ... beroende på hur svårt att slå att din kropp inte kommer att kunna läka tillräckligt snabbt och kommer att tömma sig själv. Grattis. du dog.

Uzumaki-klanen har en ovanligt stor mängd chakra så skillnaden mellan att ha eller inte ha biju-chakran är inte lika stor som med andra klaner. det är fortfarande massivt men de har det lättare så att de överlever längre. också naruto hade inte en full kyubi så skillnaden var ännu mindre (fortfarande massiv men varje bit räknas) och han fick den andra halvan kyubi från sin far. det var därför han överlevde även när de tog bort den halva kurama han hade.

det finns en extra info. när du tvingas extrahera tar du inte bara bort biju-chakrat utan också en möjlig mängd chakra från värden när de blandas och processen säkerställer att allt biju-chakra tas bort. detta innebär att jinchuriki inte bara förlorar biju-chakrat (som förmodligen är över 99% av det totala) utan också en hel del av sitt eget mänskliga chakra. om jag använder en mer naturlig metod för att dela upp de två och meduens och människans samtycke tror jag att det är möjligt att säkerställa att jinchuriki skulle överleva extraktion men det är inte en lätt uppgift eftersom den som skulle utföra borttagningen skulle vilja innehålla biju i på något sätt och biju kommer inte att gå med på sådant om inte extremt sällsynta omständigheter. Jag antar att naruto kunde skicka en del av kurama till boruto för att rädda sitt liv men jag satsar inte på det.

1
  • 1 Hej. Det vore bäst om du citerar referenser / källor för att stödja dina påståenden. Tack! :)