Anonim

Mushishi AMV - Balans

Det finns ett avbrott i berättelsen om både manga och anime som fans kommer att känna till: kapitel 15 ("The Fish Gaze") i mangan och avsnitt 12 ("One eyed fish") i anime. I den visas Ginkos "ungdom" och ursprunget till hans saknade öga och vita hår förklaras.

En sak som har stört mig lite är den olycksbådande profetin som är knuten till den. Nui, Ginkos de facto mentor / räddare berättar för honom att fisken i en lokal damm (och hon själv) bara har ett öga eftersom de utsattes för mycket för silverljuset som skapats av en mycket kraftfull mushi, som hon kallar Ginko (en enorm , silverfisk). Nui konstaterar att de som förlorar båda ögonen till det själva förvandlas till en mushi, kallad Tokoyami. Nui nämner också att hon utförde experiment på fisk som redan hade tappat ett öga, vilket visade att när de väl hade tappat ett öga, skulle de alltid förlora den andra och förvandlas till Tokoyami, även om de aldrig utsattes för silverljuset igen.

Senare i berättelsen förlorar Ginko (huvudpersonen, inte Mushi) också ett öga. Betyder detta att Ginkos död är säker och oundviklig?

2
  • Detta resultat skulle vara väldigt mycket i linje med berättelsen. Livscykel och sådant. Men eftersom det inte finns några konkreta bevis för det, kan vi bara gissa medan vi väntar på släpp av fortsättningen.
  • Du har antagligen rätt .. men jag tror att Ginko skulle vara klok nog för att undvika det. Kanske i framtiden kan han dö på grund av osäkra orsaker, och senare kommer hans kropp att bli mushi.

Med tanke på mångfalden av händelser som hände under första säsongen är det säkrare att dra slutsatsen att en Great Mushi-Master kan leva så länge han vill. Även om jag instämmer i din åsikt att enligt Nui, kommer alla som förlorade ett av sina ögon för Tokoyami att bli Tokoyami förr eller senare.

Så vitt jag förstår från Nuis död i avsnitt 12 är Tokoyami mer som en mushi som koloniserar värden inifrån, eftersom det kom ut från Nuis andra öga för att sluka henne från utsidan, och detsamma hände med den ena ögonfisk som Yoki såg i dammen under daggry.

Det finns dock fall där människor kunde undvika döden.

I avsnitt 20 gick Ginko för att träffa Tanyuu Karibusa, som råkar ha en Mushi inuti henne, men hon kunde långsamt "bli av med den" genom att skriva berättelserna om att Mushi dödades. Det använda bläcket var buret Mushi, som därmed förseglades i skrifterna.

I avsnitt 9 träffade Ginko en överstepräst i en by som råkar använda ett utsäde med Kouki (livspulsen för alla Mushis) inuti den. Översteprästen var död i slutet, men Ginko återupplivade honom genom att injicera samma utsäde i prästens mun, och sedan blev han odödlig. Även om sådant är förbjudet, är det alltid möjligt.

Baserat på dessa tre avsnitt är jag helt säker på att han kan leva så länge han vill. Han är ingen vanlig man som lätt kan uppslukas av Tokoyami. Jag är säker på att Ginko, som är en Mushi-Master, kan hitta ett sätt att bota sig själv.

1
  • 3 Tack för ditt svar. Den andra säsongen, den speciella OVA (eclipse) och mangan gav ytterligare tips. Ginko själv visas ganska tydligt att han inte vet hur han blev som han är och inte heller vet helt vad Tokoyami är. I det sista avsnittet i Manga offrar han nästan sig själv för att han tänker att han inte har lång tid ändå, och det finns kontinuerliga referenser genom hela serien. Ett exempel: Ginko säger till Tanyuu att han inte är säker på att han kan hålla sitt löfte, eftersom han "kanske ätas av en Mushi imorgon".