Anonim

【廣東話】 White Album 2 ~ Coda ~ # 10 (雪菜 線 True End)

I den visuella romanen White Album 2 i Coda, om du väljer Kazusa, slutar Haruki med sin fästmö Setsuna.

Medan Kazusa verkar ganska upprymd med sitt val (hon säger att det att ha Haruki återvända till sin sida är det bästa som kan hända henne och att hon aldrig har känt en sådan lycka), tog Setsuna det inte så bra (hon frågar Kazusa varför hon stjäl Haruki och tappar all lycka. Setuna tänker att hon hatar Kazusa och att hon är hennes fiende får det att se att hon känner sig förbittrad).

Min fråga handlar om Setsuna. Hon tog inte uppbrottet för bra (hon försökte begå självmord. Lyckligtvis gjorde träffen från den bilen henne inte). Två år senare i Kazusas sanna slut ser vi en epilog där Setsuna är deprimerad och hon spelar Harukis gitarr.

Kan någon förklara varför hon spelar Harukis gitarr? Varför skulle hon lära sig att spela det instrumentet när Haruki hade varit så grym mot henne?

Setsuna lär sig att spela Harukis gitarr för att hon älskar honom och inte kan leva utan honom trots att han övergav henne.

För att förstå detta svar bättre rekommenderar jag starkt att du läser dessa två länkar om Setsuna och Kazusa.

Hur mycket älskar Setsuna Ogiso Haruki i White Album 2 anime och visuella roman?

Älskar Touma Kazusa Haruki i White album 2 anime och visuella roman?

Låten hon spelar i sin epilog är ganska relevant. Det är "Snow Powder". Det här är en kärlekssång för Haruki. Det är en sång som är helt annorlunda än hennes vanliga kärlekssång för honom "Todokanai Koi" (som visar hennes oönskade kärlek till Haruki).

I Snow Powder finns det inte längre något hopp. Det är en sång där hon säger att hon aldrig kommer att glömma första gången de kyssade, hon säger också att hon fortfarande älskar honom, det nämns att han var snäll mot henne (i den visuella romanen nämner hon alltid hur snäll han är mot henne och att han är den enda som visar sådan vänlighet) ...

Lägg också märke till att texterna har ändrats för att anpassa sig till den nya situationen (den ursprungliga snöpulverlåten hade olika texter som kan vara adresser till nästan alla). Om du frågar mig är det mest relevanta när hon säger att hon aldrig kommer att glömma när de först kyssade. Det var den gången hon erkände honom och han accepterade henne.

Haruki hade tillbringat mer än 2 år som Setsunas pojkvän. Han hade sagt till henne att hon var den enda flickan för honom. Han hade gjort henne så många löften. Han hade bett henne att gifta sig med honom, och naturligtvis hade hon accepterat (när hon accepterar visste hon redan att han ljög för henne och träffade Kazusa bakom ryggen. Trots det tänkte hon "Så länge du väljer mig till slut är allt okej ").

Efter att ha tillbringat 5 år i Europa går Kazusa tillbaka till Japan. Hon hade tänkt på Haruki hela tiden och lidit utan honom. Hon tror att Setsuna hade blivit hennes värsta möjliga fiende eftersom hon hade tagit mannen som hon älskade. Då måste Haruki, som börjar träffa henne utan att berätta för Setsuna, göra ett val: Var sanningsenlig mot tjejen som alltid hade varit lojal mot honom, gör henne än en gång till den lyckligaste flickan i världen och den lyckligaste någonsin sedan hennes födelse (som hon hade gjort) sa att hon var när han accepterade hennes känslor i det avslutande kapitlet) eller förstörde henne och gjorde henne till den mest eländiga flickan i världen.

Haruki överger äntligen Setsuna och både honom och Kazusa bestämmer sig för att alienera helt från henne. De åker till Europa tillsammans och efter en tid gifter de sig.

Setsuna hade alltid velat vara tjej nummer ett för Haruki och att hälla honom helt. Hon hade alltid skadats för att han uppmärksammade henne för mycket och hon visste att Kazusa skulle stjäla honom (för att hon alltid hade varit djupt kär i honom).

Detta är en av samtalen som äger rum i det avslutande kapitlet. Efter tre år har han kämpat för honom och grått otaliga nätter för att han inte accepterar hennes känslor som han äntligen accepterar. Setsuna trodde att hennes djupa depression slutligen skulle sluta. Hon skulle vara den lyckligaste flickan eftersom hon äntligen hade vunnit. Men det här är vad som händer. Hon sa att hon hade väntat sedan hennes födelsedag för 3 år sedan (när Kazusa fortfarande var vän med henne) för att ge sin kropp till honom. Han hade sagt till Setsuna att han hade glömt bort Kazusa. Hon är nu den enda flickan för honom och de kan gå vidare, han slutar ignorera henne. Men plötsligt ser hon en tidning på sängen. Det var en artikel som Haruki nyligen skrev om Kazusa på grund av sitt arbete (han var journalist och Kazusa en berömd pianist). Det här är vad som händer:

Setsuna: "Jag har läst den här artikeln redan tiotals gånger" "Jag har gått igenom den otaliga gånger. Och varje gång skulle jag börja med ett bittert leende och sedan börja skratta högt när det blev dumare" "Och av när jag var klar skulle jag alltid vara dränkt av tårar. " "Haruki-kun, har du verkligen glömt bort Kazusa?"

Haruki: "Jag har ... Det tog mig hela 3 år ... Och på den tiden fick jag dig att gå igenom några riktigt smärtsamma upplevelser, jag är verkligen ledsen ..."

Setsuna: "Vad menar du att du har glömt?" "Du säger till mig att du skiljer dig från hur du var för 3 år sedan !?" "Jag ska knäppa nu, ok?" (äntligen inför mig med sina röda, svullna ögon) "Jag har läst den här artikeln dussintals gånger. Och varje gång jag gjorde skrattade jag och grät ..." "Både mitt hjärta och min kropp värkade outhärdligt ... och jag skulle spendera natten ensam, sömnig. " "För ... det som du säger har inte förändrats alls. Det är detsamma som när du jagade efter Kazusa då." "Den är så fylld med kärlek. Är det inte full av dina känslor för Kazusa !?" "Den här ... den här artikeln ... den är densamma som dina ord då!"

Setsuna: "Efter att ha läst ett så rörande kärleksbrev, hur förväntar du dig att jag accepterar detta ...?" "LÖGARE! LÖGARE! LÖGARE! LÖGARE!" "När jag kom ut från toaletten just nu ... såg ditt ansikte ut som ett barn som fångades på första hand när han gjorde något hemskt" "Även efter alla dessa år ..."

Som ni vet efter det lugnar sig Setsuna äntligen och några dagar senare sover hon med honom och berättar för henne att hon aldrig varit så lycklig i hela sitt liv för att han äntligen accepterade hennes känslor. De kommande två åren är superglada för Setsuna. Efter det ber han henne om äktenskap men istället väljer han Kazusa.

Kazusa säger:

Jag har blivit den lyckligaste flickan i världen; Det är det bästa som någonsin har hänt i mitt liv. Verkligt

Hon säger också att hon är den mest lyckliga flickan i världen nu och att återvända till hans varma omfamning är det bästa som har hänt henne. Samtidigt säger hon också att även om det gick på bekostnad av att hennes vän blev den "mest eländiga tjejen i världen" (uppenbarligen Setsuna) känner hon fortfarande enorm lycka. Personligen gillade jag verkligen Kazusas sanna slut. Kazusa visade Setsuna att hon vill ha Haruki mer än någonting annat (genom att vilja skämma bort sina egna händer och därför avsluta sin karriär) förvånade mig verkligen. Det förvånade mig också att spelet berättar att endast med Haruki kan Kazusa nå sin fulla potential som pianist (lyckligtvis är hennes händer bra), så hon blir ett stort skott. Om något jag inte tyckte om att Haruki lämnade sina vänner och Kazusa gjorde detsamma med sin mamma (hon bestämmer sig för att bo i Japan på grund av hennes leukimi).

Jag gillade dock inte Kazusas normala slut (i motsats till hennes sanna slut som jag förklarade tidigare). Haruki sov otaliga gånger med Kazusa men kunde inte bryta upp med Setsuna var ganska frustrerande. Som du vet i slutändan står Kazusa inför verkligheten och ger honom till Setsuna för att han annars skulle bli sårad och hon inte har förmågan att bota hjärtsår (och Harukis obeslutsamhet gör att det verkar som om han skulle bli sårad om han överger Setsuna. Han lider faktiskt redan av alla de hemska saker han har gjort).

Kazusa: Bara hon kan läka dig, det kan jag inte.

Med tanke på att hon lämnar Japan och att hennes mamma (som borde dö snart) bor i Japan och det faktum att hon säger i Coda att hon inte kan bli kär i någon annan än Haruki är det inte det bästa slut för henne.

Setsuna att förlåta Haruki så lätt för vad han gjorde mot henne är vad hon alltid gör (oavsett vad han gör för att hon gifter sig med Setsuna är alltid tillgänglig för honom). Inte för att det hjälper mycket men som om det inte var för henne skulle detta också vara ett slut på Kazusa. Hon spelade offer i hopp om att Haruki inte skulle bryta med henne och det gav resultat. Inte för att jag är emot det, kärlek är kärlek och att inte kunna ge upp honom (som när hon säger i VN: "Jag kommer aldrig ge upp honom") är trevligt.

Hon spelar gitarr för att hon inte kan gå vidare, hon behöver Haruki.

Hon spelar snöpulver för honom för att hon fortfarande älskar honom. Som Master sa så förändrades texten till Snow Powder för denna epilog. Den del som upprepas (sångens kör) är "Jag kommer aldrig att glömma läpparna jag först kysste" och "Jag älskar dig fortfarande".

I inledningskapitlet betonade Setsuna den kyssen, den höll oerhört stor betydelse. När hon erkände honom berättade hon för honom att hon skulle kyssa honom men att han kunde undvika henne. Istället valde han att ta emot dessa känslor. Det var då allt började och Setsuna skulle alltid vara bunden till honom sedan dess.

När det gäller gitarr behöver hon hans gitarr eftersom A) Som visas i avslutande kapitel utan Harukis gitarr kan hon inte sjunga och B) Hon behöver Haruki.

Genom gitarren hade Haruki bemyndigat Setsuna. Utan honom kunde hon inte sjunga. Utan hans närvaro kunde hon inte vara trogen mot sig själv. Hon hade älskat honom, och han också för henne, på en punkt, något. När han hade gått bort hade hon stulit sin gitarr. Hon hade lärt sig att spela gitarr - hon hade efterliknat den roll som han hade utfört tidigare. Hon förklarar blatant, inte bara genom raderna "Jag älskar dig fortfarande", att hennes kärlek till honom är amarantin - utan genom hennes gitarrspel. Hon hade lärt sig själv det som gjorde Haruki, Haruki. Hon gjorde sin egen Haruki. Och som ett resultat bleknade hennes kärlek till honom aldrig. Aldrig minskat.

Båda tjejerna (Setsuna och Kazusa) ville gifta sig med bara en person, och den personen är Haruki. Det är Drama i White Album 2. Minst en tjej kommer säkert att få den korta änden av pinnen (Det finns 3 sidhjältar och en slut för var och en av dem så att Haruki kan avvisa dem båda. Roligt att om han väljer en annan tjej Kazusa och Setsuna försonar sig fortfarande inte, så de är inte vänner).