Anonim

Hur man skapar en webbplats eller blogg - en steg-för-steg-guide för nybörjare

När det gäller blekfilmerna (Memories of Nobody, Diamond Dust Rebellion, Fade to Black och Hell Verse) baserades någon av dem på något från Manga? eller är de lika mycket fyllmedel som Bount Arc?

När jag talar till två av dessa filmer minns jag inte några distinkta plot-framåtriktade punkter inom dem. De utforskade några olika begrepp relaterade till Bleach-universum (som "Blanks" i Minnen av ingenoch King's Seal in Diamond Dust Rebellion), men till mitt minne var det inget som var särskilt kanoniskt som filmerna baserade på.

1
  • 1 Jag minns att en viss mycket populär blek manga granskare hade en kort rant som att prata om hur Kubo gjorde Memories of Nobody pseudokanon genom att introducera Blanks och hela världen de lever i canon genom en beskrivning. Men det var allt vi fick, precis som helvetesversen där vi hade en kanonisk bekräftelse finns helvetet i blekversen, men allt vi fick var att se dörren dra någon in. Blekfilmen om helvetet tog sina egna friheter för allt annat .

Memories of Nobody är pseudo-canon, visar verkliga loreelement men visar icke-kanoniska händelser.

Alla fakta om kanoniska historier som introducerades i Memories of Nobody sammanfattas i Bleach Fandom Wikis artikel om Screams Valley. Mangan bekräftade verkligen i kapitel 625 att det finns dalar av skrik; även om det, i motsats till MoN-filmen, finns flera dalar av skrik. Detta är en liten skillnad i lore, men det allmänna konceptet från filmen kan accepteras som kanoniskt: det finns fickor av utrymme mellan dimensioner gjorda av förlorade själars råa andliga energi. De Mellanrum enheter har inte bekräftats som kanoniska Sennaexistens.

Diamond Dust Rebellion är helt icke-kanoniskt.

Oin-artefakten i kärnan av filmen är helt icke-kanonisk (kanoniskt sett finns det inte ens en "kunglig familj" som kunde ha skapat eller besatt artefakten).

Likaså tanken på tvilling Zanpakut s är helt omöjligt och strider direkt mot Zanpakutos natur. Som förklaras i kapitel 523 till 529 får shinigamis-in-training Asauchis, tomma Zanpakut s utformade för att utveckla sig själva som sådana:

"Alla Shinigami måste tillbringa varje vakna ögonblick med sin egen Asauchi, och när de utvecklas i sin träning, sänker de långsamt och metodiskt själens väsen i sina Asauchi. Det är så de styr och formar sin egen unika Zanpakut ."

Detta strider direkt mot idén att tvilling Zanpakut utvecklas naturligt.

Jag har inte sett Fade to Black, även om en snabb kortfattad sökning indikerar att det inte finns några kanoniska begrepp införda i filmen; det bygger inte heller på Rukias faktiska historia. Om någon som är bekant med filmen kunde utföra denna analys skulle jag vara mycket uppskattande.

Hell Verse äger rum i en icke-kanonisk version av Hell

Hell Verses produktion var relativt orolig, eftersom Kubo själv bad om att tas bort från filmens krediter. Han kände att hans bidrag och idéer ignorerades aktivt av filmens producenter och regissörer. Detta intensiva avslag från Kubo betyder att Hell Verse är helt icke-kanoniskt och till och med går direkt emot Tite Kubos egna idéer. Kopplingskapitlet "imaginärt nummer 01. de oförlåtna" bör också vara icke-kanoniskt.

Tite Kubo lämnade ett meddelande i den japanska DVD-rutan av Hell Verse, som beskriver hans problem med filmens produktion. Här är en inofficiell översättning av Andygoesrawr från r / Bleach:

I den här filmen krediterades jag som "verkställande direktör". Men ärligt talat, för DVD-versionen vill jag att titeln ska tas bort. Jag har redan bett dem göra det. Detta beror på att jag känner att jag inte deltog tillräckligt i produktionen av den här filmen för att motivera en sådan titel. Jag hade redan dessa känslor sedan premiären av teaterversionen, men när jag träffade producentpersonalen för att övertyga dem, filmen var redan i redigeringsprocessen så det kunde inte tas bort.

Jag hade ett möte med manusförfattaren - jag tror att det var året före filmpremiären, tidigt på sommaren. Mötet var glödande och vi diskuterade idéer till nästan gryningen. Manusförfattaren noterade noggrant de idéer som jag hade bidragit gemensamt under mötet. Svaret var att vi kunde komma med några mycket intressanta saker. Jag hade en känsla av att senast före vintern skulle scenariot vara slutfört - men i slutändan skickades scenariot till mig först våren av filmpremiären. Dessutom innehöll scenariot ingen av mötets idéer ... tydligen antecknades anteckningarna vid den tiden inte till regissören och till de andra anställda.

Senare hade vi problem med att produktionsavdelningen godkände vissa ändringar som manusförfattaren bestämde, och manusförfattaren arbetade hårt med de ändringar som gjordes - men tyvärr fanns det inte längre tid. Det faktum att karaktärer som först gjorde sitt inträde i det ursprungliga arbetet som Ichigo, Kokutou och Shuuren hade en mycket blekaktig känsla är tack vare alla seiyuu som gav dem sina röster och till all personal som drog dem.

Än en gång, tack från mitt hjärta.