Anonim

Jake vs Johnathan (del 2)

Att ha förmågan att uppfylla alla önskningar och vara mäktig varför måste Shenron vara rädd för räkningar i filmen Dragon Ball Z: Battle of the Gods?

Om du inte kommer ihåg att drakarna som skapats av Dragonballs är bara lika kraftfulla som personen som skapade dem. Detta innebär att Shenron inte är all mäktig och inte kan bevilja en önskan utanför deras skapares kraft, ett exempel skulle vara att vilja förstöra Freiza när Kami var skaparen. Drakar från Dragonballs kan bevilja alla önskemål så länge det ligger inom deras skapares makt ... detta betyder att en varelse som är mer kraftfull än skaparen av dem inte kan förstöras av Dragon och Dragon kan förstöras av den varelsen.

Dragonball Wiki-utdrag:

Shenron kan skänka alla önskningar så länge det inte överstiger kraften hos hans skapare, som måste leva (dvs. Kami / Piccolo eller Dende).

Under Battle of the Gods betyder detta att Dende är den nuvarande skaparen av Dragonballs, vilket innebär att någon som är mer kraftfull än Dende kan besegra Shenron ...

Shenron har faktiskt inte makten att uppfylla alla önskemål. Han kan inte ta dig tillbaka från de döda två gånger, han kan inte önska Saiyans borta i den första sagan.

Han kan göra saker som ingen annan kan, men han är faktiskt inte alla mäktiga.

Och tydligen är han mindre kraftfull än Bills, och han vet det.

8
  • Jag undrar om Namiks drake är kraftfullare än räkningar eftersom han kan ta tillbaka en person så många gånger han vill
  • +1 Alla drakar och alla kaiens rädslor. Han är verkligen den starkaste varelsen någonsin. Det enda konstiga är att Bills ser Frieza som den näst starkaste efter sig själv. Vad sägs om Cell, Buu, Pycon, Supreme Kai etc ..... Måste älska dem filmhål
  • @krikara bra, buu var verkligen riktigt forntida, cellen var helt ny och pycon var från ett annat hörn av universum
  • @SamIam Poängen är att det finns många olika karaktärer som alla är starkare än Frieza, men ändå har Bills inte märkt någon av dem. Ursäkterna för att räkningar inte känner till någon av dem börjar bli papperstunna.
  • @krikara Uppriktigt sagt, jag tror att det skulle vara ett plothål om räkningar visste om androiderna och cellen, om du kommer ihåg tillbaka till början av serien Frieza var den starkaste kända varelsen vid den tiden, och tydligen var det fallet i mer än 20 år. Att räkningar inte visste om androider och buu är förmodligen mer meningsfullt än tvärtom.

I Dragon Ball dödades Shenron en gång av kung Piccolo. Om någon ond men mycket mindre stark än Beerus kan döda Shenron, är det vettigt att Shenron är rädd för att räkna förstörelsens gud och den mäktigaste varelsen i universum efter Wiss