Anonim

(Detta är under Duellist Kingdom, där monster på hög nivå inte kräver hyllningar.)

I avsnitt 033 har Yugi Gaia Dragon Champion på sitt fält, och Jounouchi har i handen Red-Eyes Black Dragon, Graverobber och Kunai with Chain. Han tycker att det är hopplöst, eftersom även om han kallar till Red-Eyes, har Gaia fortfarande större styrka. Men han drar Copycat och inspirerar till en strategi: Han kallar till Red-Eyes och aktiverar sedan Graverobber från sin hand som ett stavkort och stjäl Yugis kallade skalle. Därefter använder han Copycat som ett stavkort, vilket tydligen låter honom efterlikna alla kort som Yugi har använt; han väljer Polymerization, och med den smälter han Summoned Skull och Red-Eyes för att kalla till Black Skull Dragon, ett monster som kan övermäta Gaia.

Under tiden tänker jag: Hade det inte varit enklare att använda Kunai med Chain? Red-Eyes har 2400 ATK och Gaia har 2600. Fångkortet Kunai med Chain kan lägga till ytterligare 500 ATK till ett monster. Om han hade kallat till Red-Eyes och tillåtit Yugi att attackera med Gaia, kunde han ha aktiverat Kunai med Chain och besegrat Gaia utan sin ursprungliga onödigt komplicerade strategi och sparat flera kort som kan vara användbara senare. Medan Kunai med Chain slutade vara användbart senare i sig, är Graverobber och Copycat mer värda att spara.

3
  • Problemet är att korten i anime kan ha en annan effekt än i spelet. Copycat i spelet kan inte kopiera stavkort. Det kan bara kopiera monster. Kunai med kedja kan ha ytterligare biverkningar i anime. Inte för att jag tittar på anime dock.
  • @Ayase Eri Jag tror att open bara pratar när det gäller anime här. Oavsett hur det fungerar i spelet, hade anime fastställt att det var så som dessa kort fungerade i anime. Så det är lite förvirrande varför han inte valde det enklare alternativet. Även om jag antar att vi bara kan tänka att han kanske var orolig att Yugi skulle ha en räknare eller ett starkare monster nästa gång.
  • Om han misstänker att Yugi har en räknare redo skulle det i de flesta fall vara det bästa valet att ha fler kort i handen. Det ger flexibilitet. Det är därför jag misstänker att kanske effekten av Kunai med Chain är lite annorlunda i anime jämfört med spelet. Kanske kan OP specificera i vilket avsnitt detta hände så att vi kan göra en bättre observation av situationen?