Anonim

alla saker vi skulle göra TRADUÇÃO LEGENDADO PT-BR

Det är en cirkel på ögonen. Ofta lats in som fixas utan hänvisning till belysning. Försvårar helt och hållet vilken kvalitet som helst på ritningen. För vissa karaktärer användes den för personlighetsvisning, men i allmänhet har den inget värde. Vad jag menar är ungefär så här.

Varför har nästan alla mänskliga karaktärer det i båda ögonen?

Här är en annan hemsk ögonglöd. Det första exemplet bara detta ser ögoncancer.

Människor ger svarsexempel för när animatören gissade på att dra ögonglöd för en punkt medan frågan handlar mer om de enorma exemplen där animatörerna lade till en ögonglöd för ingen punkt - för att verkligen svara på frågan vad som styr junioranimatörer t.ex är det som äldre animatörer säger att du måste lägga till ögonglöd. Kanske finns det bättre guider för animering, men den här lyser inte alls.
http://kotaku.com/a-serious-look-at-big-anime-eyes-1737751337

8
  • Finns det några exempel på bilder som du kan lägga till i din fråga?
  • Har du något emot att lägga till en bild som visar vilken ögonblick du pratar om?
  • kotaku.com/a-serious-look-at-big-anime-eyes-1737751337 Pratar du förmodligen om de vita fläckarna på Iris för ögonen. Använd bilderna i länken för referens?
  • Eftersom det är moe!
  • Jag kommer att påpeka samma sak som jag gjorde när jag svarade på anime.stackexchange.com/questions/9434 - fotografier av verkliga ögon har alltid strålkastare när det inte finns diffusa ljuskällor framför dem. Som standard tenderar animering att imitera detta för realismens skull. Frågan du borde ställa är: varför är inte strålkastare alltid närvarande? - och det är mer intressant att tänka på, som Makotos svar adresserar.

Beroende på serien, kommer faktum att dessa ögonhöjdpunkter visas kan utnyttjas för att lägga till effekten av olycka, chock, skräck eller någon annan känsla utanför "normal" för en aktiekaraktär. Den allmänna tropen för detta kallas Dull Eyes of Unhappiness, och har prevalens inte bara i anime, utan också i andra media.

För ett särskilt oroväckande exempel, låt oss ta Kotonoha från Skoldagar.

I detta skott är Kotonoha på ett minimum i ett "normalt" tillstånd; hon är glad och i allmänhet relativt i sitt rätta sinne.

Jag kommer inte att gå in på detaljerna i den serien, men låt oss bara säga ... hon går igenom vissa saker1. Och vi kan säga på grund av bristen på ögonljus.2

Nästan omedelbart, även de av oss som inte är bekanta med den här historien, kan vi se att denna karaktär agerar eller känner sig utanför normen, vilket är en stark plot-drivande punkt.

I andra fall kan den användas för komisk effekt. I serien Morita-san är Taciturn, huvudkaraktären alltid har sådana ögon.

I alla fall, väldigt till skillnad från alla aktieexempel på denna trope, Morita är en väldigt lycklig person, även med ögonen i denna nyans (och alla andras utan). I det här scenariot kan vi till och med kalla detta "normalt", och om hennes ögon plötsligt skulle inkludera ögonljus skulle vi ha en liknande reaktion.

Detta inkluderar inte ens scenarier där ögonljuset är överdrivet för en karaktär som gråter heller.

Här, den överflöd av ögonljus ger illusionen av att tårar bildas, vilket antingen kan vara känslan av sorg ...

... och med detta exempel från Trigun, överflödet av ögonljus ger illusionen av frustration eller ilska.


Allt detta för att säga att denna effekt väldigt mycket har ett syfte och har mycket en plats. I serier som föreskriver det, brist av det kan (och ofta bör) förskjuta en persons uppfattning om en scen eller karaktärens tillstånd, och används för teatereffekt såväl som en plot-enhet.


1: Jag accepterar min Understatement of the Century pris, tack så mycket.

2: Åh, och tårarna är också en död giveaway.

2
  • 1 naturligtvis skulle Makoto underskatta Kotonohas känslor ...: s
  • Den där stackars Pikachu .. smh .. det gör mig ledsen :(

För när du tittar på en person ser du i allmänhet ljuset från miljön reflekteras tillbaka från båda ögonen. Även i situationer med svagt ljus reflekterar fotografier av människor de omgivande ljuskällorna.

Det är där för att frånvaron av reflektion ser mer onaturlig och platt ut än "lat" som du kallar den ritad i reflektioner. Jag skulle föreslå att det skulle vara otroligt dyrt för varje ram i varje ansikte att kontrolleras med varje scen för att korrekt avbilda varje stark ljuskälla.

3
  • Ja - men det kan vara där för personlighetsändamål eller åtminstone vara ett standardglöd som nummer 3 exempel eller inte inkludera allt tillsammans.
  • 1 Ja, du påpekade det i ditt första inlägg. Animatörerna använder ögonglöd för personlighet och / eller känslor. Men jag trodde att du hänvisade till när de INTE specifikt försökte kalla fram en känsla eller personlighet. Så i så fall säger jag att de skulle se "av" utan ögonglöd snarare än att ögonglödet var lat eller distraherande.
  • 1 Vidare kanske du ser något fel med de tre bilder som du har lagt upp som jag inte är. De ser bra ut för mig.