Anonim

Hur lämnar fett kroppen när du går ner i vikt? - Vetenskap på webben # 82

Under Dragon Ball-serien döljer Z-fightersna (Goku, Gohan, Krillin, etc) sin makt. De försöker dölja sin styrka för normala individer och deras segrar är bara dolda för herr Satan att hävda dem. Om de visar sin makt kan det uppmuntra en form av stöd från människor som i Buu-sagan och det kan ha andra konsekvenser som att minska brottsliga aktiviteter. Om Z-fighters avslöjar sin makt kan det vara extremt användbart för jorden som helhet. Varför döljer de sin kraft och visar inte världen vad de kan göra?

Det finns flera orsaker till samma:

  • Att till exempel visa sina krafter skulle resultera i att de får mycket uppmärksamhet från media och människor, vilket är något de särskilt vill undvika. Vi ser Bulma nämna detta för Vegeta före Martial Arts-turneringen i Buu Saga.
  • Planeten som helhet har accepterat herr Satan som deras starkaste elitkrigare på planeten, om inte universum. Folket tror redan på Mrs Satans verkliga makt är jämförbar med Z-krigarnas, om inte bortom. Att ha stöd från planeten gör egentligen ingen skillnad. Den enda gången det spelade någon roll var när Goku använde Andebomben mot Kid Buu, som herr Satan hjälpte till att driva upp indirekt.
  • Människor är mer ansvar än stöd. Z-kämparna har en känsla av rättvisa och bryr sig mer om att lösa problemet och rädda människors liv snarare än att belönas eller erkännas för detsamma. Om ett gäng journalister och media börjar ingripa eller komma och titta på Z-fighters slåss är det mycket troligt att de skulle dödas eller att antagonisten skulle kunna använda dem som hävstång mot Z-fighters.
  • När det gäller brott har Z-kämparna uppenbarligen inte tid att stoppa småstölder och brott över hela planeten. Med detta sagt är Krillin polis och använder sin styrka till en fördel mot brottslingar och han erkänns mycket högt av sina kollegor. När Gohan var student tillbringade han sin tidskämpande småbrott som Saiyaman. Det antyds också att Videl förmodligen hjälpte honom som Saiyagirl efter Buu Saga. Tillägg till detta är även herr Satan flera gånger starkare än en genomsnittlig människa och han blir inte inblandad i denna situation. Till och med Videl, Chi Chi och flera kämpar vars makter inte finns någonstans i jämförelse med Z-kämparna är fortfarande tillräckligt starka för att slå upp smårånare om de väljer att göra det.

Sammanfattningsvis är den enda verkliga nyttan som Z-fighters eventuellt kan vinna genom att avslöja sin makt förmodligen uppmärksamhet från media, monetär vinst och troligen utsätta Herr Satan. Även om de avslöjade sin makt, verkar det mycket osannolikt att människor skulle tro att de är starkare än herr Satan. Herr Satan kan också betraktas som en del av Z-kämparna på ett sätt med tanke på det faktum att han är Gohans svärfar. Han betalar också tillbaka sin skuld till dem i form av ekonomiskt stöd ibland eller på andra sätt som han kan hjälpa till. Z-Fighters styrka är för betydande för att hantera småbrott och det är polisens uppgift och till och med dem som avslöjar sin makt skulle inte göra någon skillnad.

Sammanfattningsvis, förutom den monetära nyttan och publiciteten, finns det inget annat att vinna på att visa sin makt för världen.