Anonim

Wreckage - Breaking Through

Efter att ha hört några dragon ball youtubers kommer jag ihåg att en av dem berättade att Akira Toriyama ger en lista med idéer som han vill att anime och mangakonstnären Toyotaro ska följa och sedan har de lite frihet att utveckla historien, det är därför vi ser skillnader i tekniker, händelser, den ordning som karaktärerna elimineras i maktens turnering, och av vem etc. Men då sa en annan youtuber, en spansktalande med 1,3 miljoner följare, att förutom att ge de främsta idéerna i berättelsen, Akira ger någon form av tillsyn i mangan. Är det så? Är Dragon Ball Super manga "mer trogen" mot Akira Toriyama-idéer än anime?

Detta är felaktigt. Toriyama har mycket kontroll när det gäller anime. En artikel här indikerar hur två Dragon Ball Super-chefer avslöjar vid en anime-konvention hur mycket kontroll de har över Toriyama. Personalen bygger ofta på hans idéer. Du kan alltid läsa hans ursprungliga utkast för varje båge och se att majoriteten av berättelsen bygger på hans idéer och att personalen ofta arbetar runt hans huvudplott och lägger till karaktärer. Här är Toriyamas ursprungliga utkast till "Turnering av kraftbåge"

Några intressanta punkter:

  • Om du tittar på förhandsvisningen av utställningsmatchen Tournament of Power, skulle karaktären i huven ursprungligen vara Jiren och inte Toppo. Dock nämnde Toriyama Jirens bakgrundshistoria och sa att han var en karaktär som inte talade och sedan kom till Toppos karaktär.
  • När Dragon Ball Super-anställda övervägde Brolys popularitet och presenterade Kales idé för Toriyama tillade han Caulifla.
  • Till och med Ultra Instinct-omvandlingen bestämdes helt av Toriyama och han kom med Idén om Perfected Ultra Instinct. Så tanken på Ultra Instinct Omen Goku kan mycket väl ha varit Toei att förmodligen skapa hype för specialen och hålla publiken intresserad.

När det gäller mangan tvingas Toyataro i slutändan att följa huvudplottlinjen i Toriyamas ursprungliga utkast. Men samtidigt har Toyotaro definitivt friheten att införliva sina egna idéer och avvika från manuset.
I en diskussion mellan Toyotaro och Toriyama om "Future Trunks arc", det stod direkt att skillnaderna vi ser i manga och anime; ett bra exempel på detsamma är Vegeta som använder Super Saiyan Gud, är Toyotaros idéer. Toriyama själv uppmuntrar Toyataro att införliva sina egna idéer i huvudplottet.

Akira Toriyama övervakar verkligen mangan. Men hans övervakning är främst med avseende på huvudplottlinjen och vissa skillnader vi ser i mangan är främst Toyotaros idéer som Toriyama accepterar (som Super Saiyan God Vegeta).