Anonim

[Electro] - Pegboard Nerds - Emergency [Monstercat Release]

I anime Samurai Champloo finns det en karaktär som heter Jin som definieras i Samurai Champloo Wiki som:

(..) en glasögonman med rörigt svart hår bundet i en lös hästsvans med två strängar som ramar in hans ansikte. Hans klädsel består av en enkel blå kimono utsmyckad med flera symboler som är fyra rutor i en diamantformation på höger pec, ärmar och bak på hans kimono. Bär också ett brunt pärlarmband på höger handled.

Dessa symboler kallas mon, och hans ser ut så här

Wikipedia's sida om karaktären säger att den här månen liknar Takeda-klanen och ger en länk till historien om Takeda Shingen, samt en trasig länk.

Är det verkligen Takeda-monen? (har författaren sagt allt detta eller finns det någon officiell referens)
Eller är allt bara spekulation och påpekande av likheter? (som kanske bara har varit inspiration)
Eller kan det vara någon annan mindre känd klanmon?

0

Det finns inget sätt att veta säkert, eftersom det inte uttryckligen nämns. Medan flera andra klaner använde denna design är Takeda överlägset mest kända. De fyra diamanterna i detta mån sägs stå för Takeda Shingens berömda, inspirerande motto: "Snabb som vinden. Tyst som skogen. Hård som elden. Stadig som berget", som hämtades från skrifterna från den kinesiska strategen Sun Tzu (av "The Art of War "berömmelse).

Det bör noteras att Yukimura bär Houjou mån (ser ut som en Triforce), som var grannar till Takeda och över tiden har varit både allierade och motståndare för dem. Kanske är Jin och Yukimuras förhållande i showen en symbolisk mikrokosmos av parallellerna mellan de verkliga familjerna?