Anonim

Full Metal Alchemist OST 3 - Nonki

Du vet, jag blev nyfiken och antar att svaret skulle vara någonstans runt Asien.

Till exempel vet jag i Kanada att de tittar på anime men jag undrar också om platser som Mexiko, Europa, Ryssland och så vidare. . . Tittar de på anime som Bleach, Naruto och mer? Jag har undrat det här länge. . . Är det populärt där? Eller beror det på det?

10
  • Fakta är att det verkligen fluktuerar beroende på målgrupp. aka Shounen, seinen etc.
  • @Dimitrimx Låt oss bara hänvisa till de välkända anime som Naruto och alla andra som jag skrev ovan.
  • K, dåligt skriv ett svar när jag har tid att hålla naruto blekmedel och en bit som huvudanime;)
  • Japan, kanske?
  • 6 Jag tror inte att detta är opinionsbaserat eller för brett. Det är en statistikbaserad fråga. Om du hade uppgifterna själv skulle det vara ganska lätt att svara bra i några stycken. Det faktum att jag inte känner till några omfattande data för att svara på den här frågan (och tydligen inte de flesta användare här) betyder att det är en svår fråga, men inte att den är alltför bred.

+100

(Redigera) För anime:

År 2001 stod animering för 7% av den japanska filmmarknaden, över 4,6% marknadsandel för live-action-verk. Populariteten och framgången för anime ses genom lönsamheten på DVD-marknaden, vilket bidrar med nästan 70% av den totala försäljningen.

Också,

Anime-marknaden för USA var värd cirka 2,74 miljarder dollar 2009.

I Japan 2011 var försäljningen av DVD och Blu-Ray cirka 250,6 miljoner dollar för DVD och 381,7 miljoner dollar för Blu-Ray (enligt här).

Från detta:

År 2006 nådde den utländska försäljningen av japansk anime 16,8 miljarder dollar, men det har sedan störtat på grund av trög försäljning av DVD-skivor ett direkt resultat av piratkopierade videor online och video-on-demand-tjänster. År 2011 var den globala försäljningen bara ,55 miljarder. ( 16,8 miljarder = ~ 139 miljoner dollar, 8,55 miljarder = ~ 70 miljoner dollar)

Uppenbarligen finns det några avvikelser i dessa siffror, eftersom den amerikanska marknaden inte kan vara högre än den totala utomeuropeiska marknaden. Det amerikanska marknadsnumret är dock troligtvis tv och eventuellt leksaker, medan de utländska siffrorna sannolikt bara är försäljning.

Detta ger de nordamerikanska försäljningsnumren.

Sammantaget blir det nästan omöjligt att bestämma fördelningen. De japanska siffrorna är högst, men eftersom mycket av anime ses (ofta olagligt) online är det svårt att avgöra var folk tittar från.

Mangamarknaden kan vara en bra representation av anime-marknadsfördelningen.

Japan har den största marknaden för manga.

Från detta och detta:

I Europa bestod Frankrike tidigare av cirka 50% av mangamarknaden, varav 1/3 av den komiska marknaden i Frankrike bestod av manga (2003-siffror). År 2011 sjönk deras andel av den europeiska mangamarknaden till cirka 40%.

Enligt Japans externa handelsorganisation uppgick försäljningen av manga till 212,6 miljoner dollar endast i Frankrike och Tyskland 2006.

Frankrike representerar cirka 50% av den europeiska marknaden och är den andra världsmarknaden, efter Japan.

Tysklands komiska marknad utgör 70-75% av mangan.

Manga är inte särskilt populärt i Ryssland. Generellt sett är serier inte särskilt populära i Ryssland som helhet. Spridningen av anime har dock hjälpt till att öka mangas popularitet.

I Thailand finns det manga, men det är främst bootlegged.

Enligt det här,

... år 2008 genererade den amerikanska och kanadensiska mangamarknaden 175 miljoner dollar i årlig försäljning.

Du kan också titta på listan över mangadistributörer för att se ett allmänt antal distributörer, men det ger inte mängden distribution i ett land.

Från detta:

Den årliga mangaförsäljningen i Japan är cirka 5 miljarder dollar, sade han, medan den amerikanska mangaförsäljningen är 120 miljoner dollar och Europa och Mellanöstern tillsammans tjänar 250 miljoner dollar.

4
  • Observera att det finns en liten skillnad i manga och anime. Och jag frågade bara om anime ...
  • @HashiramaSenju Jag lade till lite information om anime, men det är nästan omöjligt att hitta eftersom så mycket är tv- och online-nummer. Jag hoppas att det hjälper.
  • Denna pdf är den ursprungliga källan för siffrorna 2002-2012, innehåller också information om vilka distributionsmetoder som var mest populära.
  • Varför kan inte den amerikanska marknaden vara högre än den totala utländska marknaden? USA betalar mer för allt, så det skulle motivera att om varje skiv- eller varupost kostar mer, skulle dollarbeloppet vara högre.