Anonim

TRAILER GÖR CANAL DA BGS

Det anges att Gaara har sina mörka ringar runt ögonen för att Shukaku inte låter honom sova eftersom Gaara kommer att förlora kontrollen om han gör det.

Efter extraktionen av Shukaku har Gaara fortfarande dessa cirklar runt ögonen. Varför? Är det bara stil eller lider han fortfarande av sömnlöshet?

1
  • Jag har mycket djupa mörka ringar; utvecklades under mina tidiga tonår. 23 nu, jag har sovit bra i flera år men de är fortfarande här. Beror på andra faktorer än bara sömn.

Jag är mer benägen att hålla med SingerOfTheFalls svar.
Vid Gaaras födelse (Shipuuden avsnitt 297 och Naruto kapitel 547, sidan 4) hade han redan sina mörka ringar runt ögonen.

Jag vet att han redan hade förseglat Shukaku inuti sig, men jag tycker det är lite konstigt att han föddes och led av sömnlöshet.
Plus, den översättning jag läste av kapitel 135 hänvisar inte till de mörka ringarna, utan snarare till "påsarna under hans ögon" (även om detta kan vara ett problem med översättningen ...):

Dessutom, som SingerOfTheFall sa, finns det flera andra Suna shinobi som har mörka ringar runt ögonen, inklusive Gaaras far när han använder sin Gold Dust:


På en sidoteckning tror jag att det också kan vara påverkan av tanuki ("inspiration" för Shukaku) i karaktärsuppfattningen, eftersom tanuki också har mörka ringar runt ögonen.

Så denna egenskap kan vara något liknande morrhåren Naruto har från Kyuubi. Han hade dessa morrhår redan innan han var Kyuubis värd:

Detta kan innebära att de mörka cirklarna är ett karaktärsdrag (tänkt på karaktärsdesign) som var ett resultat av att Ichibi förseglades i Gaara redan före hans födelse och därmed var närvarande även efter Bijuus utvinning.

0

Det är inte riktigt vettigt för mig. Som vi vet är Armor of Sand en av Gaaras varumärketekniker:

Hela hans kropp är täckt av ett lager av sand som skyddar honom. Det betyder naturligtvis att vi inte riktigt kan se hans hud under den sanden. Så jag skulle personligen tycka att det är tveksamt om dessa märken berodde på sömnbrist i första hand, men vad som helst. Det är inte bara Gaara som har märken runt ögonen, med anmärkningsvärda exempel är Kankur :

och Baki:

Så min åsikt skulle vara att det snarare är ett element av stil.

3
  • 3 I striden Naruto, Gamabunta vs. Gaara, Shukaku, Gamabunta uppgav att ringarna berodde på sömnlöshet. I kampen Gaara mot Lee förlorar han också sin rustning (om jag minns rätt), och han har fortfarande ringarna ...
  • @looper, nej, jag tror att det stod i anime, jag säger bara att det är lite konstigt;)
  • 1 @SingerOfTheFall: Nej, han säger det faktiskt i kapitel 135 på sidan 9.

Det är också mycket möjligt att Gaaras cirklar runt ögonen kan vara kvarlevor av när han hade Shukaku.

Han har levt som en sömnlöshet under de allra flesta av sitt liv. Det är bara mycket nyligen att han har levt utan Shukaku. Gaara är fortfarande inte den mest vänliga killen. Han lär sig hur man bygger obligationer. Bara för att en man är fri betyder det inte att han vet hur till vara fri. Det tar tid att lära sig och att effekterna slits ut.

Naruto har morrhåren för att han har den nio tailed räven, Gaara har de mörka ringarna runt ögonen för att han har Shukaku som är som en tvättbjörn, det här är varumärkesegenskaper som en jinchuuriki har beroende på vilken av svansdjuret de har, som till varför de fortfarande finns är troligtvis för att det är som ett födelsemärke det går inte bort.

Där uppgav i wiki att de som har en kekkei genkai-magnet släpper (om inte fel) kommer att ha mörk cirkel. Det finns bevis när Rasa använder magnetfrigöring där det syns en mörk cirkel runt hans öga. Och i romanen sägs det att Gaara ärvde magnetfrigörelse från sin far vilket jag tror att Gaara föddes med magnetfrigörande som också ledde till hans mörka cirkel när han föddes och jag tror att det var permanent på grund av detta

Medan ringarna ursprungligen var avsedda att vara en indikator på sömnlöshet, är det troligt att detta återkallades för att vara en bieffekt av hans användning av Magnet Release Kekkei Genkai som han ärvde från sin far.

Exempel utanför universum: Gaara är en mycket populär och ikonisk karaktär och det skulle inte vara en bra handelsstrategi att drastiskt ändra hans utseende på några grundläggande sätt.

P.S. Narutos morrhåriga födelsemärken är sannolikt ett resultat av att vara son till Kuramas Jinchuriki, eftersom varken Mito eller Kushina ägde dem. Båda Narutos barn har liknande födelsemärken och ingen av dem är Jinchuriki.

Den mörka cirkeln runt Gaaras ögon kommer inte från sömnbrist. Jag tittade ständigt på hans ansikte för att lära sig mer om detta, men i den översatta anime hade han linjer under den mörka cirkeln bara en liten poke av en linje bredvid näsan där påsar dyker upp mest.

I anime sa Naruto också vad som händer med honom som bär eyeliner. Eftersom han alltid hade det är det förmodligen en del av hans varelse, som ett drag som fördes ner eller det kan vara som ett födelsemärke eller ärrliknande Naruto morrhår. Det är ungefär som ett ärr av att bli utsatt och jag kan inte låta bli att notera att Naruto har morrhår som liknar räven.

Förresten, rävar och hundar har morrhår som formen på ett djur, men Gaara har problem med sömnen. Hans demon kunde ta över i sömnen. Jag tittade bara på en bild av den ena svansen för att titta på hans ögon. Han har som tvättbjörnögon, bara en svart lapp med pupiller, så dessa märken liknar de svansdjur som de har.

För killen som sa att det svarta bara är ögonformen är ögonen inte så formade. Det är alldeles för tjockt om du inte säger att kanten på hans ögonglober är så stor. Jag tror inte att det är skott. Jag märkte bara att han inte har några ögonbryn. Någon sa också att det stannade på hans sandrustning. Bra jobbat med att märka det. Detta kan bara hjälpa till med svaret att det är ett ärrmärke av något slag, för om du tittar på Naruto växer hans morrhår när han börjar bildas. Jag är övertygad om att hans eyeliner liknar de ensidiga ögonen.

De mörka ringarna runt gaara ögon beror troligen på kohl.

Kohl är i grunden bara eyeliner. Folk från soliga / ökenregioner - därmed "sandiga" - från hela världen brukade använda detta för ögonskydd.

En quik wikipedia-sökning gav mig följande info:

Kohl (arabiska: ) är ett uråldrigt öga kosmetik, traditionellt gjord av slipning stibnite (Sb2S3) för liknande ändamål som kol används i mascara. Det används i stor utsträckning i Mellanöstern, Nordafrika, Medelhavet, Östeuropa, Sydasien, Afrikas horn och delar av Västra Afrika. eyeliner [1] för att konturera och / eller göra ögonlocken mörkare och som mascara för ögonfransarna. Det bärs mest av kvinnor, men också av vissa män och barn.

Det är också intressant:

Dessutom skulle mödrar applicera kol på sina spädbarns ögon strax efter födseln. En del gjorde detta för att "stärka barnets ögon", och andra trodde att det kunde förhindra att barnet blev förbannat av det ondska ögat.

Jag hoppas att detta svarar på din fråga. Jag tror att det bara är en kosmetisk / kulturell sak de gav till gaara. Att få honom att se ut som ökenstammens folk.

Han har de mörka linjerna runt ögonen, inte för att Shukaku inte låter honom sova, utan för att Shukaku är som en tvättbjörn - tvättbjörnar har mörka linjer runt ögonen, som hur Naruto har morrhår.

1
  • 2 Även om ditt svar är intressant är frågan "varför Gaara fortfarande har mörka linjer .. ". Frågan hänvisar till tidslinjen efter att Shukaku togs bort.